Fuar alanına karşı 'Lobi var' iddiası

Akyurt’taki fuar alanı meselesi yine belirsizliğe büründü.

Haberin Devamı

Son toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek diğer hissedarlara (TOBB, ATO, ASO, ATB, ANKESOB), “Siz çekilin biz (Büyükşehir-Akyurt belediyeleri) yapalım” teklifinde bulunmuştu.
Teklif konusunda bile taraflar anlaşamadı.
Gökçek kurumların direkt çekilmelerini beklerken, kurumlar fuar alanı için yaptıkları yatırımın bedelini istiyor.

* * *

Fuar alanının yaklaşık maliyeti 220 milyon lira. Hemen yakınında oto galerilerin toplandığı OTONOMİ’nin 500 milyon liralık bir yatırım olduğu düşünüldüğünde öyle büyük bir meblağdan bahsetmiyoruz. Hele ki, dev bütçeleri yöneten ‘hissedarları’ olan fuar alanı şirketi için rahatlıkla yapılabilecek bir proje. Ankara’ya ekonomik ve prestij olarak katacakları yapılacak yatırımın çok üstünde.
Peki yapılamasının tek sebebi Melih Gökçek ile Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gürsel Baran arasındaki çekişme mi?

* * *

Haberin Devamı

OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç sohbetimizde şöyle bir iddia ortaya attı: “Biz galericiler olarak sınırlı imkanlarla 500 milyon liralık proje yaptık. TOBB’un parası yok mu, ASO’nun parası yok mu?
Biz Başkan Melih Gökçek’e 7-8 ay önce fuar alanının neden yapılamadığını sorduğumuzda hissedarların bir kısmının görevini yerine getirmediğini söylemişti. Biz de hissedar olmak istediğimizi söylemiştik. Sonrasında kendisi bizi aradı, yanında TOBB Başkanı ve dönemin ATO Başkanı Salih Bezci vardı. ‘Hala hissedar olmak istiyor musunuz?’ diye sordu. ‘Hayırlı olsun deyince sözden dönülmez, biz varız’ dedik. Ama o dönem öyle kaldı. Son dönemde yaşananları da gördükten sonra aklıma değişik düşünceler geliyor. Bu fuar alanını istemeyen birileri mi var? Büyük patronlar İstanbul’da, her konuda öncelik İstanbul’un. Fuar alanının Ankara’ya getireceği hareketi istemeyen birileri bu işe taş koyuyor olmalı. Aksi takdirde bu iş her türlü biterdi.”

* * *

Erkoç’un ‘Fuar alanına karşı olan birileri’ iddiasıyla ilgili hissedarlardan bir açıklama gelir mi, bilinmez. İşin aslı fuar alanıyla ilgili halen somut bir gelişme yok. Bu durum hissedarlardan mı kaynaklanıyor, yoksa ‘gizemli birilerinden’ mi belirsizliğini koruyor ama Ankara her geçen gün fuar alanı konusunda vakit kaybediyor.

Haberin Devamı

BİR NESİL MİLLİ TAKIM GÖREMEDİ

Ankara 19 Mayıs Stadyumu eskidi.
Uluslararası müsabaka oynanamıyor.
Düşünsenize ülkenin milli takımı ülkenin başkentinde yeşil sahaya çıkamıyor.
Neyse ki Cumhurbaşkanı Erdoğan dün müjdeyi verdi, ‘35-40 bin kişilik stat yapacağız’ dedi.
Düşünsenize bu stat için de fuar alanını yapacak ekibin görevlendirildiğini...
Bir nesil Ankara’da milli takımı göremeden büyüdü, herhalde bir kaç nesil daha göremezdi...

BU ŞEHİRDE HAYVANAT BAHÇESİ VARDI

Bir gazeteci dostumla sohbet ederken şöyle dedi:
“ANKAPARK için hayvanat bahçesi kapatıldı. Yenisinin yapılacağı söyleniyor ama kim bilir ne zaman. Başkent’e gelenler için hayvanat bahçesi bir gelenekti. 4 yıl önce kapılarını kapatan Ankara bir değerini kaybetti. En azından yenisi yapılana kadar muhafaza edilemez miydi?”
Haklı, hem de çok haklı...

Yazarın Tüm Yazıları