Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

Ozancan ve Elvin

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

13 Mart 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden gencecik iki insan, Ozancan Akkuş ve Elvin Buğra Arslan…

 

Son altı ay içinde Ankara’da üç terör saldırısı gerçekleşti. Bu saldırılarda iki yüze yakın kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Ve kim bilir bu yaralılardan kaçı sakat kaldı? Hangi sebep böylesi acı sonuçlar doğuran saldırıları haklı kılabilir ki? Hangi vicdan bu sonuçlar karşısında etkisiz kalabilir ki? Cevaplarını bir türlü bulamadığım bu sorular beni farklı bir sonuca doğru yönlendiriyor: “Kendi doğrularını dayatabilmek için masum insanları katledenler insan olamazlar.”

 

Ozancan Akkuş, Ankara Fen Lisesi’nden 2014 yılında mezun olmuş. Ozancan okulun basketbol takımının da oyuncusuymuş. Ankara Fen Lisesi öğrencileri onun anısını ve adını yaşatmak için okullarının spor salonuna “Ozancan Akkuş” isminin verilmesini istiyorlar. Bu amaçla Change.org’da bir imza kampanyası başlatmışlar. Ellerinden yalnızca bu geliyor. Hangi teröristin bu gencecik çocuklara böylesi derin bir acıyı yaşatma hakkı olabilir?

 

Haberin Devamı

Gelelim Elvin Buğra Arslan’a. Son Ankara saldırısında yaşamını yitiren Elvin, Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü birinci sınıf öğrencisiydi. Öğretmenleri ve arkadaşları aralarından çok erken ayrılmak zorunda kalan Elvin’in isminin Çankaya Üniversitesi bünyesinde yıllarca yaşatılmasını istiyorlar. Bu nedenle onlar da üniversite kütüphanesinin adının “Çankaya Üniversitesi Elvin Buğra Arslan Kütüphanesi” olarak değiştirilmesi amacıyla bir kampanya başlatmışlar Change.org’da.

 

Dün sabah her iki kampanya için de imza verdim. Dilerim yürekleri arkadaşları için çarpan bu gençlerin istekleri gerçekleşir ve aralarından çok erken ayrılan Ozancan ve Elvin’in isimleri sonsuza dek yaşatılabilir.

 

Haberin Devamı

Terörü lânetliyorum. Terör eylemlerini gerçekleştirenleri en ağır şekilde kınıyorum. Ancak bunun gözü dönmüş ya da beyni yıkanmış teröristleri zerre kadar etkilediğini düşünmüyorum. Yine de, içlerinde ufacık bir insanlık kırıntısı kalmış olabilir umudu ile seslenmek istiyorum onlara. Masum insanları katlederek hiçbir yere varamazsınız. Haklı bir isteğiniz varsa eğer, bunu kimsenin hakkına tecavüz etmeden, hukuka ve kanunlara uygun bir biçimde dile getirmelisiniz. Katil, amacı ne olursa olsun, katildir. Terörist ise, aynı anda birden fazla kişinin ölümüne neden olduğu için, bana göre azılı katildir. Onu haklı gösterecek hiçbir neden olamaz. Kan gölüne döndürdüğünüz canım ülkemin üzerinden çekin ellerinizi. Zira kanlı eylemleriniz bizi yıldıramayacak. Kaybettirdiğiniz yaşama sevincimiz ise, mutlaka, bir gün yeniden geri gelecek…

 

Haberin Devamı

Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam dileği ile…

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları