Sahnelerin en yenileri

Sahneler, tiyatroları zorlayan tüm güncel koşullara inat, farklı toplulukların yeni üretimleriyle dolmaya devam ediyor. Bu hafta izleyebileceğiniz çiçeği burnundaki yapımlardan sizin için bir seçki hazırladık.

Haberin Devamı

Pandemi ve artan maliyetler özellikle bağımsız tiyatro topluluklarını ciddi şekilde zorluyor. Tiyatro ekipleriyse pes etmeden seyirciye yeni üretimlerini sunmayı sürdürüyor. Bu sayfadaki beş yeni oyun da birbirinden etkileyici öyküleri ve sıradışı karakterleri seyirciyle tanıştırmayı bekliyor. 

Bir ağaca sığınmak
AĞAÇTAKİ KIZ/DASDAS

Sahnelerin en yenileri

Şebnem İşigüzel aynı adlı romanında bize çok içten bir yerden, çok dokunaklı bir hikâyeyle seslenmişti. Gencecik bir kadın, yaşadığı ülkenin karanlık ve kanlı gündeminden bir ağaca sığınarak uzaklaşmaya çalışıyordu. İçinden Gezi, Suruç, Ankara katliamı gibi yakın tarih olaylarının geçtiği oyun şimdi Ahsen Eroğlu ile Tunahan Çilingir’in performanslarıyla sahnede. İlksen Başarır’ın yönetiminde; bir genç kızla oğlan aşkı, dostluğu, hayalleri, hayal kırıklıklarını, yere düşmeyi, yerden kalkabilmeyi sırlarını paylaşarak dile getiriyor. Yarın 17.00’de DasDas Sahne’de.

Haberin Devamı

Devrimin kadınları
MADAM GİYOTİN
KÜLTÜRAL PERFORMING ARTS

Sahnelerin en yenileri

Gerçek hayatta yolları hiç kesişmemiş olsa da her biri bir şekilde Fransız Devrimi’nin parçası olmuş ve giyotinle idam edilmiş dört kadın bu oyunda buluşuyor: Feminist oyun yazarı Olympe, gözüpek suikastçı Charlotte, cesur casus Marienne ve inatçı, ileri görüşlü kraliçe Marie… Aklımız 18’inci yüzyıl Fransa’sına giderken bir yandan da bu cesur kadınların verdiği ilhamla günümüzün baskı atmosferi üzerine düşünmeye fırsat bulacağımız bir buluşma… Bu akşam 20.30’da Kültüral Performing Arts’ta.

150 yıllık karakter
YERALTINDAN NOTLAR
MODA SAHNESİ

Sahnelerin en yenileri

Varoluşçu edebiyatın öncüsü, Dostoyevski imzalı bu güçlü eser, 150 yıldır tuhaf, tekinsiz, inatçı olmak gibi keskin özelliklerinin yanı sıra bir o kadar da sıradan olan bir adamın zihninin kapılarını açıyor bize. Moda Sahnesi oyunu Kemal Aydoğan yönetiminde ve Gökhan Ağlaz ile Sinem Kurt’un performanslarıyla sahneliyor. Bu versiyonda karakterin çözülmesi meşakkatli ruhuyla örtüşen çarpıcı sahne tasarımıysa Bengi Günay imzalı. Yarın 20.30’da Moda Sahnesi’nde.

Haberin Devamı

Hayat yaşamaya değer!
HARİKA ŞEYLER LİSTESİ
TALİMHANE TİYATROSU

Sahnelerin en yenileri

Depresyona ve hayatın zorluklarıyla baş etmeye dair eğlenceli bir oyun. 6 yaşındaki bir çocuğun, yaşamaktan vazgeçmiş annesine, yaşamaya değer şeylerin listesini yapmaya başlamasıyla başlar her şey… Mesela dondurma, mesela su savaşı… İnsanın yaşamla olan bağına tatlı bir nefes üfleyen, seyirciyi de içine dahil eden bir oyun. Lerzan Pamir’in yönettiği oyunda Bora Akkaş’ı izliyoruz. 3 Şubat Perşembe, 20.30’da Alan Kadıköy’de.

Alev saçan kız kardeşler
TİMSAH ATEŞİ
ÇOLPAN İLHAN&SADRİ ALIŞIK TİYATROSU

Sahnelerin en yenileri

Mehmet Ergen’in yönetiminde alev alev bir kara komedi! ‘Feminist Tarantino’ benzetmesi yapılan Meghan Tyler’ın yazdığı oyun 1989’un Kuzey İrlanda’sında, sevgisiz bir Katolik aile evinde geçiyor. Kötürüm babayla baş başa kalan dindar abla, bir gece, hapisten çıkıp gelen asi kız kardeşi tarafından ziyaret edilir. Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü ve Kubilay Tunçer’in rol aldığı, yüksek tempolu, grotesk bir oyun. 4 Şubat Cuma, 20.30’da Zorlu PSM’de.

Yazarın Tüm Yazıları