Hollywood’un çirkin yüzü

Hollywood... Eğlence sektörünün merkezi...

Haberin Devamı

Bu sektörde çalışanların hayallerinin son durağı.

Bir rüya. Ya da Me Too hareketine, Times Up hareketine, katı yasal yaptırımlara rağmen bir türlü skandalları bitmeyen çirkin bir dünya...

Bugün ikinci kısımdan bahsedeceğim.

Hollywood’un göz kamaştıran, parlak ışıklarının arkasında yaşananlardan.

Yeni yılın henüz ilk ayında Hollywood merkezli çirkin iddialar okuduk yine.

Armie Hammer’ın ifşa edilen mesajları ve kendisine yöneltilen cannibalism (yamyamlık) suçlamaları...

Aktör kendisi hakkında yapılan duygusal ve fiziksel taciz suçlamalarından sonra çekimlerine başlayacağı iki büyük projeden çıkarıldı.

Başrollerini Jennifer Lopez ile paylaşacağı romantik komedi filmi “Shotgun Wedding”in kadrosundan iddialar sonrası çıkarılan aktör, önceki gün de Paramount Plus’ın yapımcılığını üstlendiği “The Offer” dizisinden de çıkarıldı.

Haberin Devamı

“The Offer”, benim de merakla beklediğim bir proje. Sinemanın en önemli yapıtlarından “The Godfather” filminin nasıl yapıldığının perde arkası hikayesini anlatacak.

“Westworld” dizisinin yıldızı Evan Rachel Wood, geçen pazartesi günü Instagram hesabında yaptığı açıklamada eski nişanlısı rock şarkıcısı Marilyn Manson’ı tacizle suçladı.

Wood, “Beni taciz eden adam Marilyn Manson olarak tanınan Brian Warner’dır. Yıllarca beni korkunç şekilde taciz etti. Yıllarca beynimi yıkadı ve ona teslim olmam için beni manipüle etti. İftira ve şantaj korkusuyla yaşamaya son veriyorum artık. Bu tehlikeli adamı ifşa etmek ve hayatımı daha fazla mahvetmeden önce seslenmek istiyorum” dedi.

Wood’dan sonra 4 kadın daha Manson hakkında kan dondurucu iddialarda bulundu.

Taciz iddiaları sonrası Manson’ın plak şirketi Loma Vista Recordings müzisyen ile yollarını ayırdı.

◊ Geçen hafta 20’ye yakın kadın, sosyal medya hesaplarından 19 kez Grammy adayı olan, 3 kere de kazanan rap’çi T.I ve eşi Tiny’nin kendilerini uyuşturucu kullanmaya zorlayıp cinsel tacizde bulunduklarını söyledi.

Sundance Film Festivali 28 Ocak’ta başladı

Robert Redford’un 1978 yılında başlattığı Sundance Film Festivali bu yıl çevrim içi etkinlik olarak yapılıyor.
Birçok eyalette sinema salonları hâlâ kapalı... Lakin sinemaseverlerin çevrim içi festivale ilgisi pandeminin olumsuz koşullarından etkilenmedi...
72 uzun metraj filmin gösterileceği festivalin 350 dolara satılan haftalık biletleri ile 75 dolara satılan günlük biletleri tükendi.
4 yıldır Sundance Film Festivali’nin bir parçası olarak yapılan “Women Breaking Barriers” panelinin organizasyonunda bu sene ben de görev aldım.
Halle Berry, Zendaya, Andra Day, Robin Wright ve Sia’nın katıldığı panelde kadınların perspektifinden sektörün değişimi konuşuldu.

 

Yazarın Tüm Yazıları