2022’de turizm gelirlerinde tüm yılların rekoru kırıldı

Bodrum-Güvercinlik’te bulunan Titanic Luxury Collection Bodrum’un genel müdürü Mert Aygün’le bir araya geldim. Her şey dahil bir tesiste, öncelikle sıkıcı büfeler aklımıza gelir. Barada ise farklı tercihlere hitap ederek ‘her şey dahil otel’ algısını değiştiriyor. Otelin Yunan restoranında eğlenceli bir sirtaki şovu ya da beach club’da DJ performansıyla karşılaşabiliyorsunuz. Genç yönetici Mert Aygün, “Artık herkes deniz-kum tatilinden ziyade deneyim kazanmak istiyor. Biz de gastronomiden sanata birçok alanda misafirlerimize deneyim vadediyoruz” diyor. Aygün, İspanya’ya gitmeden hemen önce Titanic Bodrum’da konaklayan futbolcu Arda Güler için de şu yorumu yapıyor: “Tatilde bile antrenmanlarına devam etti. Hedefleri çok yüksek.”

Haberin Devamı

2022’de turizm gelirlerinde tüm yılların rekoru kırıldı

Mert Bey, COVID-19 ile başlayalım. Pandeminin Türkiye ve Bodrum üzerindeki etkisi nasıl oldu? Ülke turizmi toparlanıyor mu, yoksa 2019 rakamlarıyla arada fark var mı hâlâ?

- 2019 başarılı bir yıldı. Son 50 yılın en başarılı yılıydı belki de. 2022 yılı da aynı başarıyı yakaladı. Hem oteller hem de seyahat acenteleri için son derece verimli geçen 2022’de Türkiye turizm gelirlerinde tüm yılların rekoru kırıldı. Bu anlamda 2019’u da geride bırakan bir gelir artışı yaşandı. 2023 için de aynı beklenti içerisindeyiz.   

Titanic Luxury Collection Bodrum’u gezdim gördüm. Çıtayı yüksek tutuyorsunuz. Devamlılık ve lüks kavramını yürütmenin en zorlayıcı yönleri neler?

Haberin Devamı

- Aslında ‘luxury’ konseptiyle hizmet vermeye odaklandığınızda devamlılık kendiliğinden geliyor. Müşteri memnuniyetini her alanda yüksek tutmaya çalışırken sürekli dünyadaki yenilikleri takip ediyorsunuz ve hedefiniz her zaman daha iyiyi sunmak oluyor. Titanic Hotels olarak bu gelenekten geliyoruz ve hedefimiz her daim en iyiyi sunmak.

2022’de turizm gelirlerinde tüm yılların rekoru kırıldı

SEYAHAT TRENDLERİ DEĞİŞTİ

Gitmek, keşfetmek istediğiniz yol nedir?

- Değişen dünya koşullarında değişimi görüp hayata geçirebilen, geleceği hedefleyen bir bakış açısıyla, yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımla, sürekli akıllı stratejiler geliştirmeyi hedefliyorum. Tüm dünyada otel ve konaklama yatırımları hızla büyüyor. Artan rekabet ortamında pazarlamanın gücü önem kazanıyor. Bu noktada luxury konsepti bizim yolumuz ve bu alan uçsuz bucaksız. Bu konuda kendimizi sürekli geliştirmeye ve çalışmalarımızı doğru kanallarla duyurmaya odaklanıyoruz.

Turizmde temel felsefeniz nedir?

- Müşterilerimizi evimize gelen misafirler gibi görüyoruz ve onları iyi hissettirmek için en iyisini yapmaya odaklanıyoruz.

Haberin Devamı

Gastronominin yükselmesi ve deniz-kum-güneş tatili kadar önem kazanmasını nasıl yorumluyorsunuz?

- Değişen seyahat trendlerine baktığımızda, yeni lezzetler keşfetmek için gastronomi turlarına katılmak, sevilen müziğin izinde ilerlemek gibi deneyim odaklı tatillerin öne çıktığını görüyoruz. Artık herkes deniz-kum tatilinden ziyade deneyim kazanmak istiyor. Biz de gastronomiden sanata birçok alanda misafirlerimize deneyim vadediyoruz.

2022’de turizm gelirlerinde tüm yılların rekoru kırıldı

 ARDA DÜNYA YILDIZI OLMAK  İÇİN GEREKEN HER ŞEYE SAHİP

 ◊ Turizmden spora geçelim. Milli gururumuz Arda Güler, Real Madrid’e transfer olmadan Titanic Otel’deydi. Arda’yla birkaç gün geçirdiniz, yeteneğine birebir şahit oldunuz. Neler söylemek istersiniz onunla ilgili?

Haberin Devamı

- Evet, gerçekten de dünya yıldızı olmak için gereken her şeye sahip. Çok yetenekli ve azimli, çalışkan biri. Hedefleri yüksek ve buna ulaşmak için de disiplini bırakmadığına yakından şahit oldum. Tatilde bile hep antrenman yaptı, bir gün bile aksatmadı. Akşamları birlikte maç yaptık, aynı zamanda çok keyifli ve eğlenceli biri kendisi. Birçok gence örnek oluyor, bu da ayrıca değerli.

 2022’de turizm gelirlerinde tüm yılların rekoru kırıldı

 

Yazarın Tüm Yazıları