Girişimcilik öykülerini seviyorum

ÇÜNKÜ bazıları hayatımızı değiştiriyor, bazıları ezberler bozuyor.

Haberin Devamı


İşte onlardan biri...
Yeni nesil oftalmolojik tedaviler üzerinde çalışan Türk bilim insanları TelomEYE Pharmaceutical’i kurdu. Sonrasında da yatırım turuna çıktılar.
Şirket 10 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu; sağlık konusunda bölgedeki en önemli yatırımcılardan biri olan Mehmet Ali Aydınlar, Re-Pie Startup-1 Girişim Sermayesi Fonu, Türkiye’nin önde gelen yatırım bankacısı ve seri girişimcilerinden Kerim Kotan’ın liderliğinde melek yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti. TelomEYE Pharmaceutical bu finansman oftalmolojide yeni patentli tedavilerinin faz I ve II insan çalışmalarını tamamlayacak.
Yaşlar ilerleyince bir çoğumuzda görme problemleri başlıyor. Özellikle yakını görmede sıkıntı yaşıyoruz. Ben yıllar önce çok güvendiğim göz doktoru ve cerrahı Mahmut Kaşkaloğlu’na gidip lasic ameliyatı olmuştum. O günden beri yakın gözlüğü kullanmıyorum.
Ama bazı insanlar bu cerrahi müdahaleden çekiniyor.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 40’lı yaşlardan itibaren gözlerin yakın nesnelere odaklanmasının bozulmaya başladığı presbiyopi, yani yakın görme kaybı, 2030 yılında yaklaşık 2.1 milyar insanı etkileyecek yaygın bir sağlık sorunu olacak.
TelomEYE Pharmaceutical presbiyopi başta olmak üzere katarakt ve halk arasında sarı nokta hastalığı olarak bilinen maküler dejenerasyon gibi yaşa bağlı hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde daha önceden kullanılmamış, tamamen yeni ve özgün bir metot üzerinde çalışıyor.
Şirketin uyguladığı tedavi protokolü, göz yapılarının hücresel yaşlanmasını yavaşlatan ve böylelikle yaşa bağlı göz hastalıklarının oluşumunun önlenmesinde ve geciktirilmesinde etki gösterebilen bir yaklaşım. 30’lu yaşların sonu ile 40’lı yaşların başlangıcından itibaren günlük kolay kullanımı sayesinde yakın görme yetisinin kaybı başta olmak üzere yaşa bağlı birçok göz hastalığının önlenmesi, geciktirilmesi ve tedavisinde önemli bir potansiyel taşıyor. Tedavinin en sık görülen oftalmolojik sorunlardan olan kuru göz problemine de olumlu katkıları olacağı düşünülüyor.
Yeni girişimleri destekliyorum.
TelomEYE Pharmaceutical’deki gelişmeleri dikkatle izleyeceğim.

Haberin Devamı

Girişimcilik öykülerini seviyorum
 

Haberin Devamı


Yaşam uzuyor tedaviler değişiyor

TelomEYE Pharmaceutical’ın kurucu ortağı Dr. İskender Alkın Solmaz projeyle ilgili şunları söylüyor: “Bilimsel gelişmeler, yaşa bağlı oftalmolojik bozuklukları önleme ve tedavi çözümleri için yeni fırsatlar ortaya koyuyor. Bilimsel platformumuz ve patentli teknolojimiz oftalmolojide ilk kez kullanıma sunuluyor olacak. Çağımızda insanların yaşam süreleri uzarken, yaşa bağlı oftalmolojik bozuklukların yönetilmesinde oldukça önemli bir yere sahip olabilecek bu yeni ve özgün tedavi protokolümüzü kullanıma hazır hale getirerek insanların yaşam kalitesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşabilmek için de tüm azim ve kararlılığımızla çalışmaya devam ediyoruz.”
Mecbur kalınca elbette gözlük kullanıyoruz. Ama gözlüksüz hayatın konforunu da çok iyi biliyorum.
Çıkacak sonuçları merakla bekliyorum.

Haberin Devamı

 
Değişmezi değiştirmek
olmazı olur yapmak

KERİM Kotan; Türkiye’nin en deneyimli bankacılarından ve özellikle şirket satışı, ortaklıkları konusundaki uzmanlarından...
Kerim Kotan şöyle diyor: “TelomEYE Pharmaceutical’da yatırımcı olmak, büyük bir heyecan ve gurur veriyor. Bu heyecan ve gururun kaynağı da insanlığın uzunca bir süreden bu yana değişmez olarak kabul ettiği, yaşa bağlı göz hastalıkları tedavilerine olan yaklaşımı değiştirebilmek.”

Girişimcilik öykülerini seviyorum

 
10 unicorn çıkarma hedefimiz var

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; Türkiye’de milyar dolar değerlemeye ulaşan şirketlerden bahsetmişti.
Ve demişti ki;
“2023’e kadar 10 unicorn çıkarma hedefimiz var. Şu ana kadar 6 Türk girişim milyar dolarlık değerlemeyi geçen şirketler arasına girdi. Peak Games, Getir, Dream Games, Hepsiburada ve Trendyol’dan sonra Insider da bu listeye adını yazdırdı. Avrupa ülkeleri arasında en çok yatırım çeken 10’uncu ülke olduk.”
Start-up’ların aldığı yatırımlar 2021 yılı sonu itibarıyla bir önceki yıla göre 9 kat arttı, 1.5 milyar dolar oldu. Özellikle oyun sektöründeki girişimler dikkat çekiyor.
Ben yakın bir gelecekte TelomEYE Pharmaceutical gibi oyun dışındaki girişimlerin de dikkat çekeceğini ve yatırımcı alacağını düşünüyorum.

Yazarın Tüm Yazıları