Hem bedenin hem ruhun şifası

Ödem, şişkinlik, fazla iştah gibi sorunların hepsini su içerek azaltmak mümkün. Kendimizi yenilemek istediğimiz yaz döneminde su içmenin vücut için ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak ve tüketimini arttırmanın kolay yolunu paylaşmak istedim. Şişenizi alın ve her güne özel verdiğim aromalı su tariflerimle başlayın.

Haberin Devamı

Yoksa siz de “Her şeyi denedim ama kilo veremiyorum” diyenlerden misiniz? Acaba en önemli noktayı atlıyor olabilir misiniz? Biliyoruz ki vücudumuzun yüzde 60’ı su... Vücuttaki su dengesini korumak organların iyi çalışması için de çok kıymetli. “Ama ben hiç susamıyorum” dediğinizi duyar gibiyim. Susuzluk hissi aslında vücudun alarm sinyali... Yani su içmek için susamayı beklemek gerekmiyor.

Hem bedenin hem ruhun şifası

Bir anda fazla miktarda içmektense gün içerisine yayarak, yudum yudum su içilmesini öneriyorum. Her 1 kilo için 30 ml su yeterli. Kilonuzla 30’u çarptığınızda günlük almanız gereken miktarı hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sıcak havalarda terlemeyle birlikte su kayıpları daha fazla olur. Bu dönemlerde içtiğiniz su miktarını arttırmayı unutmayın. Çay-kahve tiryakileri için ayrı bir parantez açmam da gerek. 1 fincan çay-kahve aldığınızda yanına mutlaka 1 bardak su ekleyin. Çünkü çay ve kahve su yerine geçmez, aksine vücuttan su atımına sebep olur.

Hem bedenin hem ruhun şifası

YETERLİ MİKTARDA SU İÇMEZSEK...

-Kabızlık yaşayabiliriz. Bağırsak hareketliliği için su olmazsa olmazlardan... Güne 1 bardak ılık suyla başlayın. Suya 1 yemek
kaşığı chia tohumu ve yarım limon suyu ekleyerek sindirim sistemini harekete geçirebilirsiniz.

-Başımız ağrıyabilir. Suyun büyük bir kısmını beyin kullanır. Az su içmek konsantrasyon bozuklukları, baş ağrısı, yorgunluk ve halsizlik gibi sonuçlar getirir.

-Sürekli şiş hissederiz. Özellikle uyandığınızda göz altlarındaki ve gözkapaklarındaki şişlikler yetersiz su içtiğinize işarettir... Ödem çanları çalıyor demektir.

-İştahımızı kontrol edemez, kendimizi sürekli buzdolabının önünde buluruz. Açlık ve susuzluk beyinde aynı merkezden yönetilir ve bazen karışabilir. Durdurulamayan yeme isteklerinde önce 1 bardak su içip 15 dakika bekleyin. Geçiyorsa susuz kalmışsınız demektir.

Haberin Devamı

Hem bedenin hem ruhun şifası
Taze yeşillikleri suyunuzu tatlandırmak için kullanabilirsiniz.

SEVMEYENLERİ BİLE CEZBEDECEK

Su içmeyi arttırmanın kolay bir yolu var. Şişenizi alın ve 1,5 litre suyla doldurup işe her güne özel vereceğim bu aromalı su tariflerimle başlayın. İnanıyorum ki “Su içmeyi sevmiyorum” diyenler bile bu tariflerle şişelerini tekrar tekrar dolduracaklar. Hem bedene hem de ruha şifa olsun…

1. gün: 1 avuç taze nane, yeşil elma dilimleri, limon dilimleri, ceviz büyüklüğü kadar taze zencefil.

2. gün: Bir avuç maydanoz, 2 adet kabuk tarçın, karanfil, limon dilimleri, salatalık dilimleri.

3. gün: 4-5 dal taze fesleğen, 3 adet karpuz dilimi, 2 adet çubuk tarçın.

4. gün: 2 dal taze biberiye, 1 dilim ananas, ceviz büyüklüğü kadar taze zencefil.

Haberin Devamı

5. gün: 1 şişe sade maden suyu, limon dilimleri, çilek dilimleri.

6. gün: 1 avuç maydanoz, elma dilimleri, top karabiber, 2 adet çubuk tarçın.

7. gün: 1 avuç taze nane, şeftali dilimleri, ceviz büyüklüğü kadar taze zerdeçal.

Yazarın Tüm Yazıları