Doktorlardan tıp öğrencilerine burs

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan, öğrencilere ilk günlerinden itibaren Ege Tıbbıyeliler Derneği olarak maddi ve manevi burs veriliyor.

Haberin Devamı


Derneğin gönüllü yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Yasemin Delen Akçay, Prof. Dr. Sibel Göksel, Prof. Dr. Dilek Yeşim Metin, Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Prof. Dr. Murat Argon, Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu ve Uzm. Dr. Sevnaz Şahin oluşturuyor, her hafta toplanıp “burs sayısını nasıl arttırabiliriz, gönüllü bağışçılara nasıl ulaşabiliriz” diye beyin cimnastiği yapıyorlar.
Ege Tıbbiyeliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Akçay, şunları söyledi:

Doktorlardan tıp öğrencilerine burs


“Tıp fakültesini kazanan doktor adaylarına destek olmak, karşılaştıkları sorunlarla başa çıkabilmelerini kolaylaştırabilmek, her türlü sosyal ve kültürel etkinlikte, öğrenci-öğretim üyesi birlikteliği ile güçlü bir dayanışma amacıyla 1998’de “Sandık”, 2000’de de “Ege Tıbbiyeliler Sosyal Destek ve Yardım Derneği” adı ile kurulmuştur. 2011’de isim değişikliği ile “Ege Tıbbıyeliler Derneği” olarak faaliyetlerine devam eden derneğimizin en önemli gelir kaynağını gönüllü bağışlar oluşturmaktadır. Burs bağışı, gönüllülerin belirledikleri bedel üzerinden yapılmaktadır. Şu anda havuzda toplanan bağışın büyük bölümü, EÜTF öğretim üyelerinin maaşlarından kendi belirledikleri miktarda kesintiden sağlanmaktadır. Bunun yanında bazı kurum ve kuruluşların katkıları da dernek gelirlerimiz arasındadır. Derneğimiz pek çok Tıp Fakültesi öğrencisine burs, kitap, giysi yardımında bulunmuş, sosyal ve psikolojik destek sağlamış, çeşitli gezi, yarışmalar ve sosyal programlarda öğrencilerimize destek olmuştur. Burs için gereken belgelerle başvuran öğrenciler, sözlü bir görüşme sonrasında “Öğrenim Destek Bursu” için seçilmektedir. Burs verilen her öğrenci için gönüllü bir danışman öğretim üyesi belirlenmekte, hem okul başarı durumu, hem de maddi ve sosyal sorunlarının öğretim üyesi danışmanlığında izlenmesi sağlanmaktadır. Derneğimiz halen öğrenimi devam eden 75 öğrenciye burs vermektedir. Dileğimiz, gönüllülük kapsamındaki bağışlarla verdiğimiz burs miktarını ve sayısını arttırmaktır. En büyük arzumuz, öğrencilerimizin barınma ihtiyacını da karşılayabilecek çözümler oluşturmaktır. Bu nedenle “Ege Tıp Ailesi” olarak, derneğimizin daha geniş kitlelere tanıtımının yapılmasının, barınma ihtiyacının karşılanmasına yardım edecek bağışçılara ulaşılmasının gücümüze güç katacağına inanıyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları