Boyun estetiği

Estetik, bütüncül bir yaklaşımla yapılmalıdır. Bunu hastalarıma söylediğim gibi yazılarımda da altını çizerek belirtiyorum. Özellikle yüz bölgesine yapılan müdahaleler ve uygulamalarda boyun ile dekolte bölgesi de işleme dahil edilmelidir. Yüz ve dekolteye yapılan müdahalelerden yazılarımda birçok defa bahsettim. Bu hafta da siz değerli okuyucularıma boyun bölgesine hangi müdahaleleri ve uygulamaları sıkça yaptığımızı anlatmak istedim.

Haberin Devamı

Yaş almanın izleri, yüz bölgesine paralel olarak vücudumuzun genelinde kendini gösterir. Ancak güneşin doğrudan değdiği bölgelerde bu izlerin belirtileri daha derin olur.
Yine duruş bozuklukları, sürekli öne eğilerek durmak, özellikle telefonlar hayatımıza girdikten sonra bu bölgede yaşanan deformasyonların arttığını söylemek mümkün.
Gününün büyük bir bölümünü ekrana bakarak geçirenlerde; duruş bozuklukları, kaslarda kısalmalar, kırışıklık ve cilt sarkmalarının yanı sıra daha genç yaşlarda bile boyun bölgesinde deformasyonlar görüyoruz.
Bunun üzerine yaş almanın getirdiği dezavantajları da ekleyin. Dolayısıyla kaliteli yaş almak istiyorsanız boyun bölgenizi asla ihmal etmemeniz gerekir.
Boyun bölgesine yapılan işlemler, ilk etapta ameliyatsız gençleştirme ve iyileştirme uygulamalarıdır.
Yüz, dekolte bölgelerine de uygulanan botoks, mezoterapi, PRP, ultrason ve lazer teknolojileri ile yapılan cihazlı işlemlerdir. Daha ileri safhada ameliyatlı uygulamalar da tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Altın uygulama
boyun botoksu
Biz doktorlar botoksun ciltte yarattığı ışıltıyı, sağladığı konforu sever ve öneririz. Botoks, çok minik enjeksiyonlarla cilde sadece 10 günde ışıltı kazandırır, var olan kırışıklıkların, ince çizgilerin görünümünü iyileştirir. Boyun botoksu da kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmak amacıyla yapılır.
Boyunda yaş alma ile gelişen yatay kırışıklıkların görünümünün iyileştirilmesinde botokstan yararlanırız. Botoks, kırışıklık azaltmada altın standarttır.
Ancak kasları hedef aldığı için aslında çok daha fazlasını yapar. Boyun bölgesine yapılan botoks, çene çizgisini aşağı çeken boyun kaslarını gevşetir, böylece çene çizgisini iyileştirir.
Ayrıca bu botoks uygulaması ciltte gergin bir görünüm yaratarak, çene ve boyun bölgesindeki sarkmış cilt üzerinde toparlama etkisi de sağlar.
Boyun estetiği

Fokus ultrason ve
lazer uygulamaları
Tıpkı yüz bölgesinde olduğu gibi boyunda gelişen soruna da fokus ultrason ya da lazer enerjisi ile çalışan cihazlarla müdahale ederiz.
Sarkma, renk değişimi gibi deformasyonlara karşı kolajen sentezini artırarak boyun bölgesinin yüzle bütünlük göstermesini sağlarız.

Haberin Devamı

Boyun bölgesi ve EndolIft
Yüz bölgesinde olduğu gibi boyunda da hastalarıma ilk önce ameliyatsız cilt gençleştirme uygulamalarını öneririm.
Ameliyatları ileri yaşlarda, artık medikal estetik teknolojilerinin sorunu çözmekte yetersiz kaldığı durumlarda konuşmayı uygun görürüm.
Bu noktada Endolift; önerdiğim ve sonuçları ile hastalarımızı mutlu eden, ameliyatsız cilt gençleştirme olarak da nitelendirebileceğimiz bir lazer uygulamasıdır.
Bu, yüz germe ve yağ alma ameliyatlarına alternatif olabilecek, “ameliyatsız yüz germe” ya da “gençleştirme” olarak yaptığımız, cihazlı bir lazer medikal estetik işlemdir.
Boyun bölgesi özelinde işlem yapıldığında özellikle yaş alma ya da kilo alıp verme ile oluşan sarkmaların toparlanmasında etkin sonuç aldığımız bir uygulamadır.
Ortalama 45 dakika süren Endolift lazer uygulamasında, lazer ışınları cildin alt katmanlarını uyararak kolajen tetiklenmesine etki eder.
Uygulandığı bölgeler lifting etkisi ile sıkılaşır, elastikiyeti artar, gözle görülür bir iyileşme sağlanır.
En büyük avantajı ise cerrahi ameliyatların aksine iyileşme süresine ihtiyaç duyulmamasıdır.
İşlem sonrasında hasta işe, sosyal hayatına ara vermek zorunda kalmaz.
Endolift’i PRP, mezoterapi ile birlikte uygulayarak maksimum etki sağlayabiliriz.

 

Yazarın Tüm Yazıları