Gizli yaralarımızla yüzleşebiliriz

Koç burcunda 8 Nisan’da meydana gelecek Şironyen Güneş tutulmasının dünya ve Türkiye üzerindeki etkilerinden geçen haftaki yazımda bahsetmiştim. Bu hafta da tutulmanın bireysel etkilerine odaklanacağız: Yaralarımız ortaya çıkabilir ve korkularımızla yüzleşmek durumunda kalabiliriz.

Haberin Devamı

Bu yılın ilk Güneş tutulması 8 Nisan’da, pazartesi günü meydana gelecek. Tutulma Koç burcunun 19’uncu derecesinde Şiron ile birlikte olacak ve Türkiye’den gözlemlenemeyecek. Meksika, ABD ve Kanada’dan tam olarak izlenebilecek. Bu tutulmanın dünya üzerindeki en güçlü etkilerini ilk bir aylık süreçte hissedeceğiz fakat azalarak toplam üç ay sürecek. Bireysel olaraksa iki hafta öncesinden hissetmeye başladık ve sonra da iki hafta daha hissetmeye devam edeceğiz.

Tutulmanın başrol oyuncusu Şiron olacak. Şiron astrolojide gezegen kadar önemli olmamakla beraber asteroitler arasındaki en önemli elemanlardan biridir. Şiron adını Yunan mitolojisindeki akıllı ve iyileştirici yeteneklere sahip olan bir ‘centaur’dan (yarı insan, yarı at) alır. Yaralı bir şifacı olarak bilinir çünkü kendi yarasına rağmen başkalarını iyileştirebilir.

Haberin Devamı

Şiron zayıf noktamız olarak görülür; yani kişisel zorluklarımız, korkularımız ve üstesinden gelmemiz gereken duygusal yaralarımızla ilgilidir. Aynı zamanda bir öğretmen gibidir. Bize acıların, zorlukların aslında birer öğrenme ve gelişim fırsatı olabileceğini öğretir. Tam geçti dediğimiz anda kaşıyıp yeniden açtığımız yaramız nedir, bunu bir düşünelim. Bu maddi konularla, kardeşlerle, kariyerimizle ilgili olabilir. İşte bu Güneş tutulması zamanı ya yaramızın kabuğunu kaşır kanatırız ya da fark eder, iyileşmek için adımlar atarız. Herkesin iyileşme yöntemi farklıdır ama bu tutulmadan fayda sağlamak istiyorsak bir temaya odaklanmalıyız.

Gizli yaralarımızla yüzleşebiliriz

Bu dönemde özgüven meseleleri ya da benliğimizi kabul etmekle ilgili içsel mücadeleler yaşayabiliriz.

Şiron’un Koç burcundaki konumu biraz ‘Ben kimim ve bu hayattaki yerim ne’ tadında bir yolculuğa çıkmak gibi düşünülebilir. Koç burcu zaten kendini ifade etme, öncü olma ve cesur adımlar atma enerjisiyle doludur. Bu yüzden Şiron Koç burcundayken kendimizi ifade etme şeklimizdeki zorluklar, engeller ön plana çıkabilir.

Haberin Devamı

Özgüven meseleleri ya da benliğimizi kabul etmekle ilgili içsel mücadeleler yaşayabiliriz. Kimliğimizle, özellikle de korkularımız ve güvensizliklerimizle yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Ancak bu konum bize zorlukları aşarak daha güçlü ve daha özgüvenli bir benlik inşa etme fırsatı da sunar.

Bu dönem öfkemizi kontrol etmekte zorlanabiliriz, o yüzden dikkatli olmalıyız. Yeni adımlar atmak için uygun. Ayrıca yeni bir tedavi, yeni bir ilaç, yeni işler, yeni projeler gündeme gelebilir. Hatta belki de yeni bir hayat kurmak isteyebiliriz. Ama
elbette 1 Nisan’da başlayan ve 26 Nisan’a kadar sürecek Merkür retrosunu da unutmamak gerekir. Retro Merkür zamanları bu kadar yenilik peşinde koşmak ve kararlar almak, sonrasında her şeyin bir daha üstünden geçmeye neden olabilir. Bu dönem elektronik cihazlarda sorunlar, haberleşmeyle ve iletişimle ilgili krizler yaşanabilir. Sağlık açısından da baş bölgesine, gözlere, migren ataklarına ve diş ağrılarına dikkat etmek gerekir.

 

Yazarın Tüm Yazıları