Doğum haritanızdaki kraliyet yıldızları ne anlama geliyor?

Gökyüzünde dört kraliyet yıldızı var. Doğum haritanızda ‘gökyüzü koruyucuları’ olarak da adlandırılan bu yıldızlardan biri varsa kendinizi şanslı sayabilirsiniz. Ancak hiçbir şey karşılıksız değildir...

Haberin Devamı

Doğum haritanızdaki kraliyet yıldızları ne anlama geliyor
Bir süredir her cumartesi günü saat 23.00’te Instagram hesabımdan ‘Harita Metod’ isimli yayınlar yapıyorum. Bir önceki hafta magazin, ekonomi, siyaset düzleminde neler olmuş, bu olanların astrolojik yansıması nedir, anlatıyorum.

Şeyma Subaşı sevgilisinden evlilik teklifi alınca herkes onun haritasını merak etmişti. Yayından önce doğum bilgilerini araştırdım. Tam saat olmasa da bir doğum haritası çıkardım. Elbette yayında herkesin merak ettiği konu, Şeyma Subaşı’nın nasıl bir şansla bu dünyaya geldiğiydi... Ekonomik yönden çok güçlü erkeklerle yolu kesişiyordu.

Astrolojide ilişkiler, aşk, mutluluk, keyif, haz, kazançlarla ilgili konularda söz sahibi Venüs’tür. Evrensel aşk ve mutluluk anlamına gelir. Ve Şeyma’nın doğum haritasında Venüs, 8 derece İkizler burcunda yer alıyor. İkizler burcunun 8 derecesinde kraliyet yıldızlarından Aldebaran sabityıldızı var. Yayında Aldebaran sabityıldızını ve diğerlerini  anlattım. Herkesin ilgisini çekti, DM kutum yüzlerce haritayla doldu.

Haberin Devamı

Elbette hiçbirine bakamadım. Konu bu derece ilgi çekince biraz daha kapsamlı bir şekilde size de anlatayım istedim...

KÖTÜ HUYLARDAN VAZGEÇMEK...

Gökyüzünde dört kraliyet yıldızı var; dört ana yönü temsil ediyorlar: Doğu, batı, kuzey ve güney... Bu yıldızlara ‘gökyüzü koruyucuları’ da denir. Kraliyet yıldızlarıyla ilgili bilgiler Perslerden, MÖ 3000’li yıllardan geliyor. Bu yıldızlar; Aldebaran (Boğanın Gözü), Antares (Akrebin Kalbi), Regulus (Aslanın Kalbi) ve Fomalhaut (Balığın Ağzı)... Her bir yıldız Zodyak kuşağının belli derecelerinde... Bu yüzden herkesin haritasında kraliyet yıldızı yoktur. Olması iyi midir kötü müdür, tartışma konusu... Çünkü kişiye büyük bir başarı, onur, zenginlik, şans verirler fakat bu karşılıksız değildir, bir anlaşma söz konusudur... Vaat ettiği, temsil ettiği güzelliklere ulaşmak için bazı huylardan vazgeçmek gerekir.

Merak edenler doğum haritalarını astro.com sitesinden ücretsiz çıkarabilir. Dereceleri hesaplarken saat yönünün tersine hareket edin. Kısa çizgiler 5, uzun çizgiler 0’la biten dereceleri ifade ediyor. Her burçta 30 derece var.

 

Haberin Devamı

1-DÜRÜSTLÜKLE İLİŞKİLİ

Şeyma Subaşı’nın doğum haritasında olan yıldız... 9 derece İkizler burcundadır. Doğum haritanızda 8, 9 ya da 10 derece İkizler burcunda gezegenlerinizden biri (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Yükselen ve Tepe Noktası) yer alıyorsa Aldebaran haritanızda var demektir. Aldebaran yıldızı Mars karakterindedir. Onur, zekâ, kararlılık, dürüstlük, popülerlik, cesaret, gaddarlık, isyankârlık ve başkaları aracılığıyla güç ve zenginlik kazanmakla ilgilidir. Dürüstlükle de ilişkilidir, ödün verildiği anda hayati tehlike, statü ve mevki kaybını gündeme getirir. Yani bu yıldızın pazarlığı dürüst olmaktır. Dürüst oldukça kazanırsın, başarı elde edersin.

 

Haberin Devamı

2-ÇOK ÇALIŞIRSANIZ...

Yay burcunun 9’uncu derecesinde... Doğum haritanızın 8, 9, ya da 10 derece Yay burcunda gezegenlerinizden biri (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Yükselen ve Tepe Noktası) yer alıyorsa Antares haritanızda var demektir. Mars ve Jüpiter karakterinde bir yıldızdır. Çok çalışıldığı takdirde büyük başarı vaat eder. Ünlü ve başarılı olmakla ilgilidir. Ama her türlü aşırılıktan uzak durmanız gerekir. Aşırılıklar büyük kayıplar getirir. Hindistan bağımsızlık hareketinin lideri Gandhi’nin, eski ABD Başkanı Abraham Lincoln’ün, psikanalizin kurucusu Sigmund Freud’un doğum haritasında vardır.

 

3-ŞAN, ZENGİNLİK, GÜÇ...

Aslan burcunun 29’uncu derecesinde... 28, 29 derece Aslan ya da 0 derece Başak burcunda gezegenlerinizden biri (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Yükselen ve Tepe Noktası) yer alıyorsa Regulus haritanızda var demektir. Mars ve Jüpiter karakterinde bir yıldızdır. Kişinin bir yıldız gibi parlamasına, ünlenmesine yardımcı olur. Göklerdeki en şanslı yıldızlardan biridir. Etkisi altında doğan herkese şan, zenginlik ve güç verir. Pazarlığıysa intikam ve öç almamayı öğrenmektir. Model Heidi Klum, eski ABD Başkanı Donald Trump, yönetmen Martin Scorsese’nin haritalarında vardır.

 

Haberin Devamı

4-BÜYÜLÜ BİR KARİZMA

Balık burcunun 3’üncü derecesinde... Doğum haritanızın 2, 3 ya da 4 derece Balık burcunda gezegenlerinizden biri (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Yükselen ve Tepe Noktası) yer alıyorsa Fomalhaut haritanızda var demektir. Merkür ve Venüs karakterindedir.  Kişiye mistik ve spiritüel güçler, hayallerini gerçekleştirme fırsatları, herkesi etkileyen büyülü bir karizma, imaj verir. Bu yıldızın pazarlığıysa gerçekçi olmaktır. Hayaller gerçekçi olmalı, kumdan kale gibi olmamalıdır. Yönetmen Woody Allen, müzisyen Elvis Presley ile Marilyn Manson ve sunucu Jay Leno’nun doğum haritalarında var.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları