Burcumuz tatil planımıza ne diyor?

Yaz geldi çattı! Hepimizin aklında aynı şey var: Tatil! Çeşit çeşit otel ve yüzlerce rota arasından seçim yapmaya çalışıyor, ekonomimiz el verdiğince hem bedenimizi hem ruhumuzu dinlendirmeyi amaçlıyoruz. Gelin, hangi burç bu yaz tatilinde ne yapacak bakalım. Koçlar paraşütle atlamanın, Yengeçler kuytu köşelerin, Yaylar yeni deneyimlerin peşinde... Eğlenelim diye yazdım ama kabul edin, hepinizin ruhunda bu yazdıklarımdan biraz da olsa var!

Haberin Devamı

Haziranın da gelmesiyle planlar yapmaya başladık.
Bazılarımız çoktan nereye ne zaman gideceğini biliyordur bile... Bir-iki haftalık dinlenmeyle koskoca yılın yorgunluğunu üzerimizden atmaya çalışacağız. Hem ülkemizde hem dünyada yaşananların getirdiği psikolojik travmalardan bir süreliğine de olsa uzaklaşacağız. Peki gezegenler bu planlarımız konusunda bizi nasıl etkiliyor? Boğalar nereye gitmeli? Yengeçler yanlarına ne almalı? Bu hafta biraz yüzünüz gülsün istedim açıkçası.
Burcumuz tatil planımıza ne diyor


Enerji patlaması

KOÇ: Tatil dinlenmek demek. Tabii Koç değilseniz... 2 saatlik uykuyla bile enerji patlaması yaşaman, dağlara tırmanman, denizlere dalman, paraşütle atlaman ve beraber tatile gittiğin arkadaşlarına ‘Yeter artık! Allah aşkına iki soluklanalım’ dedirtmen lazım! Enerjisi sana denk birileriyle tatile çık. Beach’lerdeki 200 liralık lahmacun fiyatlarını görüp cinnet getirmemek için yanına sakinleştiricini almayı unutma!

Haberin Devamı

Aman konforun bozulmasın

BOĞA: Rahatına ultra düşkün Boğa zamanını da parasını da boşa harcamak istemez. Hem yemek hem de denizden maksimum fayda sağlamak asıl amaçtır. Hava fazla sıcak, deniz çok soğuk olmasın; konforun bozulmasın. Tatil dediğin budur Boğa’cım. Bu arada kendine yeni bir bikini/deniz şortu al. Zayıflamaya çalıştın ama yemeklerin lezzeti galip geldi; senin bir suçun yok, seneye zayıflarsın.

Bir karar versen iyi olacak

İKİZLER: Her şeyi aynı anda yapma arzun yüzünden ‘Akdeniz mi Ege mi’ kararı vermen, gelinlik seçmeye çalışan
bir kadının kararsızlığıyla yarışır! Tek başına mı kalabalık arkadaş grubu mu, uçak mı araba mı? Ambivalansların yüzünden hem kendine hem etrafına işkence edebilirsin. Elini çabuk tut; son dakikaya kalırsan sonun Didim’deki aile yazlığında karpuz yiyip okey oynamak olur.

Hemen çık o evden!

YENGEÇ: Evinden ayrılmak istemeyen sevgili Yengeç, unutma tebdili mekânda ferahlık vardır. Kendini evinde hissetmek için yanına yastık, pike, kevgir, masa örtüsü almana da gerek yok. Güvenlik ve gizlilik senin için önemli. En kuytu yere gidecek, sosyal medyaya fotoğraf atmayacaksın. Ama yerini en azından bir arkadaşına söyle. Mahremiyet derken Somalili korsanlar tarafından kaçırılırsın, kimseler izini bulmaz.

Haberin Devamı

Herkesin ilgisi sende...

ASLAN: Bir kere tatil dediğin ihtişamlı ve lüks olur. Sen de herkesin gözünün kalacağı bir tatil mekânı seçtin, eminim. Şimdi sıra gösterişli kıyafet ve takılarda: Kırmızılar, sarılar, turuncular ve neonlar… Tatilde o kadar çok eğlenilip fotoğraf atılacak ki insanlar daha fazla çatlamamak için Instagram’da gönderilerini sessize alacak! Yine de herkesin gözü sende olacak.

Belki de gitmemek lazım...

BAŞAK: Tatile çıkmadan aylar önce gideceği mekânın depreme dayanıklılığından kullanılan temizlik malzemelerine kadar araştırır, çalışanların sağlık karnelerini dahi arar bulur. Elbette yanına çamaşır suyu ve bilumum temizlik malzemesini muhakkak götürür. Başak için tatil, dinlenme ve eğlenme değil, adeta bir işkence kampına gidiştir. Acaba sen tatile gitmesen mi kuzum?

Haberin Devamı

Uyumlu ve mutlu

TERAZİ: Sonunda senin havalar geldi! Bronzlaşacaksın, güneş öncesi sonrası kremlerini dizeceksin, parfümleri yerleştireceksin. 18 kombin, her güne iki bikini ve süslü plaj havlularını koyduk mu, hazırız. Yine de
‘Aklımda kalacağına yanımda olsun’ bavulunu da hazırla.
Hah, artık eşinin/arkadaşlarının seçtiği tatil köyüne gitmeye hazırsın. Eşi mutluysa Terazi de mutludur. O uyumludur.

Huzurlu yerlere gitmelisin

AKREP: Her türlü kötü senaryo ve komplo teorisiyle dolup taşan zihnini 2-3 haftalık bir tatille dinlendirmek elbette mümkün değil. Ama evrende her şeyin bir durmaya ve dinlenmeye ihtiyacı var. Merkür bile 4 ayda bir 3 hafta dinlenmek için geri gidiyor. Sakin ve huzurlu yerlere git. Kafandaki tilkiler de azıcık dinlensin. Tüm yıl kuyruklarını birbirlerine değdirmemek için helak oldu hayvancıklar!

Haberin Devamı

Kendin karnaval gibisin

YAY: Çingene ruhunla çıkacağın her tatili rahatlıkla Rio karnavalına dönüştürebilirsin. Zaten hayatı aslında bir tatil gibi yaşıyorsun! Ama yeni ufuklar, yeni yerler, yeni kültürler derken yakında bu dünyada seni tatmin edecek, tatil yapacak yer bulamayacaksın diye korkuyorum. Tabii sağın solun belli olmaz; Ege’ye diye evden çıkıp Mısır Piramitleri’nde soluğu alabilirsin.

Bir hafta sensiz idare ederiz

OĞLAK: Fotoğraf çekmekten, manzaraya hâkim en yüksek tepede hayata dair stratejiler geliştirmekten, eski uygarlıklarla empati kurmaya çalışmaktan daha dinlendirici ne olabilir ki! Tabii kafanda sürekli ‘Excel’ dosyasıyla hesap yapmazsan! N’olur biraz içinde olduğun anın tadını çıkar. Oğlak olmayı en azından bir haftalığına bırak; söz veriyorum dünya yok olmayacak ve güneş ertesi gün tekrar doğacak!

Haberin Devamı

Partilemeyi kimseden öğrenecek değilsin

KOVA: Maceradan maceraya koşmak için yeni fırsatlar kapıda… Yapılacak çok şey var ama ne yazık ki yaz sadece üç ay! Elini çabuk tut, bir yerlerde eksantrik fikirlerinden mahrum kalmış bir yerel halk ya da tek başına nasıl ‘partileyeceklerini’ bilemeyen bir grup insan var. Hemen ortalarına atlayıver!

Gel bul beni, yaz aşkım

BALIK: Şarkıda olduğu gibi uzanmış kumsalda, ‘un amour platonique’ (platonik aşk) akılda, rüyalardan rüyalara... Ama şimdilik platonik aşkı rafa kaldıralım. Zira tatil fantezinin romans kısmını besleyecek yaz aşkını bulmak için harika zamanlar. Ona göre giyin, süslen, plaja git. Aman, güneş kremini sürmeyi unutma. Bu senin çocukluğunda altında uyuyakaldığın güneş değil artık. Spatulayla kazımayalım seni!

 

Yazarın Tüm Yazıları