Kök hücre uygulaması nedir?

Ameliyatsız estetik uygulamaları içinde hasta memnuniyeti en yüksek olanıdır kök hücre. Çoğunlukla da PRP ile karıştırılır. Oysa PRP’den çok daha komplikedir. Bu hafta size, kök hücre tedavisini A’dan Z’ye anlatmak istedim.

Haberin Devamı

Tıp teknolojileri geliştikçe estetikte de alternatif tedavi iyileştirme yöntemleri her gün artıyor ya da farklı hastalıkları tedavilerin sonuçları görüldüğünde farklı alanlarda da kullanılır hale geliyor. İşte kök hücre de böyle bir protokol.
Tek seans olarak uygulanan kök hücre, yapıldıktan sonra etkilerinin sonuçları ile mutlu eden ve tedaviye yönelik bir uygulama olduğu için de elde edilen sonuç da “iyileştirme”ye yöneliktir.
Bundan dolayı da gün geçtikçe bilinirliği artan, sorulan ve talep edilen bir uygulama haline geldi.
Estetikte kök hücre uygulamasını, cinsiyet fark etmeksizin uygulayabiliyoruz, bunu da işlem sonucunun doğal olmasına ilişkilendirebiliriz. Yaş alma ile ciltte ortaya çıkan ince çizgi ve kırışıklıkların, mimik çizgilerinin, cilt tonu eşitsizliklerinin ve lekelerin iyileştirilmesinde etkin bir yöntem olarak hastalarımıza kök hücre tedavisini uygulayabiliyoruz. Bunun yanı sıra otuzlu yaşlarla her yıl yüzde 1 azalan kolajen ile birlikte yüz bölgesinde oluşmaya başlayan doku kaybı ve buna bağlı olarak çökmeler, elastin kaybı ile meydana gelen cilt sarkmalarının-yüz ovalinin toparlanmasında hastalarıma kök hücreyi öneriyorum.
El estetiğinde de alternatif bir estetik iyileştirme uygulaması olarak talep ediliyor. Kök hücrenin ameliyatsız estetikte bir kullanım alanı da selülitli görünümün iyileştirilmesidir.
Bunların yanı sıra incelmiş saç köklerini canlandırmak için de kök hücre uygulamasına-tedavisine başvurulur. Mezoterapi yöntemi ile kök hücrelerin sorunlu bölgeye enjekte edilerek uygulama yapılır.

Kök hücre uygulaması nedir

Haberin Devamı

İyileşmeyen yaralar
için de tercih edilir
Kök hücre uygulaması-tedavisinde, kulak arkasından alınan 3-5 mm’lik cilt punch ile biyopsi alınan fibroblast hücrelerinin çoğalması sağlanır. Laboratuvar ortamında üretilen bu hücreler, cilt ya da vücut sorununa yönelik olarak bölgeye enjekte edilir.
Kök hücre tedavisini PRP ile kombin uygulayarak tedavinin etkisini artırabiliyoruz. Ancak burada belirtmek isterim ki Kök Hücre ve PRP uygulamaları genel olarak birbiri ile karıştırılmaktadır. Her iki uygulamanın alanları ve medikal estetikte kullanım amaçları çok farklıdır. Kök hücre uygulaması ise tek seansta etki görülebilen bir uygulamadır.
Kök hücre sadece estetik amaçlı değil iyileşmeyen yaraların; yanık ve yanık izlerinin tedavisi, deformasyon ve şekil bozukluklarında dolgu amaçlı olarak kullanılmaktadır.
Kök hücre uygulaması- tedavisi soruna yönelik olarak uygulanabildiği için özellikle saçlı derinin iyileştirilmesi, saç köklerinin canlandırılmasında cinsiyet ve yaş grubu gözetmeksizin herkese uygulanabilir. Aslında bu tedavinin uygulanmasını yaştan bağımsız olarak düşünebileceğimiz gibi yüz ve boyun iyileştirmede 25-30 yaş, yüz ve boyuna ilave olarak 35 yaşından sonra vücudun durumuna göre vücut cildinin iyileştirilmesinde de uygundur.

Haberin Devamı

4 mevsimde uygulanabilir
Kök hücre dört mevsimde klinik ortamda uygulanabilir. Kök hücre uygulaması-tedavisinde bana sıkça “Bu uygulama alerji yapar mı ya da yan etkisi var mıdır” diye soruluyor. Kişinin kendi dokusuyla yapılan bir uygulama olduğu için kişinin alerji gösterme ihtimali düşüktür. Ve bir uyarı: Bu işlem mutlaka uzman doktor tarafından steril bir ortamda yapılmalıdır.

 

Yazarın Tüm Yazıları