Gençleşmenin en doğal yolu: Kozmetik akupunktur

Gün geçtikçe yaşlanıyoruz ve yaş almanın belirtilerini en çok yüzümüzde, boynumuzda ve ellerimizde gözlemliyoruz.

Haberin Devamı

Gençleşmenin en doğal yolu: Kozmetik akupunktur

Özellikle yüzümüzde belirginleşen kırışıklıklar, gıdımızda başlayan sarkmalar, yüzümüzdeki çizgilerin artarak daha derin hale gelmesi ve cildimizde ortaya çıkan lekeler, maalesef ki yaşlandığımızın kanıtları. Peki, bu durumu engelleyebilir miyiz? Vücudumuza dışarıdan herhangi bir yabancı madde almadan kırışıklıkları ve lekeleri ortadan kaldırmak mümkün mü? Bu soruların cevabına kesinlikle, “Evet, kozmetik akupunktur ile mümkün” diyebilirim.

BAKANLIK ONAYLI HEKİM OLMALI

Son yıllarda kırışıklıkları tedavi etmekte en güzel gelişen yöntemlerden birisi de kozmetik akupunkturdur. Dışarıdan herhangi bir madde zerk etmeden uygulanan ve gelecekte toksik etki yaratmayan en başarılı tedavi yöntemlerinden birinin kozmetik akupunktur olduğunu söyleyebilirim. Boynunuza ve yüzünüze uyguladığımız akupunktur iğneleri yardımıyla doğal yolla gençleşme tedavisini başarıyla sonuçlandırabiliyoruz. Uygulandığında herhangi bir yan etkisi olmayan kozmetik akupunktur, kısaca doğal yolla gerçekleştirilen bir anti-aging tedavisi ve yüz estetiği olarak tarif edilebilir. Çünkü kozmetik akupunktur tedavisinde cilde herhangi bir ilaç verilmeden, sadece akupunktur iğneleri ile vücudun kendi kendisini iyileştirmesi sağlanıyor. Oldukça basit ve ağrısız olan bu yöntem, yıllardır ülkemizde rahatlıkla uygulanabiliyor. Ancak burada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir faktör var. O da bu tedaviyi yaptıracağınız kişilerin mutlaka akupunktur eğitimi almış ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış hekimler olmasıdır. Güvenmediğiniz yerlerde lütfen bu tarz tedavileri yaptırmayın ve sağlığınızı tehlikeye atmayın.

Haberin Devamı

Gençleşmenin en doğal yolu: Kozmetik akupunktur

KOZMETİK AKUPUNKTUR NASIL ETKİ EDİYOR?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından kabul gören ve günümüzde birçok hastalığın tedavisinde başarıyla uygulanan akupunktur, anti-aging ve leke tedavilerinde de oldukça sık tercih ediliyor. Mimiklerin ve yüz ifadesinin doğallığını koruyarak bir gençleşme sağlaması da yöntemin en önemli avantajlarından biri. Son derece özel bir teknik ile yüzdeki akupunktur noktalarına yerleştirilen iğneler sayesinde zamanla yaşlanma belirtileri azalıyor, cilt görüntüsü iyileşiyor, ince çizgilerin kaybolmasını sağlanarak, derin kırışıklıklar azalıyor ve sarkmalar toparlanıyor. Bunun yanı sıra var olan lekeleriniz büyük ölçüde ortadan kalkıyor. En önemlisi yaşlanma sürecinizi durdurabiliyorsunuz, genç kalıyorsunuz ve mevcut yaşınızı koruyabiliyorsunuz. Oldukça basit, ağrısız ve hiçbir yan etkisi olmayan bu yöntem, gerçekten size doğal bir anti-aging sağlıyor.

Haberin Devamı

KOZMETİK AKUPUNKTUR NASIL YAPILIR?

Günümüz teknolojisiyle geliştirilmiş cihazlar ve bazı uygulamalar gençleşme tedavilerinde oldukça sık kullanılıyor. Ancak birçok kişi, yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için botoks, dolgu, lazer, kimyasal uygulamalar ve estetik cerrahi gibi girişimleri yaptırmak yerine doğal yolla gençleşmeyi tercih ediyor. İşte bu noktada kozmetik akupunktur, en iyi tedavi seçeneği olarak ortaya çıkıyor. Daha genç ve dinç görünmeyi sağlayan doğal bir anti-aging tedavisi olan kozmetik akupunktur, doğal olmak, doğal kalmak, yüzündeki ifadenin ve mimiklerin değişmesini istemeyen herkese uygulanabilir. Tedavinin en önemli özelliği ise hiçbir kimyasal içermeyen ve yan etkisi olmayan bir teknik olması. İşlem sırasında sadece çok ince olan akupunktur iğneleri kullanılıyor. Uygulama sonrasında ise iğnelerin konulduğu yerlerde hafif kızarıklar ve nadiren de olsa morluklar oluşabiliyor. Ancak bu belirtiler, kısa sürede kendiliğinden geçiyor.

Haberin Devamı

Gençleşmenin en doğal yolu: Kozmetik akupunktur

KIRIŞIKLAR AZALIYOR, CİLDİNİZ SIKILAŞIYOR

Kozmetik akupunktur tedavisinin cildinizde oluşturacağı etkiler ise sizleri gerçekten şaşırtabilir. Tedavinin belli seanslarından sonra aynaya baktığınızda ise şu değişimleri gözlemleyebilirsiniz:
-Mimiklerinizin ve yüz ifadenizin doğallığının korunduğunu
-Parlak ve canlı bir cilde sahip olduğunuzu
-Cildinizin daha gergin ve yumuşak bir hale geldiğini
-Yüzünüzde oluşan derin çizgilerinizin azaldığını
-Cildinizde oluşmaya başlayan ince çizgilerinizin kaybolduğunu
-Cilt lekelerinizde ve özellikle yaşlılık lekelerinin görüntüsünde azalma olduğunu
-Yanaklarınız daha dolgun bir görünüme kavuştuğunu
-Yüzünüzdeki ve boynunuzdaki sarkmaların azaldığını ve eğer çene hattınızda yeni sarkmalar başladıysa bu hattın belirginleştiğini ve gerginleştiğini görebilirsiniz

Haberin Devamı

KOZMETİK AKUPUNKTUR KAÇ SEANS YAPILMALIDIR?

Akupunktur tedavisi yaptırmak isteyen hastalarımızın bana en çok yönelttiği sorulardan biri de tedavinin kaç seans süreceği oluyor. Herkesin cilt yapısı, yaşı ve genetik özellikleri farklılık gösterdiği için tedavi seansları aslında kişiye özel planlanıyor. Ancak genel anlamda söylemek gerekirse 10-12 seans şeklinde bir tedavi planlaması yapıyoruz. Tedavinin haftada 2 kere ve 5 hafta boyunca ara verilmeden uygulanması önemli. 5’inci haftanın sonunda ise ciltte oluşan olumlu değişimleri görmek mümkün olabiliyor. Kozmetik akupunktur, aynı zamanda uzun süre koruyuculuğu devam eden bir görünüme de kavuşmanızı sağlıyor. Tedavinin gençlik etkisinin daha uzun yıllar sürdürebilmesi içinse koruma seansları yapılması gerekiyor. Koruma seansları da kişinin cildinin durumuna göre ayda 1 veya 2 ayda bir tekrarlanabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları