Gökyüzü değişiyor, yine yeni bir dönem başlıyor

Kişisel açıdan öğrenmemiz, geliştirmemiz gereken tutum; korkmamak, risk almak, ihtiyaçlarımızı belirlemek ve hatta belki biraz bencil olmak. Kararlı davranmamız, haklı olduğumuz konularda savaşlardan kaçmamamız gerekiyor. Dünya genelindeyse huzur azalacak gibi görünüyor...

Haberin Devamı

Ay düğümleri 17 Temmuz’da burç değiştirerek Boğa-Akrep aksından Koç-Terazi aksına geçti. Böylece önümüzdeki 18 aylık süreçteki temalarımızın ne olacağının sınırları belirlendi. Sizlere ay düğümlerinin aslında ne olduğunu anlatmak istiyorum. Ay düğümleri gökyüzünde gezegenler, yıldızlar gibi gözlemlenebilir gökcisimleri değildir. Astrolojide kuzey ve güney düğümü olmak üzere iki noktayı ifade eder. Bu düğümler, Ay’ın yörüngesinin Dünya ekliptiğini (Dünya’nın Güneş’in çevresinde döndüğü yörünge düzlemi, tutulma düzlemi de denir) kestiği iki noktadır. Kuzey düğümü, Ay’ın yörüngesinin Dünya ekliptiğini yukarıdan aşağıya keserek oluşturduğu noktadır. Geleceğe doğru yönelim, gelişim ve büyümeyle ilişkilendirilir. Bu düğüm kişisel gelişim ve ruhsal hedeflerimizin olduğu yönde bir rehberlik sağlar.

Haberin Devamı

Güney düğümü, Ay’ın yörüngesinin dünya ekliptiğini aşağıdan yukarıya keserek oluşturduğu noktadır. Geçmiş deneyimlerden gelen alışkanlıklar, davranış kalıpları ve karmik etkilerle ilişkilendirilir. Bu düğüm, kişisel gelişimimizde aşmamız gereken zorlukları ve öğrenmemiz gereken dersleri temsil eder.

Ay düğümleri hangi burçtaysa 18 aylık periyotta Güneş ve Ay tutulmaları da o burçlarda meydana gelir. Çünkü tutulmalar Ay düğümleriyle bağlantılıdır.

Son 18 aydır Ay düğümleri Boğa-Akrep burçlarındaydı. Bu yüzden tutulmalarla birlikte gündemlerimiz; beslenme (tahıl koridoru), maddi konular (enflasyon), toprak hareketleri (depremler), cinsellik (cinsel yönelimlerin daha görünür ve konuşulur olması), toprak ve gayrimenkul (fiyatların uçması, evlerin aşırı değerlenmesi), yeraltı (petrol arayışlarının artması), sapkınlık (pedofili olaylarının artışı), Boğa burcu olan ve tahtta en uzun kalan Kraliçe Elizabeth’in vefatı gibi konular olmuştu.Gökyüzü değişiyor, yine yeni bir dönem başlıyor
Şimdiyse Ay düğümü Koç-Terazi burçlarına geçti. Peki bu bize neyi anlatıyor? Öğrenmemiz, geliştirmemiz gereken tutum; korkmamak, risk almak, kişisel ihtiyaçlarımızı belirlemek ve hatta belki biraz bencil olmak. Haklı olduğumuz konularda savaşlardan kaçmamak gerek. Ayrıca bu 18 aylık süreçte dünya genelinde yangınlar ve volkanik hareketlenmeler artabilir. Bu yüzden de bu tarz olaylara karşı daha hazırlıklı olmak gerektiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Yeni enerji kaynaklarını değerlendirebilmek hatta yeni enerji kaynakları aramak önemli olacaktır. Özellikle güneş enerjisi konusunda çok önemli çalışmaların yapılabileceğini düşünebiliriz. Bu süreçte hiçbir kaynağı israf etmemeyi öğreneceğiz.

Sportif faaliyetler açısından önemli olayların damga vuracağını düşünebiliriz. Keza savunma sporlarını öğrenmede artış olabilir.

Çok fazla siyasi sansasyonun gündeme geleceği bir dönem demek sanırım hata olmaz. En nihayetinde Koç tutulmalarının gerçekleşmesi yeni ve vizyoner liderlerin de ortaya çıkışını bize anlatabilir.

Bu dönem kahramanlık ve başarı hikâyelerine de sık sık rastlayabiliriz.

Demir-çelik, enerji ve silah sektörleri, spor malzemeleri satanlar kazançlı hale gelebilir. Ama dünyada huzurun azalacağını söyleyebiliriz, savaş sesleri yükselebilir.

Haberin Devamı

Güney Ay düğümü ucuysa Terazi burcunda olacağından dikkat edilmesi gereken ana temalar; kararsızlık, etliye sütlüye dokunmama halleri. Bu süreç diplomatik anlamda ilişki yönetmek zor olabilir. Koç-Terazi aksı savaş-barış ilişkisini anlatır bize. Bazı ülkeler arasında stresli ilişkileri, diplomatik krizleri ya da savaşları görebiliriz. Hak, hukuk, adalet gibi kavramların öne çıkacağı bir dönem. Diğer yandan tekstil, değerli taşlar, kozmetik sektörü açısından zor bir süreç olabilir.

Koç burcu dünya astrolojisine göre yangınları, aktif volkanları, siyasi liderlerin fütursuzca ve bencilce çıkışlarını, sansasyonları, yeni enerji kaynaklarını, güneş enerjisini, askerleri, savaşı, rekabet ve mücadeleye dayalı ortamları, sporcuları, kahramanları ve itfaiyecileri sembolize eder.

Haberin Devamı

Terazi burcuysa sanatçıları, ortaklıkları, diplomatik ilişkileri, barışı, birleşmeyi, moda, sanat, estetik gibi kavramları işaret eder. 18 ay boyunca meydana gelecek tutulmalarda bu konular sıkça önümüze çıkacak.

Yazarın Tüm Yazıları