Göz çevresi bakımını ihmal etmeyin

Yaz öncesi odağımız daha çok bölgesel incelme, vücut sıkılaştırma ve cildi yazın etkilerinden korumak... Bu odağın içinde göz çevresi bakımının da ayrı bir önemi var. Göz çevresi bakımı neden önemli sizler için yazdım.

Haberin Devamı

Muradımıza erdik gibi... Bayramla birlikte güneş, deniz ve havuz sezonu açıldı. Bugüne kadar hastalarımızı yaza hazırlamak için çalıştık, bundan sonra ise yazı en az hasarla geçirmeleri için koruma bakımları ve müdahaleleri yapacağız.
Bu bakımların içinde de göz çevresi önemli bir yer tutacak. Çünkü göz çevremiz hassas ve ince derisi ile çevresel faktörlerden en çok etkilenen ve genetik olarak da ilk önce ince çizgilerin göründüğü, yaşlılık belirtileri ile tanıştığımız bölgemiz.
Yani yaş alma belirtilerini ötelemek, daha taze, daha canlı görünmek istiyorsak mutlaka göz çevremizi koruma altına almalı ve bakımını ihmal etmemeliyiz.
Göz çevresine uygulanan bakımlarla, göz çevresini koruma altına alacağımız gibi var olan birçok sorunun iyileştirilmesine de fayda sağlıyoruz. Sağlıksız beslenme alışkanlıkları, uykusuzluk, sigara-alkol-ilaç kullanımı, çevresel faktörlerin de etkisiyle göz çevresinde meydana gelen mor halkalar, renk düzensizlikleri, ince kırışıklıkların görünümünde gözle görülür düzelme sağlanıyor.
Göz çevresi bakımını ihmal etmeyin

Göz çevresi için
neler yapıyoruz?
Maskelerin hayatımıza girmesiyle birlikte sizlerin de bildiği gibi göz çevresine yapılan bakım ve operasyonlar estetik trend listelerinin en üst sıralarına oturmuştu. Şimdi artık maskeler hayatımızdan çıktı, ancak bizim için göz çevremiz hâlâ aynı önemi taşıyor.
Göz çevresini genç tutabilmek için güneş tatilleri öncesinde hastalarıma göz çevresi mezoterapisi öneriyorum. Bu medikal uygulama ile göz çevresinin nemliliğini artırarak; sıcak, kuru hava, UV ışınlarının etkileri minimum da etkilenmesini sağlamak mümkün.
Bu uygulamada; hyaluronik asit, antioksidanlar, amino asitler ve B grubu vitaminlerden oluşan özel bir içerik kullanılır.
Bu mezoterapi ile göz çevresi özellikle hyaluronik asit ile su tutma kabiliyetini kazanarak nem koruma bariyeri oluşturur ve istediğimiz koruma kalkanı böylece oluşur.
Bununla birlikte göz çevresindeki ince kırışıklıkların, göz altı morluklarının, ince derideki sarkmalar ve renk tonu eşitsizliklerinde de iyileşme olur.
Bu mezoterapide, küçük özel mezoterapi iğneleri kullanılır ve göz çevresindeki belli bölgelere 1,5-3 santim aralıklarla uygulama yapılır.
İşlem süresi kısadır, uygulama sonrasında cildin hassasiyetine göre ufak kabartı ve kızarıklıklar görülebilir. Ancak bu geçici bir durumdur. Bir başka uygulamada göz altı PRP’sidir.
PRP; kişiden alınan bir miktar kanın ayrıştırılarak içindeki platelet’lerin alınarak birtakım vitamin, mineral ve amino asitlerle zenginleştirilerek kişiye mezoterapi yöntemi ile uygulanmasıdır.
Yüz geneline yapıldığı gibi spesifik olarak göz çevresine de uygulanır. Buradaki uygulamalar üç seans olarak iki ila dört hafta arasında yapılır.
Bir de tabii göz çevremizin olmazsa olmazı “botoks” var. Hasta özellikle çok mimik yapan ve güneş duyarlılığı olan biriyse botoks mutlaka bakım takviminde olmalı. Burada kaş çatma ve göz kısma refleksinin önüne geçmek için kaş arası ve göz çevresinde kaz ayaklarına uygulama yapılır. Böylece kasılamayan bölgelerde kırışık oluşumunun önüne geçilir.
Değerli okuyucularım bunların yanı sıra yoğun cilt tipinize uygun maskeler ile yaz boyunca göz çevrenizi rahatlamanızı öneririm. Özel göz çevresi koruması sağlayan UVA-UVB filtreli ürünler mutlaka kullanmalısınız.
Gözlük ve geniş kenarlı şapka kullanmayı da güneşe çıktığınızda ihmal etmeyin. Unutmayın göz çevresine yapılan bakımlar ötelenen yaş alma belirtileri demektir.

 

Yazarın Tüm Yazıları