Şef Wolfgang Puck: Türkiye’nin yeme içme sektörü daha iyi pazarlanmalı

Dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck ile İstanbul’da görüştüm.

Haberin Devamı

Şöyle dedi:
“Türkiye’deki yeme içme sektörü dünyaya açılmak için daha iyi pazarlanmalı. Mesela bir örnek vereyim; kime ‘Tatillerde Türkiye’ye gidiyorum’ desem şaşkınlıkla karşılıyor. ‘Neden Türkiye’ye gidiyorsun, İtalya’ya gitsene’ diyorlar. ‘Hayır, ben Türkiye’yi seviyorum’ diyorum.”
Aynı fikirdeyim. Türkiye gastronomide dünyaya açılmak için daha iyi pazarlanmalı...
Şef Puck ayrıca “Genç şefler Türk mutfağını modernize etmeyi denesin. Yenilikleri takip etsinler. Türkiye’de birçok kişinin yemek seçiminde eski geleneksel tarzı sevdiğini biliyorum. Türk mutfağını yenilemek, modern dokunuşlar eklemek önemli” dedi.

Şef Wolfgang Puck:  Türkiye’nin yeme içme sektörü daha iyi pazarlanmalı

Şef Puck bunları anlatırken aklıma Kaya Demirer geldi.
Türkiye’de yeme içme sektörünün standartlarını yükselten, yenilikleri takip eden, ekibini iyi kuran, yemek yemenin sadece karın doyurmaktan ibaret olmadığını bilen bir yönetici Kaya Demirer...
Çünkü yemek yemek bir deneyim. Diğer insanlarla sohbete başlamanın ve bağlantı kurmanın en güzel yolu.
Yemek, toplumların kültürlerini yansıtan bir ayna...
Ülkemizde bu yaklaşım yeni yeni gelişiyor.
Gastronomi ve mutfak sanatlarında son yıllarda büyük ilerlemeler kaydettik.
Mesela Bodrum’daki Malva Restoran.
Yenilikleri takip ediyorlar. Geleneksel lezzetlere modernize dokunuşlar ekliyorlar.
Nasıl mı...

Haberin Devamı

Şef Wolfgang Puck:  Türkiye’nin yeme içme sektörü daha iyi pazarlanmalı

Aslan balığının tüketilebilmesi için araştırma yapıp muazzam bir yaratıcılıkla menülerine katmışlar.
Menüye katmakla kalmayıp sektördeki diğer işletmelere örnek olmuşlar.
Modernize etmek demişken; Malva’da en geleneksel tatlılarımızdan biri olan künefenin yeniden doğmuş halini denemenizi de tavsiye ederim.
Böyle örneklere daha çok ihtiyacımız var.
Bir diğer konu servis elemanları...
Yemek yerken şarap bardaklarını yıkayan elamanların 3 ay eğitim aldığını söylediler.
Lezzetler kadar servise, hizmete ve kaliteye de önem vermek...
İşte deneyimi yaşatan da bu değil mi!
Getirdiği yemeğin ne olduğunu, nasıl piştiğini bilen, mutfakla restoran arasında koordinasyon sağlayabilen eğitimli servis elemanları önemli.
Çünkü lüks çatısı altında mekân açıp servisin iyi olmadığı, garsonluğu sadece yemek taşımak olarak düşünüp günü kurtarmaya kalkan işletmeler ülkemizde maalesef çok fazla.

Haberin Devamı

Denizkızı Susona Bodrum

Elegan, şık, sakin, kafa dinlendiren, gösterişten uzak ama servis ve kalitede gösterişli konaklama sağlıyor Susona Bodrum.
Temmuz ayının başında daha yangınlar yüreğimizi parçalamadan önce oradaydım.
Telefonumda eski fotoğraflara bakarken bile cennet Bodrum’un büyüsünü hissettiren Susona’yı sizlerle de paylaşmak istedim...

Şef Wolfgang Puck:  Türkiye’nin yeme içme sektörü daha iyi pazarlanmalı

Yazarın Tüm Yazıları