En doğru zayıflama yolları nelerdir?

Son üç yıldır pandeminin de etkisiyle fazla kilo alanların sayısında oldukça ciddi bir artış oldu.

Haberin Devamı

En doğru zayıflama yolları nelerdir

Birçok kişi, ideal kilosuna ulaşmak ve zayıflayabilmek için çeşitli yöntemler deniyor. Ancak öncelikle şunu belirtmeliyim ki, internetten gördüğünüz yanlış bilgiler ve arkadaşlarınızdan aldığınız zayıflama taktikleriyle kilo vermeniz mümkün değildir. Bilinçsizce uyguladığınız yöntemlerle maalesef ki, hem sağlığınızı bozarsınız hem de vücudunuzda kilo vermeye karşı direnç oluşturabilirsiniz. Peki, en doğru zayıflama yolları nelerdir? Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler neler yapmalıdır? Gelin hep birlikte ideal kilonuza ulaşmanın ve bu kiloyu korumanın en doğru yollarına bir göz atalım. Kilo verme konusunda her şeyden önce dikkat edilmesi gereken önemli şey, bir kişinin vücudunda herhangi bir sağlık problemi varsa ve bu durum zayıflamasına engelse, asla diyet yaparak zayıflayamayacağını bilmesidir. Bu nedenle zayıflamak isteyenlerin ilk önce yaptırmaları gereken şey, genel bir sağlık kontroldür. Mesela yemeklerden sonra uykunuz gelmeye başlıyorsa, genel bir yorgunluk haliniz varsa, çalışma isteğinizde azalma veya sabahları yorgun kalkıyorsanız, o zaman altta başka bir sağlık sorununuz olabilir. Bu nedenle kişilerin mutlaka genel sağlık durumunun araştırılması önemlidir. Detaylı incelemelere de kan tahlilleriyle başlanır. Kan tetkiklerinden sonra ise sıra, zayıflama programı kapsamında neler yapılacağına karar verilmesi aşamasına gelinir.

Haberin Devamı

TARTIYA HER GÜN ÇIKMAYIN

Zayıflamak isteyenlerin öncelikle evlerinde mutlaka bir tartının bulunması şarttır. Ancak tartıya her gün çıkılmasını istemiyoruz. Tartıya haftada sadece bir gün, sabah saatlerinde ve hiçbir şey yemeden çıkıp, kilonuza bakmanız yeterli olacaktır. Çünkü gün içerisinde yaşadığımız ödem, akşam saatlerinde kilonuzu farklı göstereceği için, sabah saatlerinde tartılmak en iyisidir.

TOKSİK OBEZİTESİ OLANLAR ZOR KİLO VERİR

Bazen 50 kilo olan bir kişinin basen bölgesinin daha geniş olduğunu sizler de fark etmişsinizdir. Bu tarz kişilerin alt bedeni 40 olup, üst bedeni 34 olabiliyor. Bu durumu biz toksik obezite olarak değerlendiriyoruz. Toksik obezite, geçirgen bağırsak hastalığı oluşup, sağlıklı sindirimi olmayan ve çok fazla toksik gıda tüketen kişilerde oluşuyor. Toksik obez olan kadınların basen ile göbek, erkeklerin ise göbek bölgesinde inanılmaz bir yağ birikimi meydana geliyor. Bunun nedeni de vücudumuzun toksin olarak algıladığı her şeyi yağ ile kaplayıp, göbek bölgesine atması. Bu tarz kişiler, maalesef ki kolay kilo da veremiyor ve bu nedenle farklı yöntemlere başvurmak gerekiyor. Ben bu hasta grubunun diyeti kolaylaştırabilmek ve sağlıklı hale getirebilmek için en çok bölgesel akupunktur yönteminden faydalanıyorum. Tabi ki, bölgesel zayıflama anlamında akupunkturun dışında kullanılan başka yöntemlerimiz de bulunuyor.

Haberin Devamı

En doğru zayıflama yolları nelerdir

AKUPUNKTUR İLE ZAYIFLAMA

Akupunktur, kilo vermek isteyen hastalarımıza oldukça fayda sağlayan bilimsel bir yöntemdir. Kulağa yaptığımız akupunktur iğneleri, açlık hissini bastırıyor, hızlı doyma sağlıyor ve diyet yapmanın getirdiği mutsuzluğu ortadan kaldırılabiliyor. Yemek yemek, aslında altta yatan psikolojik dürtüyü de çok ciddi bir şekilde tetikliyor. Çünkü mutluluk hormonu, bağırsaklarımızdan salınıyor. Yemek tüketerek de mutluluk hormonu salınımını artırmaya çalışıyoruz. Sonra bu durum, psikolojik bir dürtü haline geliyor. Bu yeme dürtüsünü değiştirebilmek ve sağlıklı yeme aşamasına geçebilmek içinse psikoterapilerin uygulanması gerekiyor.

Haberin Devamı

En doğru zayıflama yolları nelerdir

SUYUN YERİNİ HİÇBİR ŞEY TUTMAZ

Kilo vermek istiyorsanız mutlaka bol su tüketmeye özen göstermek zorundasınız. Çay, kahve ya da herhangi başka bir şey, normal su etkisi göstermiyor. Çünkü su, kaynatıldığı zaman faydalı özelliklerini yitiriyor. Bu nedenle su, içme suyu olarak tüketilmeli ve her 20 kilograma 1 litre su içecek şekilde hareket edilmelidir. Bunun yanı sıra her zaman yemeklerin çok iyi çiğnenmesi gerektiğini ve yemek süresinin en az yarım saat tutulmasının çok önemli olduğunu vurguluyorum. Çünkü bir lokmayı çok iyi çiğner ve iyi parçalarsak, midemizin işi de bir o kadar kolay oluyor. Ayrıca besinlerin bağırsaklardan atılımı da kolaylaşıyor. O nedenle yemek saatlerinizi özel kılın ve en az yarım saatte yemeğinizi bitirmeye çalışın.

Haberin Devamı

KİLO VERMEYE ÇALIŞIRKEN SPOR YAPMAYIN

Zayıflama sürecinde metabolizma hızını artırabilmek de çok önemlidir. Ancak diyet yapan bir kişinin beraberinde zayıflamak için spor yapmasını istemiyoruz. Çünkü spor, vücuda ekstra bir kalori yakımı getiriyor. Biz zaten diyet yaptırarak, kişinin aldığı kaloriyi kısıtlıyoruz. Ancak spor yaparak bunu yükselttiğimizde yağ metabolizması bir direnç gösteriyor ve vücut yağı parçalamıyor. O nedenle kilo verirken spor yapmayın ama zayıfladıktan sonra sağlıklı yaşamak için mutlaka spora başlayın. Biz, kilo vermeyi artırabilmek ve metabolizmayı hızlandırmak için akupunkturun çok büyük faydasını görüyoruz. Sağlıklı kilo vermek için ayrıca sağlıklı bir lenf sistemine sahip olmanız da gerekiyor. Çünkü eğer lenf kanallarınız bozuksa, vücudunuza aldığınız her toksik madde, cildinizin altında birikiyor ve selülite neden oluyor. Eğer kiloluysanız ve aynı zamanda selülitleriniz varsa lenf kanallarınız iyi çalışmıyor demektir. Bu konuda lenf drenaj uygulaması bizlere yardımcı oluyor. Çünkü lenf drenaj ile birlikte yakılan yağın vücuttan sağlıklı bir şekilde atılabilmesini sağlayabiliyoruz.

Haberin Devamı

En doğru zayıflama yolları nelerdir

KİŞİYE ÖZEL DİYET YAPMANIZ ŞART!

Zayıflama sırasındaki beslenmemiz de elbette çok önemli. Bu süreçte mutlaka sağlıklı ve kişiye özel hazırlanmış diyet yapmak gerekiyor. En hızlı zayıflatan diyetlerden birisi, HMR (Health Management Resources) diyeti yani kişiyle özel sistemler oluşturularak hazırlanan diyet programlarıdır. Böylece hem vücudunuza zarar veren şeyleri ortadan kaldırmış oluyorsunuz hem de sağlıklı şekilde zayıflayabiliyorsunuz. Kilo verirken sağlıklı beslenme gerçekleştirilmesi en önemli aktivasyondur. Çünkü diyetsiz bir şekilde zayıflayabilmek mümkün değil. Bu nedenle sadece cihaza girip, 3 beden incelme sağlayabiliyorsunuz gibi söylemlerin olduğu uygulamalara inanmayın. Bunlar, sağlığınızı bozacak uygulamalar olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları