Sosyal jet-lag

Eyvah eyvah bu kadar psikolojik hastalığın arasına yeni bir hastalık daha ekleniyor!

Haberin Devamı

Sosyal medya kullanımının dünyada zirveye ulaştığı şu son dönemde, Amerika’da yapılan araştırmalarda “sosyal jet-lag” öne çıkmış.
Nedir bu sosyal jet-lag diye ufak bir araştırma yapayım dedim. Karşıma çıkan sonuçlar herkesin gerçekten sosyal jet-lag olduğunu gösteriyor.
“Nasıl yani?” demeyin. Hepimiz sosyal mecralarda saatlerimizi harcıyoruz.
Hatta yatağa girdiğimizde bile uyumaktansa sosyal medyaya dalıyoruz.
Bir de saat farkından dolayı diğer ülkelerdeki hayatları kaçırmayalım diye düşününce sabaha karşı uykuya dalıyoruz.
Bu da ileriki zamanlarda psikolojik problemlere, tedavilere kadar uzanan bir yol maalesef.
Bu yaşa kadar hiçbir şeyden psikoloğa gitmeyen ben sosyal jet-lag yüzünden gidersem, kendimi asla affetmem.
Bence en doğrusu telefonlarımızı yatak odalarımıza taşımamak. Yoksa bu işin sonu tedavi...

Haberin Devamı

Son ada turları

Yazın sonuna yaklaşmışken kendime çok güzel bir rota çizdim. Yunan adalarına gitmek istiyorum.
Biliyorum, hemen aklınıza Mikonos ve Santorini gelecek ama ben bu sefer farklı adalar keşfetmek üzere yola çıkacağım. “Hangi adalar?” diye sorarsanız, hemen anlatayım...
◊ Spetses: Yunanistan’ın en zengin ailelerinin yazlık evlerinin bulunduğu bu ada tam bir cevher. Arabanın kullanılmadığı bu adanın plajında rahat rahat güneşlendikten sonra orijinal butiklerden alışveriş yapıp en ünlü restoranı Dante’de akşam yemeği yemeden dönülmemeli.
◊ Paros: Uzun zamandır listemin en başında bu ada. Denizi en güzel adalardan biri diyebilirim. Adanın güneyi tam bir sörf cenneti. Paros’ta bulunan minik köyleri gezip en güzel fotoğrafları çekerek sizinle paylaşacağım. Adadan küçük bir kanalla ayrılan Anti-Paros’a da uğramadan olmaz tabii ki. Adanın tam ortasında yer alan ve kutsal sayılan 70 metre derinliğindeki mağara da ilk gidileceklerden.
◊ Skopelos: İtiraf ediyorum; bu adayı merak etmemin en büyük nedeni, “Mamma Mia” filminin orada çekilmiş olması. Adaya ilk gittiğimde günübirlik düzenlenen “Mamma Mia” turlarına katılıp filmi gözümde canlandıracağım. Bir de fonda Abba müzikleri açarsam ne güzel olur, değil mi?
◊ Symi: 12 adaların en küçüğü olan Symi’yi sanırım 1 günde bitirebilirim. Bize en yakın adalardan biri olmasına rağmen bugüne kadar gidemedim. Gündüz renkli evlerin arasında dolaşıp, akşam ise meşhur taverna Manos’ta tabak kırarak sirtaki yapacağım.

Yazarın Tüm Yazıları