Stajyer doktorlar 50 yıl sonra yine Behçet Uz’da

1955 yılında Ege Üniversitesi’nin açılması ile birlikte Tıp Fakültesi’nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği ve Çocuk Cerrahisi Kliniği’ne evsahipliği yapan hastane bu görevini 1974 yılına kadar devam ettirmişti. Cumhuriyetimizin İzmir’e olan armağanlarından biri olan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi, yeniden tıp öğrencilerinin eğitimine katkı sunmaya başladı.

Haberin Devamı


Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İzmir Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları stajlarını SBÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi kapsamında yer alan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Çerrahisi Hastanesi’nde yapıyorlar.
Başhekim Prof. Dr. Behzat Özkan, “Eğitim Araştırma Hastanesi kimliği ile kuruluşundan bu yana aralıksız asistan eğitimini sürdüren hastanemizde bu yıl Değerli Öğretim Üyelerimizin eşliğinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İzmir Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencilerinin hem teorik hem pratik derslerinin yapılmaktadır” dedi.

TEMEL 23 NİSAN’DA ATILDI
Kuruldugu günden bu zamana kadar şu anki Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan dahil toplam 19 başhekim görev yaptı-yapıyor. Başhekim Behzat Özkan şunları paylaştı: “Hastanemizin temeli 1938 yılında dönemin belediye başkanı Dr. Behçet Uz tarafından çocuklarımız için çok anlamlı bir gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü atıldı. Dönemin imkansızlıkları sebebi ile 9 sene gibi bir sürede tamamlanarak 2 Nisan 1947 yılında hizmete başladı. Açıldığı 1947 yılında 150 yatak, yılda 14 bin poliklinik, 1900 yatan hastaya hizmet veren Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi 76 yılın sonunda bu gün, 1 ana 9 ek binası, 1800’e yakın çalışanı ile başta Ege Bölgesi olmak üzere ülkemizin pek çok yerinden yılda yaklaşık 800 bin çocuğumuza hizmet veriyor.
Çocuklarımız ve aileleri için her noktadan erişimin rahatlıkla sağlandığı, merkezi bir konumda bulunan ve İzmir’in en önemli sembollerinden biri olarak 76 yıldır hizmet veren hastanemizde 10 eğitim sorumlusu, 23 eğitim görevlisi, 16 doçent doktor, 128 uzman hekim ve yandal asistanı, 19 operatör doktor, 9 Başasistan 140’ın üzerinde araştırma görevlisi çalışmakta. Bu hekimlerimizle birlikte hemşiresinden teknisyenine, klinik destek personelinden güvenliğine kadar toplam çalışan sayısı bin 795. Bu kadrolarla 31 farklı branşta poliklinik hizmeti, 320 yatak kapasitemiz ile 19 farklı branşta yataklı tedavi hizmeti, 4 farklı branşta yoğun bakım hizmeti gerçekleştirmekteyiz.

Haberin Devamı

TEK YANIK MERKEZİ
Eldeki imkanları en üst seviyede kullanarak tam 11 yıldır hizmet veren Ege Bölgesi’nin tek yanık merkezi (ikincisi şehir hastanesine açılıyor) ve yine tek çocuk izlem merkezi hastanemiz kampüsü içerisindedir. Ayrıca evde bakım, diyaliz, genetik tanı ve tedavi, kemik iliği transplantasyon, çocuk palyatif bakım gibi özellikli birimlerimiz ile de ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Tüm bunların yanında çocuk sağlığı alanında pek çok yeniliğe öncülük eden hastanemiz; pediatrinin tüm yan dalları ve çocuk kalp damar cerrahisi yan dal gibi 13 farklı eğitim kliniği ile bu güne kadar 550 den fazla çocuk hekimi yetiştirerek Dr. Behçet Uz’un sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek hayalini ülkemizin her noktasına taşımakta.

Haberin Devamı

1800 SAYFALIK KİTAP
Eğitim görevlilerimiz sayesinde yetiştirdiğimiz uzmanlık öğrencilerimizin bilgilerini güncellemek, hastanemizin tecrübelerini bilimsel camiada paylaşmak üzere kuruluşumuzun 2022 yılında ilk kez “Dr. Behçet Uz Pediatri Kitabı”nı yaklaşık 1800 sayfa olarak öğrencilerimiz, asistanlarımız ve uzmanlarımızın hizmetine sunmanın da gururunu yaşıyoruz. Yine hastanemizde pediatri alanında yapılan bilimsel çalışmalar “Journal of Behçet Uz Children’s Hospital” dergimizde İngilizce olarak yayınlanmakta ve uluslararası yayın arama indekslerinden takip edilebilmekte.”

Yazarın Tüm Yazıları