2024 korkmayanların yılı olacak! Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

Pek de kolay geçmeyen 2023’ü geride bırakırken hepimizin aklında “Acaba 2024’te neler olacak” sorusu var. ‘Başımıza her şey geldi, sadece uzaylı istilası kaldı’ gibi bir hissiyat içindeyiz. Çünkü pandemi, deprem, ekonomik zorluklar ve savaşlar derken epeyce yorulduk. 2024’ü astrolojik olarak değerlendirdiğimizdeyse bilim, teknoloji ve uzayla ilgili keşiflerin öne çıktığını görüyoruz. Bakalım yeni yıl bize başka hangi haberleri getirecek?

Haberin Devamı

Yeni hayaller, umutlar ve hedeflerle yeni yıla girerken hepimizin dileği 2024’ün barış, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi. Dünyada hangi gelişmeler olacak ve ülkemizde neler yaşanacak, astrolojik olarak birlikte değerlendirelim. Senenin genel çerçevesi hakkında bilgi edinebilmek için öncelikle Güneş ve Ay tutulmalarına bakmamız gerek. Çünkü diğer gezegen hareketleri bu tutulmaların çizdiği çerçevenin detaylarını oluşturur. 2023’te tutulmalarla ilintili olan Ay düğümleri Koç ve Terazi burçlarına geçmişti. 2024’ün tamamında Ay düğümleri yine Koç ve Terazi’de olacak. 4 tutulmanın 3’ü bu burçlarda; sadece eylül ayındaki Balık burcunda gerçekleşecek.

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

Haberin Devamı

Tutulmalar dünya astrolojisi açısından büyük öneme sahip. Hareketin yaşanacağı tarihlere, önemli sınavlarımıza, kendimizi geliştirmemiz gereken konulara, kayıp ve zorlanma yaşayacağımız durumlara işaret eder. Tutulmalar Ay düğümleriyle ilgilidir. Bunlar karşı karşıya dururlar: Kuzey Ay düğümü ve Güney Ay düğümü. Kuzey Ay düğümü gelişim alanlarımıza işaret eder. Bazen bir çıkış noktası gibi çalışır. Büyümeyle ve olgunlaşmayla ilgilidir. Güney Ay düğümüyse korkular, kayıplar, zorluklar ve sınavlarla alakalıdır.

Eğer aksi bir durum yoksa kuzey tarafa düşen tutulmalar daha iyicil çalışır. Güney tarafında gerçekleştiğinde de ciddi zorlanmalar ve kayıpların olacağını düşünebiliriz. 2024’te gerçekleşecek tutulmaların kuzey ucu Koç burcunda, güney ucuysa Terazi’de. Yani Terazi burcunun temsil ettiği konular kayıplar, zorlanmalar, sınavlarken Koç burcunun ifade ettikleri yapmamız gerekenleri temsil edecek. Bu tutulmalar aslında 2004-2005’te meydana gelenle aynı derecede. Yani o yıllar, bu sene gerçekleşecek olaylar için bir referans olabilir.

18 Eylül’de 25 derece Balık burcunda Neptünyen Ay tutulması

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

Haberin Devamı

SU KAYNAKLARI DAHA FAZLA DİKKAT ÇEKEBİLİR, SU KRİZLERİ DERİNLEŞEBİLİR

Ay düğümleri halen Koç-Terazi burçlarında olduğundan aslında sistem dışı bir tutulma bu. Başrol oyuncusu da Neptün. Balık burcunun dünya astrolojisinde temsil ettiği konular denizler, uyuşturucu, dolandırıcılar, şifacılar, doktorlar, manevi konular, rehabilitasyon merkezleri, sosyal yardımlar ve sanattır. Tutulmayla birlikte bu anahtar kelimelerle ilgili gelişmeler bekleyebiliriz. Uyuşturucu ve alkolle ilgili konular gündeme gelebilir. Halk sağlığını ve psikolojisini bozacak açıklamalar olabilir. Toplumsal travmalar tetiklenebilir. Siyasi ve sosyal alanlarda net olmayan durumlar ve karışıklıklar yaşanabilir. Her şeyin birbirine geçtiği zamandır, doğru ve yanlışı ayırt etmek zordur. Bu tutulmada psikoloji ve ruhsal sağlık meseleleri önem kazanabilir.

Haberin Devamı

Su kaynakları, denizler ve okyanuslarla ilgili alanlar daha fazla dikkat çekebilir. Bu da derinleşen bir su krizine işaret edebilir. Ayrıca aşırı yağışlar yüzünden sel baskınları veya deniz kaynaklı depremler yaşanabilir. İşin içinde Neptün olduğundan toplumlarda maneviyat ve dini meselelere olan ilgi artabilir. Dini konuları, kişileri, yerleri ve olayları  konuşabiliriz.

Bu tutulmada Jüpiter ile Neptün arasında stresli bir açı meydana gelecek. Bu da ekonomik anlamda spekülatif hareketleri ve finansal belirsizlikleri tetikleyebilir. Toplumlar arasında ideolojik çatışmalar artabilir. Ayrıca soygunlar da yaşanabilir. Tutulmanın Ankara’ya göre çıkarılan haritasındaysa Başak burcu yükseliyor. Türkiye’nin ana gündem konuları sağlık hizmetleri, askeri konular, çalışma şartları, tarım, sendikalar, çiftçiler, eczacılar ve ilaçlar olacak. Yükselen burcun hemen üzerinde Merkür gezegeni var. O da eğitim, sınavlar, iletişim, yayıncılık, gazeteler, çocuklar ve ulaşım gibi konuları temsil ediyor. Bu alanlarda krizler, gecikmeler, hatalı kararlar, yanlış bilgiler, engeller ve şaibeli durumlar ortaya çıkabilir. Bu tutulma ayrıca diğer ülkelerle ilişkilerimizde hayal kırıklığı yaratabilecek koşullarla karşılaşabileceğimize işaret ediyor. 

Haberin Devamı

2 Ekim’de 10 derece Terazi burcunda Merküryen Güneş tutulması

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

VERİ GÜVENLİĞİ AÇIKLARI VE SİBER SALDIRILAR MEYDANA GELEBİLİR

Ülkelerarası barış ve işbirliği görüşmelerinin artabileceği zamanlar yaşayabiliriz. Ya da ticari anlaşmalar yapılabilir. Bu dönemde tüm diplomatik ilişkiler önem kazanacak. Davalarda verilen kararların halk tarafından sorgulanabileceği bir tutulma. İşçi sınıfının hak arayışı ön plana çıkabilir. Veri güvenliği açıkları, siber saldırılar meydana gelebilir. Moda ve sanat alanında önemli gelişmeler yaşanabilir. Giyilebilir, dijital kıyafetler tanıtılabilir. 10 derece Terazi burcunun ikinci dekanıdır. Bu da kralın veya yöneticinin ölümü ve salgın hastalıklara işaret eder.

Haberin Devamı

Tutulma anının Ankara’ya göre çıkarılan haritasında gökyüzünde İkizler burcu yükseliyor. Ülkemizin ana gündemi eğitim, bilgi, ulaşım, medya, iletişim, ticari konular olacak. İkizler burcunun yönetici gezegeni Merkür tutulmaya eşlik edeceğinden gençler, borsa, yatırımlar, diplomatlar ve elçilerden bahsedebiliriz. Yine sanatçıların ve yazarların ön planda olacağı, hatta ürettikleriyle ödüller alacakları bir dönem olacak.

Koç-Terazi aksı ne demek? 

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

YANGINLAR VE VOLKANİK HAREKETLER ARTABİLİR

Tutulmaların anahtar kelimelerinin ortaya çıkması için öncelikle Koç-Terazi aksı ne demek biraz bahsedelim. Mundane (Dünya) astrolojiye göre Koç burcu liderlik, öncülük, savaş, yangınlar, aktif volkanlar, sansasyonlar, yeni enerji kaynakları, güneş enerjisi, askerler, rekabet, sporcular, kahramanlar, itfaiyeciler gibi alanları sembolize eder. Terazi burcuysa dış ilişkiler, savaş ve barış, dost-düşman ilişkileri, boşanmalar, evlilikler ve adalet gibi temalara işarettir.

Tutulmaların kuzey ucu Koç burcunda olacağından geliştirmemiz gereken tutum korkmamak, risk almak, ihtiyaçlarımızı belirlemek ve hatta belki biraz bencillik yapmak. Haklı olduğumuz konularda savaşlardan kaçmamamız gerekiyor. Bu sene dünya genelinde yangınlar ve volkanik hareketler artabilir. Yeni enerji kaynaklarını değerlendirebiliriz. 2024 enerji açısından çok önemli bir sene olabilir. Özellikle de güneş enerjisi konusunda çalışmalar yapılabilir.

Koç tutulmalarının gerçekleşmesi yeni ve vizyoner liderlerle tanışacağımız anlamına gelebilir. 2024’te kahramanlık ve başarı hikâyelerine sık sık rastlayabiliriz. Bu sene korkmayanların yılı olacak belli ki.

Diplomatik anlamda ilişki yönetmenin biraz zor olabileceği bir sene bizi bekliyor. Bu yüzden ülkelerarası anlaşmazlıklara
pek çok kez karşılaşabiliriz. Hak, hukuk, adalet gibi kavramlar bu yıl daha da öne çıkacak. Bu değerleri koruyabilenlerse
her zamankinden kazançlı olacak.  

GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

2024’te yaşayacağımız tutulmaların tarihlere göre sıralanışını ve bunların neleri ifade ettiğini anlatalım...

25 Mart’ta 5 derece Terazi burcunda Ay tutulması

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

YAPAY ZEKÂ YALNIZLIK HİSSİNİ GİDEREBİLİR

Kova burcunda seyahatine başlayan Plüton’un güçlü desteğiyle meydana gelecek tutulmada Edasich ve Tureis sabit yıldızları etkili olacak. Bu tutulma toplumsal eşitlik, insan hakları ve adalet meselelerindeki gelişmeleri tetikleyebilir. Sanat ve kültürel etkinliklerde önemli olaylar yaşanabilir. 

Plüton’un desteğiyle güçlü işbirlikleri, ticari ortalıklar kurulabilir. Bilim ve teknoloji alanında önemli gelişmeler yaşanabilir. Uzayla ilgili heyecan verici yeni buluşlar ve keşifler olabilir. Dijital ilişkiler hız kazanabilir. Yapay zekânın insanın yalnızlık duygusunu yenmesine yardımcı olacak yeni güncellemeleri gelebilir.

5 derece Terazi burcu mevsim dışı, anormal yağışların gündeme gelmesi demektir. Sele karşı dikkatli olmak gerekir. Edasich yıldızı zehirlenmelerle ilgili olduğundan bu konuda ilginç haberler duyabiliriz. Tureis yıldızıysa deniz ve gemilerle alakalıdır.Denizcilikle ilgili önemli olaylar, denizyoluyla yapılan keşifler gündeme gelebilir.

Tutulma anının Ankara’ya göre çıkarılan haritasında gökyüzünde İkizler burcu yükseliyor. Bu da Türkiye’nin ana gündem maddelerinin eğitim, ulaşım, medya, iletişim ve ticari konular olacağına işaret ediyor. Diplomatik ilişkiler önem kazanacak. Sanatçıları, onların eserlerini ve başarılarını konuşacağız.

8 Nisan’da 19 derece Koç burcunda Şironyen Güneş tutulması

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

ULUSLARARASI ÇATIŞMALAR VE ASKERİ GERİLİMLER SÜRÜYOR

Dünya genelinde yeni projeler, girişimler ve hareketler başlayabilir. Bu dönemde hükümetler tarafından alınan önemli kararlar ve liderlikle ilgili değişiklikler gündeme gelebilir. Uluslararası çatışmaların ve askeri gerilimlerin artması mümkün. Diplomasi yerine güç kullanımına yönelik eğilimler olabilir. İnsanlar, haklarını ve özgürlüklerini savunmak için daha cesur eylemler yapabilirler.

Tutulma zamanında yangınlar artabilir, yanardağlar harekete geçebilir. Tutulmanın yöneticisi Mars’ın Balık burcunda olması deniz-gemi kazalarına işaret edebilir. İşin içinde Şiron olduğundan bu dönemde sağlık sistemi ve tıbbi uygulamalarda da önemli gelişmeler yaşanabilir.

19 derece Koç burcunun ikinci dekanıdır (Burçların 10’ar derecelik dilimleri). Bu yöneticilerin hapsedilmesi veya ölmesi, toprakta yetişen bitkilerin çürümesine işaret edebilir. Meyve ve sebzelerle ilgili sıkıntılar artabilir.

Tutulmanın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre hazırlanan haritasında Akrep burcu yükseliyor. Bu yüzden ülkemizin ana gündem konuları borçlar, vergiler, bankalar, petrol, yeraltı kaynakları ve krizler olabilir. Tutulma 5’inci evde meydana gelecek. Bu da çocuklar, parklar, piknik yerleri, diplomatlar, sanatçılar, eğlence yerleri, sportif faaliyetler, borsa ve piyango demektir. İşin içinde Şiron olduğundan bu alanlarda bir taraftan yenilikçi adımlar atılırken diğer yandan üzücü olaylar yaşanabilir.

Plüton Kova burcunda

 

KADINLARIN VE FEMİNİST GRUPLARIN ÇOK GÜÇLENECEĞİ BİR DÖNEM OLABİLİR

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

Plüton genel olarak güç anlamına gelir. Yıkım, değişim, dönüşüm, yeni bir düzenin doğuşu, eskinin bitişi, yeraltı dünyası, altın, petrol, depremler, kanalizasyon, karanlık ortamlar ve kişileri ifade eder. Kuşaklararası farklılığı anlatır. Bu yüzden jenerasyon gezegenlerinin ağır abisi olarak bilinir. Etkisi kalıcı ve oldukça büyüktür.

Güneş sistemine en uzak gezegen olan ve bir burçta ortalama 12-30 yıl arası bir sürede kalan Plüton, 2008’den beri Oğlak burcunda seyahat ediyor. 21 Ocak’ta da Kova burcuna geçecek. Aslında geçen sene 23 Mart-11 Haziran arası yine Kova’daydı. Bu sene 21 Ocak ile 1 Eylül arası tekrar Kova burcunda olacak. Kısa bir süreliğine 1 Eylül-20 Kasım arası Oğlak burcuna dönecek. 20 Kasım’da tekrar Kova burcuna geçecek.

Plüton genel olarak güç anlamına gelir. Yıkım, değişim, dönüşüm, yeni bir düzenin doğuşu, eskinin bitişi, yeraltı dünyası, altın, petrol, depremler, kanalizasyon, karanlık ortamlar ve kişileri ifade eder. Kuşaklar arası farklılığı anlatır. Bu yüzden jenerasyon gezegenlerinin ağır abisi olarak bilinir. Etkisi kalıcı ve büyüktür.

2008 senesinden bu yana Oğlak burcundaydı. O zamandan beri bu burcun sembolize ettiği birçok konuda büyük değişimler meydana geldi. İnşaatla başlayan, sonra teknolojiyi takip eden ekonomik krizlerin yanı sıra dünya üzerinde sert ve acımasız yöneticilerle karşılaştık. Pandemiyle birlikte hayatımıza bir süre sıkı disiplin uyguladık, yalnız kaldık, korktuk.

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

Toplumsal cinsiyet rolleri tarihe karışabilir.

2023 yılında Plüton, 29 derecede seyahat etti. Astrolojik olarak bu kriz anlamına gelir. Bir sıkışma, arada kalma, daralma halini anlatır. Çok tanıdık geldi, değil mi? Ayıca ekonomi, inşaat ve iş dünyası gibi alanlarda ciddi sorunlar yaşandı. Plüton 2024’te tekrar 1 Eylül-20 Kasım arası 29 derece Oğlak burcunda olacağından bu alanlarda yine dikkatli olmakta fayda var.

2023’te Plüton’un Kova burcuna geçmesiyle hayatımıza bu burcun temsil ettiği dijital konular girdi. Örneğin ChatGPT gibi yapay zekâ asistanlarıyla tanıştık. En nihayetinde Kova dediğimizde her zaman aklımıza dijital konular, uzay, insan hakları, bağımsızlık ve bilimsel gelişmeler gelir. Plüton Kova sürecinde teknolojiyi ve bilimi esas alan yepyeni toplumlar oluşabilir.

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

Dönüştürücü Plüton insancıl Kova burcundan en son geçtiğinde Fransız Devrimi yaşanmıştı. “Eşitlik, özgürlük ve kardeşlik” Kova burcunun o dönemdeki sloganıydı. Şimdi insanlık tarihinde benzer çığlıklar yankılanabilir.

Bu konum ülkelerarası sınırların yeniden düzenlenebileceği bir zamana işaret edebilir. Aslan burcu Kova burcunun zıttıdır. Plüton en son Aslan burcundayken 2. Dünya Savaşı başlamıştı. Sonrasında dünya haritası adeta yeniden çizilmişti. Plüto’nun, Aslan’ın karşıt burcu Kova’ya geçişi 2. Dünya savaşı yarı döngüsüne gireceğimize işaret ediyor. Yani 2024’te
‘3. Dünya Savaşı’nın ayak seslerini duyabiliriz. Tarihteki yansımalarına baktığımızda düzeni değiştiren isyanlar da yaşandığını görüyoruz. Plüton’un Kova burcundaki seyahatini azınlıkların ve dışlananların oluşturabileceği yeni bir sistem gibi düşünebiliriz. Bu güçlü isyanlar sonucunda ortaya çıkabilecek bir durum. Bu dönem feminist grupların ve kadınların çok güçleneceği bir zaman dilimi olabilir. Toplumsal cinsiyet rolleri de tarihe karışabilir.

Otokratik liderler yerine insan haklarını ön planda tutan liderler geliyor

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

2008 yılından bu yana dünyada otokratik yöneticileri görüyoruz. Vladimir Putin, Joe Biden, Emmanuel Macron gibi isimler... Plüton Kova sürecinin getireceği yeni dünya düzeninde artık onlar rol almayacaklar. Daha hümanist, halkın iradesine saygılı, eşitlikçi, insan haklarını ön planda tutan ve fikir özgürlüğüne önem veren liderler dönemi başlayacak.

Plüton dünyadaki herkes için daha iyi bir yapı ve altyapı kurabilmemiz için toplumlarda çürümüş olanı ortaya çıkarır. Zehirli olanı ve artık ihtiyaç duyulmayanı temizler. Ancak geçiş süreci çok tatlı olmayabilir. Örneğin 2008 yılında Plüton’un Oğlak burcuna geçmesi küresel bir ekonomik krizi tetiklemişti. Şimdi Kova burcunda seyahat etmesiyle hem teknolojik hem de toplumsal krizleri ön plana çıkarabilir.

Dönüştürücü Plüton insancıl Kova burcundan en son geçtiğinde Fransız Devrimi yaşanmıştı. İnsan çeteleri baskılarını iktidardakilere yansıttılar. “Eşitlik, özgürlük ve kardeşlik” Kova burcunun o dönemdeki sloganıydı. Şimdi insanlık tarihinde benzer çığlıkların yankılanacağı bir döneme doğru ilerliyor olabiliriz.

Kova’nın sembolizminde elinde testiyle su döken bir figür vardır. Şunu ifade ediyor: Suyun artık bir güç aracı olarak da kullanılacağı bir döneme giriyoruz. Su aşırı önemli bir hale gelebilir ve hatta su savaşları bile yaşanabilir. Elbette Kova burcunun temsil ettiği uzayla ilgili de devrim niteliğinde gelişmelerin olmasını bekleyebiliriz. Uzayda yaşamın temelleri atılabilir veya ilk koloniler kurulabilir. Bu dönem insan DNA’sıyla ilgili araştırmalar gerçekleştirilebilir ve bambaşka insan modelleri ortaya çıkabilir. Belki de sahip olmak isteyeceğimiz çocuğun sadece cinsiyetini, saç ve göz rengini değil, yeteneklerini belirleyebiliriz.

Kova’nın yetki alanına giren solunum sistemi, tiroit ve hormonlarla ilgili problemler, radyasyona maruz kalma, dehidrasyon ve üremeyle ilgili sağlık sorunları görebiliriz. Kısırlık bir Kova arketipidir. Günümüz iletişim teknolojilerinin fiziksel sağlığımız üzerindeki etkisi daha belirgin hale gelebilir.

Evlerimizi ısıtmak veya aydınlatmak için yeni enerji kaynakları kullanacağız. Elbette yeni bir sanayi devriminin de eşiğinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Teknolojik bir sanayi devrimi yaşanabilir. Bu süreçte Amerika Birleşik Devletleri haritasında ilginç etkiler alıyor. 2024 yılının sonuna kadar Joe Biden’ı yönetim koltuğunda görmeyebiliriz.

Satürn Balık burcunda

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

DENİZLERLE İLGİLİ SORUNLAR BAŞ GÖSTEREBİLİR

Satürn 7 Mart 2023’te Balık burcuna geçti ve 25 Mayıs 2025 yılına kadar burada seyahat edecek. Satürn disiplinin, sınavın, yeniden düzenlemenin, kısıtlamanın nereden geleceğini anlatır. Mart ayından beri Balık burcunun temsil ettiği suyla ilgili yaşanan sıkıntılar malum. Barajların doluluk oranlarındaki düşüşler endişe vericiydi. Yine Balık burcunun temsil ettiği konulardan biri de inanç. 2023’te ne yazık ki din temelli savaşlar oldu. İsrail’in Filistin’e çoluk çocuk, hastane, ibadethane demeden saldırdığını ve tüm savaş kurallarını yıktığını gördük.

Bu sene ek olarak şöyle olaylar meydana gelebilir: Sağlık sektöründe yeni kurallar konabilir ve düzenlemeler yapılabilir. Denizler, okyanuslarla ilgili sorunlar ve krizler baş gösterebilir. Büyük deniz kazaları olabilir. Ayrıca denizde yaşayan canlıların oranında endişe verici düşüşler yaşanabilir.

1993-1994 yıllarında Satürn Balık burcundayken dünyada ve Türkiye’de faili meçhul cinayetler işlendi. Örneğin Cezayir’de eski Başbakan Kasdi Merbah bir suikast sonucu öldürüldü. Bizde Uğur Mumcu cinayeti oldu ve Turgut Özal hayatını kaybetti. Bu dönemde benzer olaylar yaşanabilir. Ayrıca bu süreçte İsrail-Vatikan ilişkileri de dikkat çekici olabilir. Çünkü 1993’te İsrail ve Vatikan birbirlerini tanıma kararı almışlardı. Bu ilişki bir Satürn döngüsü içinde yeniden masaya yatırılabilir.

Jüpiter Boğa burcunda

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

İSTİKRARI YAKALAMAK İÇİN GÜÇLÜ ADIMLAR ATMAK GEREK

16 Mayıs 2023’te bolluk, bereket, şans ve talih gezegeni olan Jüpiter, Boğa burcuna geçti ve 26 Mayıs 2024’e kadar bu burçta seyahat edecek. Astrolojik olarak Jüpiter’in ilk görevi iyi kötü ne varsa büyütmektir. Fırsatlar, şans, kısmet, finansal konular, inanç, ahlak, akademisyenler, üniversiteler, yabancılar, yurtdışı, yayıncılık, zenginlik, felsefe, turizm, spor, hava olayları, yıldırımlar… Hepsi Jüpiter’in temsil ettiği konulardır.

Boğa burcuysa bankalar, para, ekonomi, tarım, toprak, sanat, ticaret, borsa, finans kurumları, sigorta, beslenme, gıda ve müzisyenlerle ilgilidir. Bu dönemde istikrarı yakalamak, yatırım alanlarını çoğaltmak için güçlü adımlar atmak gerekiyor. Tüketim ve lüks mallara olan talep artabilir. Tarım alanında yenilikler duyabiliriz. Sanatın ve sanatçıların değer kazandığını veya çok değerli sanat eserlerinin ortaya çıktığını görebiliriz.

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

26 Mayıs 2024 tarihindeyse Jüpiter, İkizler burcuna geçecek ve 10 Haziran 2025’e kadar burada seyahat edecek. Bu dönem iletişim ve medya alanında büyümeye işaret ediyor. Yeni medya platformları, dergiler, gazeteler, kanallar açılabilir.

YILIN ÖNEMLİ TARİHLERİ 

Teknoloji ve bilim alanında büyük keşifler gerçekleşebilir

2024’teki bazı gezegen kombinasyonları dikkat çekici gelişmelere işaret ediyor. Bunlardan ilki Jüpiter ile Uranüs’ün 18 Nisan’da Boğa burcunda kavuşması. Ağır hareket eden gezegenler oldukları için etki süresi +/-2 hafta olacak. Böyle gezegenlerin bir araya gelmesini yeni Ay süreci gibi okuyabiliriz. Uzun ölçekli yeni bir sayfadan bahsediyoruz, yani 2024 yılındaki bu kavuşumun ilk sonuçlarını Jüpiter’in Uranüs’e kare açı yapacağı 2028 yılında alacağız.

Teknoloji ve bilim alanında büyük yenilikler ve keşifler meydana gelebilir. Bu özellikle uzayla ve yapay zekâyla alakalı olabilir. İnsan beyninin çalışma şekline ilişkin çok önemli çalışmalar açıklanabilir. Yapay zekânın giyilebilir versiyonlarını görebiliriz ya da insan bedenine uyarlama çalışmaları hızlanabilir. Uzayda çığır açan keşifler görebiliriz. Atomla ilgili yeni buluşlar yapılabilir.

2024’teki önemli bir diğer tarihse 17 Ağustos civarı. Mars ile Jüpiter birlikte hareket edecek, Satürn’le de sert etkileşimde olacaklar. Bunu +/-10 gün gibi hissedeceğiz. Bu tarihler belki de yılın en zor zamanları. Kova burcundaki dolunayla da birleşeceğinden ekstra önemli. Bu süreçte çatışmalar artabilir, ekonomik anlamda darboğazdan geçilebilir, doğal afetler yaşanabilir veya toprak hareketleri tetiklenebilir. Yılın ses getirecek diğer olayları da yeniay ve dolunay zamanlarında yaşanacak. Etki sürelerini +/-3 gün gibi düşünebiliriz.

2024 korkmayanların yılı olacak Uzay çağının birinci perdesi açılıyor

11 Ocak’ta Oğlak burcunda yeniay, Ay düğümlerine tam kare: Uluslararası ilişkilerde stresli zamanlar yaşanabilir.

25 Ocak’ta Aslan burcunda Plütonik dolunay-Jüpiter’le kare: Deprem, kasırga, dijital kazalar, insan haklarıyla ilgili konular gündem olabilir.

24 Şubat’ta Satürnyen Başak dolunayı: Sağlık konularından, hastalıklardan ve salgınlardan bahsedebiliriz.

10 Mart’ta Neptünyen Balık yeniayı: Denizler, sahiller, suyla ilgili konular, seller, sisler, uyarıcı maddeler, zehirlenmeler, siyasi skandallar ön plana çıkabilir.

8 Mayıs’ta Uranüsyen Boğa yeniayı: Dijital paralar, havayolları şirketleri, isyanlar ve teknolojik gelişmelerle ilgili sıkça haberler duyabiliriz.

21 Temmuz’da 29 derece Plütonik Oğlak dolunayı: Ekonomi, iş dünyası, resmi yerler ve kurumlar dikkat çekebilir.

1 Kasım’da Mars-Plüton karşıtlığı: Yangınlar, saldırılar, patlamalar, şiddet içerikli olaylar, güç kullanma gibi durumlar yaşanabilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları