Hayatlarımızda dönüşüm zamanı!

Plüton 21 Ocak’ta 19 yıllığına Kova burcuna geçiyor! Tarihi zamanlara tanıklık edeceğiz demek yanlış olmaz. Düzeni yıkıp yeni bir düzen kuran Plüton yaşamlarımızda çok büyük değişimler başlatacak. 2023 Mart’ında bir süreliğine bu burca geçmişti. Mart-haziran arası öngösterim zamanıydı, o dönem hayat size hangi alanlarda değişimi fısıldamaya başladı, bir düşünün bakalım…

Haberin Devamı

Burç değiştirerek 2008’den beridir seyahat ettiği Oğlak’tan çıkıp Kova’ya geçen Plüton genel olarak güç demek. Plüton ayrıca yıkım, değişim, dönüşüm, yeni bir düzenin ve sistemin doğuşu, eskinin bitişi, ölüm, yeraltı dünyası, mafya ilişkileri, altın, petrol, depremler, kanalizasyonlar, karanlık ortamlar, karanlık kişilerle sembolize edilir. Ve kuşaklararası farklılığın temelini oluşturur. Etkisi kalıcı ve çok büyüktür. Önce bu haftaya gün gün bakalım...

Yavaş, sağlam kararlar

Bugün Ay 6.28’de Balık burcuna geçiyor. Ayrıca Merkür, Oğlak burcuna geçip 5 Şubat’a kadar seyahat edecek. İletişim, haberleşme, düşünce tarzımız, yolculuklar ve ticaret bağlantılarını sembolize eden Merkür, Oğlak burcunun temsil ettiği yapısalcılığı ve metotlu düşünmeyi, gerçekçi, otoriter, odaklı ve ciddi bir bakış açısını destekleyecek. Bu dönemde iş ve kariyer konularına, yatırım alanlarına bu perspektifle yaklaşabiliriz. Fikirlerimiz, kararlarımız daha gerçekçidir. Kendimize hedef koyma ve stratejiler belirleme dönemidir tam olarak. Gerçi bu dönem karar verme mekanizması yavaş işler ama sağlam kararlar veririz.

Haberin Devamı

Meditasyon günü

Yarın Ay tüm gün Balık burcunda seyahat edecek. Güneş ile Neptün arasında sekstil açı oluşacak. Etki süresi 2 gün. Bu aralar hassasiyetimiz artarken sezgilerimiz ve hayal gücümüz güçlenebilir. Hem kendimize hem de çevremize karşı önemli farkındalıklar geliştirebiliriz. Hayalleri gerçeğe dönüştürmek, yeni hedefler belirlemek için harika bir gün. Bir yandan yardıma ihtiyacı olanlara merhametle yaklaşmak için de harika zamanlar. Bu açı, yaratıcılığın ve sanatsal yeteneklerin güçlenmesine yardımcı olur; müzik, dans veya yazı gibi alanlarda daha yaratıcı olabiliriz. Meditasyon ve içsel yolculuklar için uygun bir zamandır.

Belirsizlik kalmıyor

Salı Ay 7.31 ile 7.48 arasında Balık burcunda boşlukta olacak, ardından Koç burcuna geçecek. Merkür ile Satürn arasında sekstil açı oluşacak. Etki süresi 2 gün. Zihnimizin berrak olacağı, belirsizliklerin ortadan kalkacağı, karar verirken zorlanmayacağımız ve vereceğimiz kararların arkasında rahatlıkla durabileceğimiz zamanlar. Önemli iş toplantıları yapmak, anlaşmalar imzalamak, ayrıca taşınmak için de uygun. Uzun vadeli planlar yapabiliriz. Başkalarına tavsiyeler verebilir, yol gösterici olabiliriz.

Haberin Devamı

Tartışmaya girmeyin

Çarşamba Ay tüm gün Koç burcunda seyahat edecek. Venüs ile Neptün arasında kare açı oluşacak. Etki süresiyse 3 gün. Gizli saklı ilişkilere çekilebiliriz, belki de çevremizdeki insanların onaylamayacağı türde… İlişkilerde kusurları görmezden gelmeye eğilimli, yanılmaya ve kandırılmaya daha açık olabiliriz. Boğaz, böbrek ve üreme organlarının sağlığına dikkat! İlaçların yan etkileri kendini daha güçlü şekilde gösterebilir. Ciddi sonuçlar doğurabilecek tartışmalara girmemek daha iyi çünkü yanlış kararlar alabiliriz. Tutamayacağımız sözler verebiliriz. Hayal kırıklığı ve yanıldığını hissetmek bu transitin en kötü etkisi.

İyimserlik kazanıyor

Haberin Devamı

Perşembe Ay 11.01 ile 11.11 arasında Koç burcunda boşlukta olacak, ardından Boğa burcuna geçecek. Merkür ile Jüpiter arasında üçgen açı oluşacak. Etki süresi 3 gün. Geleceğe dair hedefler koymak ve harekete geçmek için en güzel zaman. Bu açının etkisiyle iyimser davranışlara eğilimli oluruz. Fikirler akıcı bir şekilde ifade edilir. Aynı anda birden çok konuyla ilgilenmek zorunda kalabiliriz. Evlilik, evlilik için aileleri tanıştırmak, imza atmak, sözleşme gerektiren işleri halletmek, seyahat etmek, ticaret yapmak, satış için internet sitesi açmak, eğitime başlamak, yurtdışıyla ilgili önemli işlemleri halletmek, seyahat planlamak için çok ama çok ideal zamanlar.

Haberin Devamı

Gizli destekler

Cuma Ay tüm gün Boğa burcunda seyahat edecek. Güneş ile Plüton birlikte hareket edecekler. Etki süresi 2 gün. Destek beklenen her konuda, güçlü kişilerden gizli destekler alabiliriz. Başarı konusunda kendi kendimize baskı yapabiliriz. Bir sorunun derinine inmek, psikolojik araştırmalar veya metafizik konularda çalışmak için uygun bir zaman. Kendimizi etkin biçimde ifade edebileceğimiz, sözler ve eylemlerle etki yaratabileceğimiz bir fırsat yakalayabiliriz. Otoritemizi sağlamlaştırmak için gereken güç ve karizma elimizde. Hedefe odaklanmak için bu bir fırsat.Hayatlarımızda dönüşüm zamanı
Özgürlük istiyoruz

20 Ocak Cumartesi Ay 16.55 ile 16.57 arasında Boğa burcunda boşlukta olacak, ardından İkizler burcuna geçecek. Bugün Güneş, Kova burcuna geçiyor; 1 ay seyahat edecek. Gökyüzünde Kova dönemi başlıyor. Bu dönemde, kendi özgün kişiliğimizi daha çok ifade etme eğilimi gösterebiliriz. Bağımsızlık ve özgürlük ihtiyacımız artabilir ve kendi tarzımızı ortaya koymayı arzularız. Toplumsal meselelere ilgi gösterebilir ve sosyal yardım projelerine katılabiliriz. Yeni arkadaşlıklar kurabilir ve sosyal etkinliklere katılabiliriz. Teknolojik gelişmelere meraklı olabilir ve yeni teknolojileri deneyimlemek isteyebiliriz.

Haberin Devamı

21 Ocak Pazar günü Kova burcuna geçecek Plüton’un burçlara genel etkisi

Bazılarınız siyasete atılabilir
Koç (21 Mart-19 Nisan)

Plüton 11’nci evinize; dostluklar, sosyal çevre, siyaset ve kazançlarınızı temsil eden bir alana geçiyor. Yıllar içinde sosyal ilişkileriniz tamamen değişecek, bazılarınız topluma öncülük edecek, bazılarınız siyasete atılacak, bazılarınız gelir kaynaklarını değiştirecek. Zira Plüton öyle değişim yaşatır ki bir daha geriye dönüşü olamaz!

Daha fazla güç sağlayacak bir iş arayışı
Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

İş, kariyer, toplumsal statüyü temsil eden 10’uncu evinizde seyahat edecek. Size daha fazla güç sağlayacak bir iş arayışına girebilirsiniz. Statünüzde büyük değişimler meydana gelebilir. Bu boşanma ya da evlilik olabilir. Bazılarınız kariyerini güçlendirirken bazılarınız ünlü olabilir. Toplum önünde dikkatli olmayanlar ciddi kariyer kayıpları yaşayabilir.

Ufukta ülke değişikliği de olabilir
İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

Plüton 9’uncu evinize giriyor. Bu süreçte hayata bakış açınız, yaşam felsefenizde çok büyük değişimler meydana gelebilir. Bazı eski inançlarınız yıkılabilir ve yerlerine daha anlamlı olanlarını koyabilirsiniz. Bazılarınız ülke değişiklikleri yaparken bazılarınız ise yayıncılık, medya gibi alanlara geçebilir. Hukuki konularda dikkatli olmakta fayda var.

Derin korkularla yüzleşebilirsiniz
Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Sizin değişiminiz psikolojik bir dönüşüm olacak. Yanı sıra finansal anlamda bir yeniden yapılanma sürecine girebilirsiniz. 8’inci evinize giren Plüton’un dönüştürücü enerjisi, kişisel krizler, kayıplar ve içsel dönüşümlerle de kendini gösterir. Bu, bazen zorlu ve acı verici deneyimlerle, terk edilmişlik ve derin korkularla yüzleşmeyi gerektirebilir.

Karanlık ve takıntılı tiplerden uzak durun
Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

İlişkileri yaşama şekliniz, teması, ortaklıklar konusunda çok büyük değişimlere hazır olun çünkü Plüton 7’nci evinize giriyor. Evliyseniz, kötü gidiyorsa bu süreçte bitebilir. Ya da hayatınızı değiştirecek anlaşmalar, işbirlikleri kurulabilir. Karanlık ve aşırı takıntılı tiplerden uzak durun. Bu dönemde başlayan ilişkiler, yoğun ve dönüştürücü olabilir.

Günlük yaşam akışınız farklılaşacak
Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

6’ncı evinize giren Plüton bütün günlük yaşam akışınızı değiştirecek. İş ortamınız ya da görev tanımınız, yaptığınız işler değişebilir. Sağlık veya hizmet sektöründe iş yapmaya başlayabilir veya bu sektörlerde kendi işinizi kurmak için adımlar atabilirsiniz. Kilo fazlanız vardır ve ameliyat olmaya karar verebilirsiniz. Et seven biriyken vegan olabilirsiniz.

Yaşamdan keyif alma şekliniz değişebilir
Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

5’inci evinizdeki Plüton yaşamdan keyif alma şekliniz ve hobilerinizde çok büyük değişimler yaşatabilir. Mevcut romantik ilişkiniz sınanabilir ve bazı ilişkiler bu süreci atlatamayabilir. Yeni başlayan ilişkiler derin ve dönüştürücü olabilir. Bu süreç, sizi daha özgün ve güçlü bir yaratıcı ifadeye yönlendirebilir. Ebeveynlik tarzınız da değişebilir.

Hayatınızda kentsel dönüşümler...
Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Plüton 4’üncü evinize girip öyle büyük değişimler meydana getirecek ki hayatınızda! Hem yaşadığınız alan hem mesleki konularda yeni hayata başlamak gibi... Eviniz kentsel dönüşüme girebilir, belki de hayatınızın temelleri adeta kentsel dönüşüme girebilir. Ailede üzücü durumlar yaşanabilir.Yeni bir kariyer ya da kendi evinizi inşa edebilirsiniz.

Sözleriniz güçlü ve ikna edici
Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Bu transitle konuştuğunuzda insanlar sizi dinler. Plüton konuşmalarınıza güç verir. Daha derin, anlamlı ve etkili bir iletişim tarzı geliştirebilirsiniz. 3’üncü ev, kardeş ve komşuları yöneten evdir. Plüton transitiyle birlikte derinlerden çıkıp gelen bazı konular gündeme oturur. Bu konularda birtakım dertler, krizler meydana çıkabilir.

Etik dışı kazandıysanız iflas ettirebilir
Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Plüton 2’nci evinize giriyor yani konu para ve özdeğer! Para kazanma kabiliyetleriniz ve kaynaklarınız değişebilir. Maddi güç elde etmek ve kendinizi daha değerli hissetmek isteyeceksiniz. Plüton’un yok edici gücü durup dururken iflas getirmez; ancak yıllarca paranızı etik dışı kazandıysanız acımasız yüzünü asıl şimdi görebilirsiniz.

Bambaşka bir hayat yaşayacaksınız
Kova (22 Ocak-18 Şubat)

Kariyer, para kazanma kaynakları, fiziksel görüntünüz, yaşadığınız şehir-ülke, yetenekleriniz, kimliğiniz üzerinde önemli değişimler meydana gelecektir. Yıllır içinde bambaşka bir hayat yaşayacaksınız. Ama her şeyden önce psikolojik anlamda güçlenip artık krizleri kendi avantajınıza çevirmeyi doğal olarak öğreneceksiniz.Hayatlarımızda dönüşüm zamanı
Alışılmadık, tuhaf, şans eseri deneyimler
Balık (19 Şubat-20 Mart)

Plüton 12’nci evinizde seyahat edecek. Bu yerleşim, psişik arayışa çekilen kişiyi tanımlar. Doğanızın gizli tarafı hakkında alışılmadık şeyler öğreneceksiniz ve bu her zaman kolay olmasa da durumu kontrol etmeyi öğreneceksiniz. Bu bir noktada güçlü bir kendinizle yüzleşme zamanıdır. Bazı alışılmadık, tuhaf veya şans eseri deneyimler yaşayabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları