Dermatolog Dr. Neslihan Dolar
Dermatolog Dr. Neslihan Dolar
Dermatolog Dr. Neslihan DolarYazarın Tüm Yazıları

Bölgesel incelme ve sıkılaşmada son trendler

Yaz sıcağının bastırdığı ve ağırlaştığımız bu aylarda hafiflemenin tam zamanı. Peki bu bölgesel fazlalıklardan kurtulmanın ve sıkılaşmamın bir yolu var mıdır? İşte cevapları...

Haberin Devamı

Bölgesel incelme uygulamaları, aslında diyet ve spor yaptığı halde vücudunun bazı kısımlarında yağ yakmakta zorlanan kişiler için kullandığımız yöntemlerdir.
Bölgesel yağlanma yaş fark etmeksizin erkek-kadın pek çok kişinin ortak problemidir. Aslında yapısal bir sorundur. Bu sorunun kalıcı olmasında hormonlar, hareketsizlik, düzensiz beslenme tetikleyici rol oynar.
Erkeklerde karın ve karın yanlarında, bel bölgesinde ortaya çıkan yağlanma, kadınlarda daha çok karın, kalça ve basen, diz iç bölgesi, sutyen altı, kollar ve bacak iç yüzlerinde dikkat çeker.

Bölgesel zayıflama için ilk yapılması gerekenler

1. Beslenme düzeni: Dengeli ve sağlıklı beslenme, bölgesel zayıflama için önemlidir. Yağlı, işlenmiş ve şekerli yiyeceklerin tüketimini azaltmak, sebze, meyve, protein ve sağlıklı yağlar içeren bir diyet benimsemek faydalı olabilir.
2. Egzersiz: Belirli bölgelerde yağ yakmak ve kasları güçlendirmek için düzenli egzersiz yapmak etkili olabilir. Kardiyo egzersizleri, kuvvet antrenmanları ve esneme egzersizleri, bölgesel zayıflama sürecinde yardımcı olabilir.
◊ Kardiyo egzersizleri: Koşu, yürüyüş, bisiklet sürme gibi kardiyo egzersizleri, vücuttaki genel yağ oranını düşürmeye ve bölgesel zayıflamaya yardımcı olabilir. Yine bölgesel kasları çalıştıran kuvvet antrenmanları, belirli bölgelerdeki yağların azalmasına ve kasların şekillenmesine yardımcı olabilir.
Tüm bunların yetersiz kalması durumunda cihazlarla bölgesel incelme yöntemleri denenebilir. Enzim aşıları ve mezoterapilerle birlikte liposuction, kavitasyon, radyo frekans, lazer lipoliz gibi bölgesel incelme yöntemleri, belirli bölgelerdeki yağların azaltılmasına yönelik estetik prosedürlerdir.

Haberin Devamı

Bölgesel zayıflama yöntemlerinde yeni trend: Fokuslu manyetik stimülasyon

Bölgesel zayıflama metotları son yıllarda giderek artmaktadır. Sıcak lazer lipoliz, soğuk lipoliz, ultrason sistemleri ile kavitasyon, radyofrekans, lenf drenajı gibi uygulamalar yağı daha çok parçalayarak veya eriterek uzaklaştırır. Bu yöntemlerin yanında, cerrahi olmayan metotlardan en yeni trend uygulama olan ‘fokuslu manyetik stimülasyon’ yer alır.
Son zamanların gözdesi fokuslu manyetik stimülasyon hem kasları çalıştırarak hem de yağlanmayı azaltarak etki eden bir sistemdir. Bu sistemle kas gelişimi yoluyla yağ azaltımı sağlanır. Bir yandan kasların gelişip güçlenmesini ve şekillenmesini sağlayan sistem, bir yandan da inatçı yağları azaltır.

30 DAKİKADA 35 BİN MEKİK ETKİSİ

İşlem odaklanmış manyetik uyarı ile hızlı lif kasılmasını sağlar. Bu sayede kas dokusunda artış ve belirginleşme olur. Derin kaslar uyarılır. Lipoliz sonucu yağ oranında azalma sağlar. Kaslar daha güçlü ve kalıcı olur. 30 dakikada 35 bin mekik etkisi yaratır.
Fokuslu manyetik stimülasyon, kasların etrafında bulunan inatçı yağlara yönelik bir uygulamadır. Hem yağ yakımı hem de kas gelişimi için kullanılabilir.
Yapılan çalışmalar, hem erkeklerde hem de kadınlarda bölgesel yağlanma probleminin yüzde 80 gibi yüksek bir oranda olduğunu ortaya koymuştur. Günümüzün gelişen teknolojisi sayesinde egzersiz olmadan da yağ yakılabilir. Bu sistemde yaratılan elektromanyetik alan ile yağlara saatlerce spor yapmışçasına bir etki sağlanması söz konusudur. Farklı vücut bölgelerinde kullanılan bu işlem tek seanstan sonra etkisini göstermeye başlar.

KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

Fokuslu manyetik stimülasyon, dengeli beslenen, spor yapan ve bunlara rağmen vücutlarında istedikleri etkiyi tam olarak alamayan kişiler için uygundur.
İşlem sırasında önce yağ yakımı, sonrasında kas şekillendirme ve güçlendirme sağlanır.

KAÇ SEANS GEREKİR?

Seans sayısı herkes için farklı olmakla birlikte ortalama haftada 2 kere olmak üzere toplamda 8 seans yapmak gerekir.
Uygulama süresi ise 20 dakika ila 45 dakika arasında değişiklik göstermektedir. Uygulamadan hemen sonra etkileri görülmeye başlanır.
Sistem, kas yaparken yağ yakımına yardımcı olur. Böylelikle daha fit hale getirir. Bunun için uzun uzun spor salonlarında ter dökmeye gerek kalmaz.
Her yaştan insan için uygundur. Erkekler ve kadınlar tarafından tercih edilebilir. Uygulama süresi kısa olduğundan ve sonrasında dinlenme gerekmediğinden öğle arasında bile yapılabilecek basit bir işlemdir.
Hastalar uygulama sırasında acı hissetmez. Düzenli olarak yaptırılması gerekir. İlk önce orijinal seans şekli ve sayısını tamamlamak gerekir. Sürekli yaptırıldığı zaman seans aralıkları kişinin kendisi tarafından uzman gözetiminde belirlenebilir.
Unutmayın ki bölgesel zayıflama, vücuttaki yağın belirli bölgelerinden hedeflenmiş bir şekilde yok edilebileceği bir işlemdir. Genel vücut yağ oranını düşürmek, sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak, bölgesel zayıflamayı destekleyen etkili adımlardır.

 

Yazarın Tüm Yazıları