Genç yetenekler bu adreste buluşuyor

BU ara herkes Arda Güler’i konuşuyor. Elbette Fenerbahçe’de uzun yıllar kalmasını isterdim ama bir dünya devine gittiği için de mutluyum.

Haberin Devamı

 


Türkiye genç bir nüfusa sahip...
Arda şanslı olanlardan; onu keşfedenler, farkına varanlar oldu.
Bu sayede Fenerbahçe’ye geldi ve ona sahip çıktılar, gelişmesinde ön ayak oldular.
Peki keşfedilmeyi bekleyenler, kendilerini anlatmak isteyenler; herkes Arda kadar şanslı mı?
Son dönemde ilgimi çeken bir uygulama var.
Adı FormaStar...
Spor sektöründe LinkedIn ve TikTok’un birleşimi diyebilirsiniz.
2021 yılında üç kişilik bir ekiple kuruldu.
Gelişmiş bulut mimarisiyle geliştirilen bu platform, 2022 yılının son çeyreğinde 500 bin dolar bir yatırım aldı. Kısa bir sürede yüz binlere ulaşmayı başardı. Şirketin kurucusu ve CEO’su Fehmi Hikmet Öncel, hayatımızdaki dönüşümün hızlanacağını ve FormaStar dünya çapında etki yaratacak bir uygulama olduğunu söylüyor.
FormaStar, sporcusundan menajerine, kulübünden taraftarına kadar spor ekosisteminin tamamına hizmet ediyor.
Fehmi Hikmet Öncel, kullanıcılarının ihtiyaçlarına anında yanıt verdiklerini; saha içinden gelen geri bildirimleri de dikkate alan yeni işlevler ekleyerek platformu büyüteceklerini söylüyor.
Öncel şunları söylüyor; “FormaStar alanında dünyada bir ilk. Sporda istatistik tutan, sporcular için bir sosyal medya platformu oluşturmayı hedefleyen ve spora ait verileri paylaşan pek çok uygulama olmasına karşın tüm spor dallarında temel paydaşları bir araya getiren başka bir platform, bir ekosistem yok.”
FormaStar Türkiye’den sonra Balkanlar’da ardından da Güney Avrupa, Güney Amerika ve Afrika’ya genişlemeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Genç yetenekler bu adreste buluşuyor

 
Basketbolla başladı
futbol da geliyor

KISA bir sürede basketbolda İstanbul Gelişim Ligi, Basketball Challange Cup, Tek Pota Ligleri, Basketbol Yıldızları gibi 10’dan fazla organizasyon, 300’den fazla antrenör, yaklaşık bin takım ve binlerce kullanıcı FormaStar üyesi oldu. Hafta içi günde 10’dan fazla, hafta sonları ise günde 30’dan fazla maç FormaStar’da canlı yayınlanıyor. Basketboldan sonra sırada futbol ve voleybol var.
Futbolda Türkiye Master ve Veteranlar Ligi, Kurumsal Futbol Ligi FormaStar’da olacak.
Sonra da tenis, judo gibi diğer tüm spor branşları gelecek.
Fairplay Events ile Tek Pota liginde başlayan işbirliği gelecek sezon Rakip Bul ve Business Cup ile sürecek.
Ve Dünya ve Avrupa Halı Saha Federasyonları’yla da devam edecek.

Haberin Devamı

 
FormaStar ile bir
sporcu neler yapabilir?

BU soruyu Fehmi Hikmet Öncel’e sordum.
Öncel anlattı; “Sporcular bugüne kadar tüm veri ve görsellerinin toplandığı bir platforma sahip değildi. Görselleri çeşitli medya uygulamalarında, verileri her sene için farklı platformlarda duruyor ve birkaç sezon sonra siliniyordu. Profesyonel olmak isteyen bir sporcunun keşfedilmesi kocaman bir yığında sadece şansa kalmıştı. Oysa FormaStar ile tüm verileri ve görselleri tek bir platformda yer alıyor. Keşfedilmek artık şansa kalmıyor. Kulüpler, menajerler, antrenörler genç yetenekleri performanslarına göre buluyor, onların tüm görsellerini izliyor ve onları takibe alıyor. Her sporcu çıktığı her karşılaşmayı profesyonel bir karşılaşma atmosferinde oynuyor. İstatistikleri tutuluyor, maçları canlı yayınlanıyor, her başarısı başta takipçileri olmak üzere tüm sporseverler ile paylaşılıyor. Ligler başvuruları bile FormaStar üzerinden alıyor. Fikstür oluşturduklarında veya fikstürde bir değişiklik yaptıklarında sadece kulüplere değil, antrenörlere sporculara kadar bildirim gidiyor ve takvimlerine işleniyor. Lig performansı, haftalık, sezonluk başarıları FormaStar üzerinden otomatik hesaplanarak duyuruluyor. Antrenörler takımlarının ve rakiplerinin performansını takip edebiliyorlar. Takımlarının başarılarını duyurarak tanınırlıklarını ve bilinirliklerini artırıyorlar. FormaStar üzerinden iş bulmaları bile çok daha kolay oluyor.”

Haberin Devamı

 
Kerim Kotan liderliğinde
yatırımcı buldular

FORMASTAR daha tasarlanırken bile küresel bir platform olarak ve 100 milyon üzeri kullanıcıyı kaldırabilecek teknoloji ve kapasiteyle kurgulandı. “Başarılı bir startup öncelikle kurulduğu topraklarda başarıya ulaşmalı ve sonra yaygınlaşmasını uluslararasında devam ettirmeli” diyor Öncel...
İstatistik ve organizasyonlar olarak desteklenen branş sayısı artacak; bunun dışında kulüp yönetim araçları gelişecek, sisteme hakemler, spor diyetisyenleri, sporcu fizyoterapistleri de girecek.
FormaStar; inanan Türkiye’nin önde gelen yatırım bankacılarından Kerim Kotan ile birlikte hareket ediyor. Kotan ile birlikte 15 yatırımcı ilk yatırımı yaptı. Yatırım platformun mevcut kullanıcı sayısını artırarak Türkiye’deki varlığını güçlendirmeyi ve uluslararası alanda büyümek için gerekli adımları atmayı hedefliyor. FormaStar, gelecekte halka arz veya büyük sosyal network şirketleriyle ile işbirliği düşünüyor.

Yazarın Tüm Yazıları