İyilik hareketi giderek büyüyor

GÖZDE ve Erkut Venedik’in kurdukları Help Steps’i birkaç kere yazmıştım. Help Steps sağlık ve sporu iyilikle birleştiren bir adım sayar uygulaması...Uygulama kullanıcıları hem yürümeye, hem de yardım etmeye teşvik ediyor. Gün içinde atılan adımlar otomatik olarak Help Steps’te sayılıyor. Kullanıcılar attıkları adımları gece 00.00’den önce bir reklam izleyerek HS Adımı’na çeviriyor ve bu HS Adımları kullanıcının cüzdan hesabında birikiyor. Biriken adımlarla Help Steps STK’lara, derneklere ve spor kulüplerine bağış yapılıyor.

Haberin Devamı

İyilik hareketi giderek büyüyor

Bu iyilik uygulaması öylesine tuttu ki; hem fon yatırımcılarının ilgisini çekti, hem de birçok kurum Help Steps ile özel anlaşmalar yapmaya başladı.
Bu başarı hikayesi Gözde Venedik’e Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi ödülünü getirdi.
Aslında iyilik için atılan adımlar birçok sivil toplum örgütünde sürdürülebilir proje haline geldi.
Bu sayede birçok insanın hayatı da değişti.
Help Steps artık Türkiye’de tanınan bir iş modeli de değil.
Gözde Venedik Help Steps’in 193 ülkede aktif olarak kullanılmasını; yurt dışındaki sivil toplum örgütleri için de bağış toplamayı, 6 kıtada 50 milyon kullanıcıya ulaşmayı ve bütün dünyada Help Steps maratonunu hayata geçirmeyi hedefliyor.
Neden olmasın; harika bir fikir...
Bunun için önemli adımlardan bir tanesi geçenlerde İspanya’da atıldı.
Help Steps, Türkiye’nin dört büyükleri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile özel bir anlaşma yapmıştı. Şimdi de dünya devi Atletico Madrid Help Steps ile işbirliği anlaşması yaptı.
Gözde Venedik kulübün Civitas Metropolitano’daki tesislerindeydi. Atletico Madrid Vakfı Başkanı Adelardo Rodriguez ve efsane oyuncu Roberto Fresnedoso da oradaydı.
Stadın birçok yerinde “Welcome Help Steps” parkantları asılmıştı.
Adelardo Rodriguez “Sosyal sorumluluk temelli bu anlaşmayı gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz” dedi. Rodriguez, Help Steps yazılı resmi formayı imzalayarak Gözde Venedik’e hediye etti ve atılan adımların hangi sosyal sorumluluk projelerine destek vereceğini açıkladı. İspanya basını da bu özel anlaşmaya büyük ilgi gösterdi.
Bu iyilik hareketinin bütün dünyaya yayılacağından emin Gözde Venedik ve şöyle konuşuyor.
“Bunu bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Atletico Madrid ile işbirliğinde olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Taraftarlar uygulama aracılığı ile destekledikleri spor kulüplerine adımlarımı bağışlayarak katkı yaparken, spor yapma alışkanlıklarını da geliştirecekler. Yeni sürprizlerimiz olacak...”
Spor toplum için gerçekten önemli ama bu bir hedefe kilitlenirse, Help Steps gibi bir iyilik hareketinin içinde hayat bulursa çok daha anlamlı hale gelir.

Haberin Devamı

İyilik hareketi giderek büyüyor



Atılan 265 milyar adım
öğrencilere burs
hayvanlara mama oldu

Haberin Devamı

TARAFTARLAR attıkları adımları aplikasyon üzerinden Atletico Madrid Vakfı’na bağışlayarak spor, eğitim ve birçok sosyal sorumluluk hareketine destek vermiş olacak. Toplumda sporun temel ilkelerini ve değerlerini teşvik etmek ve geliştirmek, insanların, özellikle de çocukların ve ergenlerin eğitimine, kişisel ve sosyal tam gelişimlerine katkıda bulunmayı önemseyen Atletico Madrid Vakfı, taraftarlarının adımlarını en efektif şekilde değerlendirmek için planlama yapmaya başladı.
Uygulamayı kullanarak adımlarını HS’ye dönüştürüp, seçtikleri bir kuruma bağış yapabilen kullanıcılar, destekledikleri spor kulüplerine de adımlarını bağışlayarak katkıda bulunabiliyorlar. Taraftarların yoğun ilgisiyle karşılanan bu işbirlikleri, şimdi de dünyanın 161 ülkesinde kullanılan Help Steps uygulaması aracılığıyla Atletico Madrid taraftarlarına adımlarını bağışlayabilme imkanı sunuyor.
Dünya üzerinde 161 ülkede 1.7 milyon kullanıcıya sahip Help Steps uygulaması şu ana kadar birçok bireysel ihtiyaç sahibine destek oldu. Toplamda 265 milyar HS adım ile de çeşitli kurumlara bağış yapılmasını sağlayan Help Steps, sokak hayvanları için faaliyet gösteren STK’lara yapılan adım bağışlarıyla yaklaşık 17 ton mama gönderimine aracılık etti, 200 öğrenciye burs verdi ve yaklaşık 7.580 fidan dikiminin gerçekleşmesine katkıda bulundu.

Haberin Devamı

İyilik hareketi giderek büyüyor


Web3 dünyasını iyi takip
edin harika işler oluyor

HELP Stesp, HS adımları arka planda Tosla Kart’a limitli olarak aktartarak nakit dönüşümüne de imkanı sağlıyordu.
Web3 dünyasını yakından takip eden bir uygulama Help Steps, blok zinciri tabanlı bir kripto varlık olan HSX Token’ı da hayata geçirmişti.
Help Steps’in CEO’su Gözde Venedik, şöyle konuşuyor;
“Kullanıcılara kazandıkları değerler üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilmeleri için blok zincir tabanlı bir kripto varlık olan HSX Token’ı yayınlamaya karar verdik. Varlıkları tokenize etmek için blok zinciri teknolojisini kullanarak, kullanıcıların Help Steps aracılığıyla kazandıkları finansal değeri çıkarmalarını ve kripto borsaları ile DeFi protokollerindeki işlemler gibi uygulamanın dışına aktarmalarını sağlayabiliriz. Bu, kullanıcılara hareketleri yoluyla kazandıkları değeri nasıl kullanacakları konusunda daha fazla esneklik ve seçenek sağlayacaktır.”
Teknoloji her zaman ilgi çekti.
Yeni gelişmeler dünyayı çok farklı bir noktaya götürecek gibi gözüküyor.

Haberin Devamı


İyiliğin unicornu olmak

DİJİTAL gelişmeler farklı bir dünyanın habercisi...
Gözde Venedik ile ilk tanıştığımda bana “İyiliğin unicornu olmak istiyoruz” demişti. O günden bugüne çok yol aldılar. Atletico Madrid ile yapılan anlaşmayı çok önemsiyorum. Çünkü sporun itici gücüne ve bu global markaların etkisine inanıyorum.
Gözde Venedik’i iyi tanıyorum.
Enerjisi, gelecek planları ve iyi fikirlerinin yakın bir gelecekte bu hedefine ulaşmasını sağlayacaktır.
Biz de iyiliğin unicornu olan bir Türk girişimiyle gurur duyarız.

Yazarın Tüm Yazıları