Evin içinde şık olmak yeni alışkanlığımız

Senem Aydın, genç bir gazeteci, hayallerinin peşinden giden, çok çalışan ve aynı zaman da stiliyle de dikkatimi çeken birisi... Milliyet Cadde’de kültür sanat dünyasının sevilen isimleriyle dikkat çeken keyifli röportajlar yapıyor. Mesleğine hakim, hayallerinin peşinden giden, bilinçli ve stil sahibi bir genç. “Hayallerin temiz kalple, çok çalışarak ve özveriyle gerçekleştiğini biliyorum” diyen sevgili Senem Aydın’la gazetecilik mesleğini, hedeflerini ve modayı konuştum.

Haberin Devamı

Evin içinde şık olmak yeni alışkanlığımız
SENEM AYDIN’LA 5 SORU 5 CEVAP

1-Sizi tanıyabilir miyiz?
İstanbul’da doğup büyüdüm. Gazeteciyim. Gazetecilik eğitimimin ardından Bahçeşehir Üniversitesi’nde Reklamcılık ve Marka İletişimi Yönetimi üzerine yüksek lisans yaptım. Kariyerime Doğan Dergi Grubu’nda staj yaparak başladım. Öğrencilik yıllarımda Radikal, Kanal D, CNN Türk’te çalıştım. Yine öğrenciyken başladığım Milliyet Cadde’de 10 yılı geride bıraktım. Sanat dünyasının yıldızlarıyla röportajlar ve editörlük yapıyorum. Aynı zamanda köşe yazılarıma devam ediyorum. Radio Slow Time’da hazırlayıp sunduğum ‘Akşamüstü Kahvesi’ programımla keyifli bir radyoculuk serüvenim oldu. Gazetecilik çocukluk hayalimdi, şansını da kendi yaratanlardanım. Hayallerin temiz kalple, çok çalışarak ve özveriyle gerçekleştiğini biliyorum. Hep en iyisi için çalışıyorum. İşimde büyük özen ve titizlik gösteriyorum. En büyük tutkum kariyerlerinde zirveye ulaşmış kişilerle söyleşi yapmak, hatta bu alanda bir kitap projem de var.

Haberin Devamı

2-İletişim fakültesinde okuyan, bu işi yapmak isteyen gazeteci adaylarına neler tavsiye edersiniz?
Öncelikle bu işi çok sevmeleri gerekiyor. Motivasyonu yüksek tutmak ve istikrarlı olmak şart. Teknoloji baş döndürücü bir hızla değişiyor, bunun bir avantajı bireysel başarıların daha kolay fark edilmesi. Bu hedefi taşıyan kişiler, yaratıcılıklarını kullanıp sosyal medya ortamında da fark yaratabilir.

Evin içinde şık olmak yeni alışkanlığımız

3-Siz modayı nasıl yorumlarsınız?
‘Moda kişinin kendisine yakışanı giymesidir’ klişesini tekrar edeceğim. Kişi bence öncelikle vücut proporsiyonunu iyi tanımalı ve ona göre giyinmeli. Gerekirse bir stil danışmanından da tarz oluşturmak için profesyonel destek alınabilir.

4-Pandemiyle birlikte alışveriş alışkanlıklarınızda neler değişti?
Artık daha zamansız ve sade parçaları tercih ediyorum. Her an bir çevrim içi toplantı olabilir. Evin içinde de şık olmak yeni alışkanlığımız. Genelde spor şık bir tarzım var.

Haberin Devamı

5-Hayat mottonuz nedir?
Benim için her yeni gün bir hediye. Üzülsem de dert ve tasayı ertesi güne taşımamayı seçiyorum.

Evin içinde şık olmak yeni alışkanlığımız
 

DIOR ERKEK SONBAHAR 2022

Yeni perspektiflerle zanaatkârlığın yeniden inşası ve sonu gelmeyen bir hayal gücünün kutlaması. Dior Erkek Sonbahar 2022 Koleksiyonu için ikonik yazar Jack Kerouac’ten ilham alan Kim Jones, yazarın ikinci romanı olan, bir beat kuşağı başyapıtı Yolda’nın altını çiziyor. Efsanevi el yazmasının XXL versiyonuyla yorumlandığı podyumda modeller, atölyedeki kusursuz çalışmaları özgür bir ruhun, parizyen bir modaevinin rafineliğiyle ve Amerikan spor giyimin rahatlığıyla dengelendiği görünümlerle sergilediler. Maison’un Londra’da gerçekleşen ilk erkek defilesi olan Dior Erkek Sonbahar 2022 şovu, Dior’un bitmek tükenmek bilmeyen yaratıcılığıyla karşı kültürlere övgülerini sundu.

Yazarın Tüm Yazıları