Sizin de derdiniz dudak mı?

Yüz kişiye sorsak, ‘yüzün en dikkat çeken organı hangisi’ sorusuna cevap vermelerini istesek; “dudaklar” kesinlikle birinciliği alır. Sağlıklı görünen, hacimli ve kıvrımlı dudaklar tek başına yüzün görünümünü yukarı çekip, ifadesini değiştirmeye yeter.

Haberin Devamı

Değerli okuyucularım bu hafta yazımı yüzün en çok dikkat çeken organlarından biri olan dudaklarımıza ve dudak bakımına ayırmak istedim. Söz konusu dudak olduğunda da dudak dolgusuna değinmeden olmazdı...
Sizin de derdiniz dudak mı

Dudak dolgusu dendiğinde akla hemen dudaklara hacim kazandıran, görsel ve estetik olarak kadını güzelleştiren bir uygulama akla gelir. Oysa dudak dolgusu sadece dudaklara hacim kazandırmak için değil, dudak konturunu netleştirmek ve özellikle yaş alma ile birlikte sönen, biçimini kaybeden dudaklara eski görünümünü kazandırmak için de yapılır.
Dudak dolgusu ile ilgili geçmişte yaşanan ve medyaya yansıyan talihsiz uygulamalardan dolayı hâlâ haklı olarak toplum içinde bu uygulamaya ön yargılı yaklaşanlar olabiliyor. Oysa her gün gelişen medikal estetik teknolojileri, günden güne geliştirilen sonuç odaklı ürünlerle artık dudak dolgusu yaptırmak bir risk değil, bir konfor.
Çünkü soruna ve sonuca odaklı veya kişinin isteğine göre dudağı şekillendirecek, hacim kazandıracak ve de bakımını yapacak birçok patentli, onaylı ürün biz doktorların kullanımı için geliştiriliyor ve kullanıma sunuluyor. Biz de danışanımızın isteğine ya da ortada giderilmesi gereken bir sorun varsa onu çözmeye yönelik en uygun ürünle dudak müdahalede bulunuyoruz.
Burada önemle altını çizmek istediğim bir nokta var, bu nokta dudak estetiğinde asla göz ardı edilmemeli, o da şu ki dudakların görünümü yüzün geneli bir bütünlük sağlamalı, alt ve üst dudak orantısına muhakkak dikkat edilmelidir. Güzel bir dudak nasıl olmalı diye sorarsanız, hacmi, simetrisi, yüzünüzle genel ve kendi için orantılı olmalı ve gülümserken diş etleri görünmemelidir.

Haberin Devamı

Dolgu nedir içeriğinde ne vardır?
Dilimize dolgu olarak oturmuş olan bu uygulama aslında Hyalüronik Asit bazlı akışkan ve hacim kazandırma özelliği olan medikal içeriği ile HA dışında farklı elementleri, maddeleri içeriğinde barındıran cildin su tutma kapasitesini arttırarak enjekte edildiği bölgeye kısa sürede hacim kazandırır.
Sizin de derdiniz dudak mı

Yaş alma ile birlikte artan dudağa dik inen ve barkod çizgisi olarak anılan, dudak konturunu bozan, özellikle ruj sürüldüğünde dağılmış bir görüntü yaratan çizgilerin iyileştirilmesinde de önerdiğimiz ve sıkça uyguladığımız bir medikal estetik uygulamadır.
Yazımın başında dediğim gibi teknoloji geliştikçe danışanlarımızın talebine uygun olarak dolgu seçebiliyor, önerebiliyoruz. Dolgu uygulamaları kanül ya da enjektörle yapılır, uygulama bölgesi acı hissini azaltmak için önceden anestezi kremi ile dondurulur. Uygulama 15-20 dk sürer. Dolgu yapıldıktan sonra ilk birkaç saat yemek yeme, aşırı soğuk ya da sıcak içecekler tüketmek, sigara içilmemeli, sıcak duş-banyo yapılmamalıdır.
Dudağa uygulanan Hyalüronik Asit bazlı dolguların cildin nem tutma kapasitesine göre 12-18 ay arasında kalıcı olabilir, süre sonunda kişinin isteği ile tekrarlanabilir.

Haberin Devamı

Dudak şekillendirmede bir başka alternatif yağ enjeksiyonu
Herhangi bir operasyonla kişinin vücudundan alınan yağların dudaklara enjekte edilmesi suretiyle yapılan bu uygulamayı biz genellikle farklı ameliyatlarla birlikte yapıyor, öneriyoruz. Hyalüronik Asit bazlı dudak dolgularına göre daha meşakkatli, daha uzun süre iyileşme dönemine ihtiyaç duyduğumuz yağ enjeksiyonlarında dudakta ilk anda meydana gelen şişlik ve görünüm, ödem gittikçe normalleşir.
Sizin de derdiniz dudak mı

Ancak burada belirmek isterim ki Hyalüronik Asit bazlı dudak dolgusu ile elde edilen net hatları yağ enjeksiyonu her zaman elde etmek mümkün olmayabilir. Yağ enjeksiyonu uygulamasında sigara kullanmayan hastalarda daha etkin ve daha uzun ve kalıcı sonuç alıyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları