Satürn burcumuza göre yaşlılığımız...

Hep merak etmez miyiz; yaşlılığımız nasıl geçecek? Cevabı haritamızda Satürn’ün hangi burca denk geldiğinde saklı. Doğum haritası çıkaran astro.com ya da cafeastrology.com’dan Satürn burcunuzun ne olduğuna bakabilir, buna göre de yazımı okuyup yaş aldıkça nasıl birine dönüşeceğinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Satürn’ü Koç’ta olanlar, yaşlansa bile bağımsız kalmaya büyük önem verebilirler. Kendi kararlarını alma arzusu güçlü kalır. Fiziksel kısıtlamalar ve kurallara uymaları istenirse huysuzlaşabilirler.

Satürn’ü Boğa’da olanlar gençliklerinde mal edinme konusunda hevesli olabilirler. Ancak yaşlandıkça, bu birikimlerin konforlu bir yaşlılık dönemi sağlamadaki önemini daha iyi anlarlar. Satürn’ü Boğa’da olan biri için yaşlılık dönemi, yetiştirdiği domatesleri yediği, torunlarına nasıl para biriktirileceğini öğrettiği ve bağ bahçe işleriyle ilgilendiği bir dönem olabilir.

Satürn’ünüz İkizler’deyse yaşlılık döneminizde yeni diller öğrenerek, eğitimler alarak sosyalleşebilirsiniz. Belki de bir kitap kulübünün en yaşlı ama en hevesli üyesi olabilir ve her toplantıda gençlere “Ben gençken” diye başlayan hikâyeler anlatırsınız. Teknolojiye ilginiz de devam eder.

Haberin Devamı

Satürn’ü Yengeç’te olanlar yaşamın tüm lezzetlerini tatmış, bir yandan zorluklarla mücadele ederken bir yandan duygusal derinliklerini keşfetmişlerdir. Satürn’ü Yengeç’te olan birinin evinin duvarları aile fotoğrafları ve çocukların çizimleriyle süslüdür. Hiçbir şeyi atmaya kıyamamıştır. Bu bağları kaybetmekten korkup endişe zaman zaman kendini gösterebilir.

Satürn’ünüz Aslan’daysa hayatın zorluklarını çsel güçleriniz ve yaratıcılıklarınızla yönetmeyi öğrenmişsinizdir. Bu yeteneklerinizi torunlarınıza nasıl aslanlar gibi kükreyeceklerini öğreterek veya aile yemeklerinde masanın başında kral ya da kraliçe gibi oturarak sergilersiniz. Gençlikte kazandığınız başarıları anlatmaya bayılırsınız. Kısıtlanmaktan hoşlanmaz ve bazen de emirler vermekten keyif alabilirsiniz.

Satürn’ü Başak’ta olanların yaşlılıkta evi, düzenlidir, her eşya kendi etiketli kutusunda saklanır. Bahçe işleri yaparken bile her bitkinin bilimsel adını bilirler. Hobi olarak başladıkları şeyler uzmanlık alanına dönüşebilir. Gençliklerinde edindikleri sağlıklı alışkanlıkları yaşlılık dönemlerine taşır, belki de yoga yapar, organik gıdalarla beslenirler.

Satürn’ü Terazi’de olanlar estetik zevklerini ve sanat sevgilerini daha da geliştirmişlerdir. Yaşamları boyunca kurdukları ilişkilerin değerini çok iyi bilirler ve yaşlılık dönemlerinde bu ilişkileri daha da güçlendirmeye çalışırlar. Eski dostlarla düzenli buluşmalar, aile yemekleri ve hatta yeni insanlarla tanışma fırsatlarına açık olurlar.

Haberin Devamı

Satürn’ü Akrep’te olanlar gençliklerinde belki de birçok sır saklamış, güçlü duygusal bağlar kurmuş ve hayatın karanlık yönleriyle yüzleşmişlerdir. Yaşlılık dönemlerinde, bu deneyimlerin bilgeliğe dönüştüğünü görürler. Yaşlılık dönemlerinde, sahip oldukları bilgi, deneyim ve maddi varlıkları gelecek nesillere aktarmanın yollarını ararlar.

Satürn’ü Yay’da olanların evleri adeta bir dünya gezgininin müzesi gibidir. Her bir eşya, farklı bir ülkeden getirilmiş bir hatıra her bir kitap, farklı bir felsefi düşüncenin izlerini taşır. Bu kişiler, yaşlılık dönemlerinde, evlerinde düzenledikleri toplantılarla, genç nesillere dünyanın zenginliği hakkında bilgi verirler.

Haberin Devamı

Satürn’ü Oğlak’ta olanlar hayatlarının büyük bir kısmını hedeflerine ulaşma yolunda adım adım ilerleyerek geçirirler. Yaşlandıkça bunun meyvelerini toplama zamanı gelir ama tabii diğer yandan yalnızlığın kutsallaştığı bir dönemdir. Tek başınalığın tadını çıkarmak isteyebilirler.

Satürn’ü Kova’da olanlar yeni teknolojik aletleri kullanmaktan çekinmezler. Dostlukların çok daha fazla değerlendiği bir dönemdir, bir yandan da toplumun olası yozlaşmaları üzerine daha çok isyan edebilirler. Yalnız kalmamaları gereken bir süreçtir.

Satürn’ü Balık’ta olanlar kendilerini sanat yoluyla ifade etmeyi ve ruhsal deneyimlerini bu şekilde aktarmayı severler. Belki makrome, ebru, resim gibi aktivitelere hayatlarında çok yer ayırabilirler. Ayrıca topluma hizmet etmenin ve başkalarına yardımcı olmanın yollarını ararlar. Diğer yandan kendi dünyalarında tercih ettikleri bir yalnızlık vardır ve buna müdahale edilmesinden de hoşnut olmayabilirler.

Yazarın Tüm Yazıları