Yıldızlara bakarak depremler öngörülebilir mi?

Bu soruya bazı istatistiklere bakarak cevap arayacağız. Mesela Uranüs, Neptün ve Plüton doğal afetlerle yakından ilişkilidir. Tutulmaların, yeniay ve dolunayların da bu gezegenleri ve bazı burçları tetiklemesi gerekir. Ama bunların her etkileşimi bir afet yaşanacağı anlamına gelmez.

Haberin Devamı

Oldukça zor ve hepimizi büyük üzüntüye boğan bir süreçten geçiyoruz. 10 ilde hissedilen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından günler geçse de yaşattığı duygular hepimiz için çok taze. Depremde yaşamını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralı kurtulanlara da acil şifalar diliyorum. Umarım bir daha böyle bir afetle sınanmayız.

Peki, depremler astrolojik olarak öngörülebilir mi? Bu soruya dünya astrolojisinin en önemli yöntemi olan istatistiklere bakarak yanıt aramaya çalışacağız.

Astrolojik olarak depremi neler sembolize edebilir, öncelikle bunu belirlememiz gerek. Genel olarak jenerasyon gezegenleri olan Uranüs, Neptün ve Plüton doğal afetlerle ve özellikle depremle yakından ilişkilidir. Toprak grubu olan Boğa, Başak
ve Oğlak burçları yine depremle ilişkilendirilebilir. Sonra Güneş ve Ay tutulmalarının, yeniay ve dolunayların yukarıda saydığım elemanları genel olarak tetiklemesi gerekir. Şimdi bu bilgiler ışığında tarihte meydana gelen deprem zamanlarıyla saydığım parametreler arasında anlamlı
bir ilişki var mı buna bakalım...

Haberin Devamı

İlk örneğimiz 22 Mayıs 1960’ta olan 9,5 büyüklüğündeki Şili depremi. O gün Ay’ın Boğa, Plüton’un Başak, Jüpiter’inse Oğlak burcunda olduğunu görüyoruz.

Bu üç burç birleşerek büyük toprak üçgenini meydana getirmiş. Deprem anındaysa Ay, Neptün’le karşı karşıya...

Yıldızlara bakarak depremler öngörülebilir mi

Balık burcu ve tsunami

2’nci örnek Alaska depremi. 28 Mart 1964’te meydana gelmiş ve 9,2 büyüklüğünde. Deprem anında gökyüzünde, Terazi burcunda  dolunay varmış. Ve o gün Venüs Boğa burcunda ve Plüton’la da üçgen açısı var. Üçüncü örnek 26 Aralık 2004’te olan 9,1 büyüklüğündeki Endonezya depremi. Oğlak-Yengeç aksında bir dolunay hâkim. Ay ve Plüton karşı karşıya. Ve tutulmaların
Boğa burcunda olduğu bir zaman...

Dördüncü örnek 11 Mart 2011’deki Japonya depremi. 9 büyüklüğünde. Dev tsunamiler depremden çok daha fazla hasar vermiş. Deprem anında Ay, Boğa burcunda. Ama asıl mesele Uranüs, Güneş ve Mars’ın su grubu olan Balık burcunda toplaşması. Balık burcundaki sert gezegenler tsunamiler, seller, su baskınlarıyla ilişkilidir çünkü. Beşinci örnek 27 Şubat 2010’da Şili’de meydana gelen 8,8 şiddetindeki deprem. Ay, dolunay fazına doğru gidiyor. Satürn Terazi burcunda, Plüton’sa Oğlak burcuyla kare açıda. Yine 4 gezegen Balık burcunda ve depremin ardından Tsunami oluyor.

Haberin Devamı

4 Kasım 1952’de Rusya’da meydan gelen, 9 büyüklüğündeki Kamçatka depremi, altıncı örneğimiz. Boğa dolunayından bir gün sonra gerçekleşiyor. Plüton, Aslan burcunda ve Boğa burcundaki Jüpiter’le kare açıda. Mars Oğlak burcunda ve Uranüs’le karşı karşıya. Yedinci örnek 28 Ocak 2020’deki 7,7 büyüklüğünde olan Jamaika depremi. Plüton, Satürn ve Jüpiter, Oğlak burcunda, Ay ve Neptün’se yan yana.

En acı örnek...

Ve 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş depremleri... İki deprem dolunayda meydana geldi ve Boğa burcundaki Uranüs’ün bu dolunaya sert bir etkisi vardı.

Yukarıda saydıklarım tarihte kayıtlı en büyük depremlerden. Her dolunay, her Plüton-Neptün-Uranüs etkileşimi deprem yaratacak diye bir şey yok. Ama her depremde bu izlere rastlıyoruz.

Haberin Devamı

Lokasyon belirlenebilir mi sorusunun cevabıysa astro kartografide saklı.
Bir tutulma, yeniay-dolunay olduğunda,
o astroloji haritasını dünya haritası üzerine yerleştiririz ve izdüşümler yerleri tespit etmemize kısmen olanak verebilir.

Gelelim İstanbul’a...

İstanbul depremini ben de sizler gibi merak ediyorum. İstanbul’un doğum haritası üzerinden bir çıkarım yaptığımızda dikkat çeken bazı tarihler şöyle: Bu sene 21 Mart ve 6 Nisan, 8 Eylül civarı Satürn, Plüton’un üzerinden geçecek. Bu doğa olaylarını tetikleyebileceği gibi, yönetimsel ya da finansal krizleri de tetikleyebilir.
28 Mayıs ve 10 Aralık dönemleri Uranüs, Güneş’in tam üstünden geçecek. Bu yönetimde bir krize de işaret edebilir, bir afet durumunu da tetikleyebilir. 2024 Şubat ay, İstanbul haritasında Satürn, Uranüs tetiklenmesi yaşanacak. Bu ikili de yapısal ve yönetimsel değişiklikler ve doğa olaylarıyla ilişkili. Ancak bu tarihleri sadece afet tarihi gibi görmeyin, İstanbul’un kaderini değiştirecek çok önemli olaylar da tetiklenebilir...

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları