Stil görsel bir dışa vurumdur

Genç, güzel ve çok başarılı iki tasarımcı; Neslişah Kartal ve Dina Eyüboğlu... Modaya olan tutkuları onları bir araya getirdi. Üniversite eğitimlerinin ardından hayallerini gerçekleştirmek için tasarım okulunda okumaya başlayan iki ismin yolları da burada kesişti. Birbirlerini tanıdıkça hayat hikâyeleri ile hayallerinin benzer olduğunun farkına varınca, tasarım dünyasına da birlikte katılmaya karar verdiler. Cesur ve kendi ayakları üzerinde duran Neslişah ile Dina, kurdukları ‘Ecotone’ markası altında birbirinden farklı ve güzel tasarımlara imza atmaya başladılar. “Biz iki kadın, kadınlar için üretiyoruz” diyen iki başarılı isimle hayat hikâyelerini, hedeflerini, stili ve modayı konuştuk. Ben sordum, onlar cevapladı...

Haberin Devamı

 

 Stil görsel bir dışa vurumdur


1-Markanızın hikâyesi nasıl başladı?

Dina: Eğitimini aldığım hidrojeoloji ve halkla ilişkiler olmak üzere çift ana dal üzerine uzmanlaştım. Dergicilik yaparken tasarım arzum beni bunun da eğitimini almaya yöneltti ve LaSalle College’ta tasarım okumaya başladım. Neslişah’la tasarım okulunda okurken hemen birbirimizi bulduk. Birbirimizi tanıdıkça da hayat hikâyelerimizin ne kadar benzediğine şaşırdık. Okulun sonu yaklaşırken de bir giyim markası kurmaya karar verdik. Pandemi süreci markanın konseptini düşünmek için çok uygundu ve bu yaşadığımız salgın dikkatimizi çevreye vermemizde itici güç oldu diyebiliriz.
Neslişah: Ekonomi okudum, ayrıca finans üzerine master yaptım. Yatırım danışmanlığı yaparken, kreatif yönümü hep bastırdığımı düşündüm ve hayatıma başka bir yön vermek istedim. Cesur bir karardı ve çok mutluyum. Dina ile tanışmak ise bu yolda başıma gelen en iyi şeydi diyebilirim.

Haberin Devamı

2-Sürdürülebilirlik markanız ve sizler için ne ifade ediyor?


Dina: Moda her zaman olduğu gibi hızla gelişiyor. Artık bir şeye ilgi duymak moda, kayıtsız kalmamak, farkında olmak moda. Renklerde, şekillerde ve gardırobun parçalarında yeni ortaya çıkan trendlerin yanı sıra, onu neden giydiğinizi, olaylara karşı tutumunuzun çevrenizdeki tüm dünyayı nasıl etkilediğini anlamak önemli hale geldi.
Neslişah: Bizler moda endüstrisinde hayvansal hiçbir materyale ihtiyacımızın olmadığını biliyoruz. Bunun için de suni deri, hayvansal deri kullanmadan vegan ipek, vegan elma derisi kullanarak hayvanları ve geri dönüştürülmüş (recyled pes) kumaşları kullanarak da çevremizi odak noktamıza koyuyoruz. Sürdürülebilir modayı Ecotone etiketi altında sunmaktan mutluluk duyuyoruz, hatta bunu görevimiz olarak görüyoruz.

Stil görsel bir dışa vurumdur
3-Tasarımlarınızı kimlerin giymesini istersiniz?

Ecotone kadını özgür, romantik olmaktansa gerçekçi, araştıran ve farkındalığı yüksek bir kadın. Rahatlık ve kalitenin gerçek değerini biliyor. Cesur, ayakları üstünde duran. Yaptığı ne ise onu aşkla yapan kadınlar.

Haberin Devamı

4-Siz stili nasıl yorumlarsınız?

Stil görsel bir dışa vurumdur. Ruh haline bağlı olarak değişkenlik gösterse de yine dili ve çizgisi vardır. Bize göre stil daha az parça kıyafetle daha fazla kombinler yapabileceğiniz en optimum senaryolar üzerine yoğunlaşmanızdır.
5-Mottonuz?
Moda konuşur. Çok şey anlatır. Herkes için farklı olsa da moda bizim için birbirimize ve dünyaya karşı büyük bir sorumluluk demek. Biz de bu sorumluluğu Ecotone ile yerine getiriyoruz. Modayı sorumlu bir şekilde konuşuyoruz. “Daha sürdürülebilir bir yaşam için işe kıyafetlerden başlayın” diyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları