Yeniayda başrol Mars'ın!

6 Ekim’de Terazi burcunun 13’üncü derecesinde başrolünü Mars’ın üstlendiği bir yeniay meydana gelecek. Yeniayda aynı zamanda Algorab sabit yıldızı etkin olacak. Bu yıldız gecikmeler, fiyaskolar ve konuların yanlış bir şekilde ele alınmasıyla ortaya çıkan sorunlara işaret eder.

Haberin Devamı

Terazi burcundaki yeniay zamanları genel olarak motivasyonumuz; ilişki kurmak, ortaklıklara eğilmek, adalet aramak, kendimizi ve etrafımızı güzelleştirmek, orta yol bulmak, sosyalleşmek, nazik ve kibar davranmak, evlenmek, modayla ilgilenmek, hayatımızda denge kurmaya çalışmak, yaratıcı işlere zaman ayırmak ve danışmanlıklar almak olur.

Fakat bu seferki yeniayda işin içinde ne yazık ki, hem retro Merkür hem de Mars var! Mars ortalığı kasıp kavurur, retro Merkür de adeta üzerine tüy diker! Ortalıkta ne ilişki kalır, ne ortaklık ne de evlilik... Dengeyi ve adaleti sağlamaya çalışırken huzurunuzu kaçırabilirsiniz.

İlişkiler ve ortaklıklar açısından stresli geçecek yeniayda sudan sebeplerden çıkan tartışmalardan kaçınmak yerinde olacaktır. Yeni ortaklıklar kurmak, evlenmek için hiç uygun bir zaman değil.

Haberin Devamı

Hakkımız olanı elde etmeye çalışırken bile büyük bir mücadele vermek zorunda kalabiliriz. Güzellik, estetik gibi konularda da çıkan sonuçtan yeteri kadar memnun kalmayabiliriz. Bu yüzden imaj yenilemek için iyi bir zaman olmayabilir.

Yeniayda başrol Marsın

ALTTAN ALMAK GEREKEBİLİR

Mevcut ilişkilerimizde alttan almak, köprüleri yıkmamak ve olaylara sağduyu ve empatiyle yaklaşmak durumu az da olsa kurtarabilir. Sosyal ilişkilerde ağız dalaşları, aynı fikirde olamamaktan kaynaklı sorunlar görülebilir. Tabii bu dönemde tartışmalar öyle öfke dolu, saldırı şeklinde değil, aksine tamamen diplomatik bir savaş şeklinde geçebilir. Bu süreçte barış ortamı yaratmak gerçekten çok zor olacak. Özellikle iki arada bir derede kalmak, karar verememek stresimizi daha da arttırabilir.

Yeniay zamanı Algorab sabit yıldızı etkin olacak. Bu yıldız, Mars ve Satürn karakterinde olup gecikmelere, fiyaskolara ve konuların yanlış bir şekilde ele alınmasından dolayı ortaya çıkan sorunlara işaret eder.

Özellikle bu dönem kiminle, hangi konuyu, nasıl ele aldığınıza dikkat edin, karşınızdaki kişiyle birbirinizi yanlış anlamadığınıza emin olun.

Haberin Devamı

Yine bu yıldız kazalar ve yaralanmalarla da ilişkilidir. Özellikle işin içinde bir de Mars olduğu için her türlü delici, kesici, yanıcı aleti kullanırken dikkatli olun. Trafikte aşırı hız yapmayın.

Sağlık açısından bel bölgesi, üreme organları ve böbrekler dikkat edilmesi gereken hassas noktalar olarak karşımıza çıkıyor. Kum dökme, taş düşürme, mesane ve idrarla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir.

SUİKASTLARLA İLGİLİ BİR YILDIZ

Dünya astrolojisine (Mundane astroloji) göre Terazi burcu hak-hukuk-adaletle ilgili kavramlar, moda ve sanat endüstrisi ve diplomatik ilişkilerle sembolize edilir. Önümüzdeki günlerde dünyada bu kavramlarla ilgili önemli ve çarpıcı gelişmeler meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Yine işin içinde Mars’ın olması, bu konularla ilgili zararlı ve stresli durumların ortaya çıkmasına işaret ediyor. Haksız birtakım cezalar, adaletin yerine gelememesi, hakemliğin olduğu mesleklerde haksız kararların ortaya çıkması, diplomatik savaşlar, diplomatlar veya elçiler ve elçiliklerle ilgili sıkıntılar söz konusu olabilir.

Yeniay zamanı Algorab yıldızı etkin olacak demiştik. Bu yıldız Dünya astrolojisinde ilginç bir öneme sahip, zira terör saldırıları ve suikastlarla ilgili bir yıldız. Örneğin; 1991-1995 Hırvatistan Bağımsızlık Savaşı sırasında bu yıldızın etkileri çokça görülmüş. Eski Mısır devlet başkanı Enver Sedat’ın suikasta uğradığı 6 Ekim 1981’de de yine bu yıldız etkindi. 26 Şubat 1993’te Dünya Ticaret Merkezi bombalandığında yine bu yıldızın etkinliği söz konusuydu. Umarım yine bir terör saldırısı veya bombalama olayı meydana gelmez.

Haberin Devamı

Bu dönemde Mars yüzünden yangınlardan da söz edebiliriz.

Dünya siyaset sahnesinin de oldukça karışacağı bir yeniay olacak gibi duruyor.

Türkiye açısındansa yeniay öncelikli olarak muhalefeti temsil eden alanda meydana gelecek. Bunlar, muhalefet içinde anlaşmazlıkların yaşanabileceği, hak-hukuk dengesinin sorgulanabileceği zamanlar...

Özellikle ülke haritasında Pluton ile kurduğu sert ilişki, küçük yangınlara veya küçük depremlere işaret ediyor. Mühimmat depolarına dikkat etmek gerek. Çiftçilik ve tarımla ilgili de zor günler söz konusu.

Halkın daha tepkili olacağı bir döneme giriyoruz. Bu tepkiler adaletle ilgili ya da hakemlerle ilgili konulara, yasal önerilere, Meclis’te yapılan önemli konuşmalara karşı yaşanabilir.

Yazarın Tüm Yazıları