Çözüme odaklanırsanız güçlenerek çıkarsınız

Bir önceki döngü Başak burcundaydı ve bizi pandemiyle test etti. Şimdi yeni bir mücadele alanımız olacak; ilişkiler ve adalet arayışı... Bu dönemde başlayan ilişkiler, kurulan ortaklıklar kısa sürede sarsılabilir. Dünyada siyasal gerilim artabilir. Yapmamız gereken, çözüme odaklanmak.

Haberin Devamı

Çözüme odaklanırsanız güçlenerek çıkarsınız

Astroloji döngülerle çalışır. Bu döngüler en kaba haliyle dört etaptan oluşur: İlk etapta iki gezegen yan yana gelir ve yeniay sürecini başlatır. Sonra ilkdördün başlar, bu bir sınav zamanıdır. Yeniayda ortaya çıkan temalar test edilir. Sonra dolunay fazı başlar, yeniay zamanı meydana gelen olaylar en olgun anına ulaşır. Sonra sondördün başlar, döngünün sonuna gelinir. Ve sonra tekrar devam eder.

Bu döngü bütün gezegenler arasında olur. İki gezegen yan yana gelince yeniay fazı gibi bir etki yaratır. Bunların içinde en popüler olanı Güneş ve Ay arasındaki ilişkidir. Bu ikili arasındaki döngü bir ayda tamamlanır. Çünkü Ay hızlı hareket eder ve bir aylık dönemde bütün fazlarını gerçekleştirir.  Her ay bir yeniay ve bir de dolunay meydana gelir. Gezegenlerin hızları farklı olduğu için bu döngülerin tamamlanması Güneş ve Ay arasındaki kadar hızlı olmaz.

Haberin Devamı

BU KEZ TERAZİ BURCUNDA...

Bunları anlattım çünkü size 8 Ekim’de başlayan Güneş ve Mars arasındaki döngüden bahsedeceğim. Bu ikilinin ilişkisinde döngünün tamamlanması ortalama iki yıl sürüyor. Bundan önceki döngü, 2019’da Başak burcunda başlamıştı. Mücadele alanımız Başak burcunun temsil ettiği konular oldu. Temizlik, sağlık, hastalıklar, organize olmak, düzen sağlamak... Malum, koronavirüs pandemisi bize Başak’ın temsil ettiği her şeyi yaşattı... Şimdi yeni bir döngü başlıyor.

Güneş ve Mars arasında döngü mücadele edilecek konulara, harekete geçeceğimiz temalara, yaşayacağımız stresin ana sebebine, kazaların meydana geleceği alanlara, motivasyon kaynaklarımızın ne olacağına işaret eder.

SONUÇ, SÜRECE BAĞLI

Bu seferki döngü 15 derece Terazi burcunda başlayacak. Bu Güneş ve Mars’ın yeniayı olacak. Terazi burcunda başlayacağı için ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar, işbirlikleri, uyum, denge, hukuk, sosyal ilişkiler, estetik ve güzellikle ilgili konular gündemde olacak. Demek ki, temel motivasyonumuz ilişki kurmak, ortaklıklar, anlaşmalar yapmak... Diğer yandan bu konular bizim mücadele edeceğimiz temel alanlara da işaret ediyor. Mars özellikle Terazi burcunda değer kaybettiği bir pozisyonda olduğu için bu konular ister istemez hepimizin ciddi stres noktası haline dönüşebilecek.

Haberin Devamı

Hakkımızı savunmak, adalet aramak, denge kurmak, yasal konularla uğraşmak durumunda kalabiliriz. İlişkileri yönetme sınavından geçebiliriz. Mevcut ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar, işbirlikleri bozulabilir.

Bu yeniayın fazı Ağustos 2022’ye  kadar devam edecek. Sonra ilkdördün başlayacak. İlkdördün fazı yeniay zamanı atılan adımların, yapılan başlangıçların testten geçeceği bir zaman dilimi olacak. Bu, şu anlama geliyor: Diyelim ki yeniay sürecinde evlendiniz. Ağustos 2022’de bu evlilik sizin için gerçekten doğru mu, doğru kişiyle mi berabersiniz, ilişkiniz ne kadar sağlıklı, bunları sorgulama zamanı olur. Sonuç, sürece bağlı. Yeni yeniay ve ilkdördün arasındaki zaman cevap olacaktır. Evlilik bir örnek; bir ortaklığa da soyunabilirsiniz,
bir işbirliği de söz konusu olabilir. Ya da hukuki bir mesele...

Haberin Devamı

Sonra dolunay fazı başlayacak 8 Aralık 2022’de...  Dolunay fazlarını olgunlaşma, tamamlanma, sona erme, bir konunun zirveye ulaşması gibi düşünebilirsiniz. Dolunay enerjinin pik yaptığı bir zamandır. Evlilik örneğimize geri dönersek... İlkdördün fazında sorunlarınızla ilgili yaptıklarınızın karşılığını alacağınız bir dönem olacak. Çözüm için harekete mi geçtiniz, yoksa sorunları görmezden gelip hayatınıza devam mı ettiniz? Çözüm için harekete geçmediyseniz evliliği bitirme sürecine geçersiniz. Ya da ortaklık, anlaşma, işbirliği... Çünkü dolunay artık konuyu tamamlama zamanıdır. Çözüme doğru gittiyseniz, evlilik güçlenerek tamamlamış olur.

ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA ETKİSİ

Haberin Devamı

16 Mart 2023’te de sürecin bitişi başlayacak. Mars-Güneş birlikteliğinin gücü azalacak. Bu, tabii ki bireysel hayatlarımızdaki etkileri... Ancak dünya sahnesinde adalet, hak, hukuk, savaş ve barışlar gündemde olacak. Diplomatik ilişkiler önem kazanacak. Bu, tüm dünyayı etkileyecek bir hak-hukuk mücadelesi olabilir. İnsan hakları, ülkelerin imzalayacakları veya bozacakları anlaşmalar, anlaşmazlıklar gerilime yol açabilir. Tüm dünyada artan siyasi gerilime şahit olabiliriz.

Ülkemizdeyse mücadele gücünü arttıran bir muhalefet görebiliriz. Özellikle 8 Ekim 2021, 27 Ağustos 2022, 8 Aralık 2022 tarihlerine yakın zamanlarda muhafelet açısından önemli kırılımlar yaşanacak. Yine bu tarihler maden ocakları, depremler konusunda dikkat edilesi zamanlar.

Yazarın Tüm Yazıları