Tarih boyunca başımızı öne eğdirmeyenlere saygılar…

İnsan olarak umutlu, Türk olarak gururluyum bugünlerde. Filistin halkı için yıllardır  miting yapmaktan, kahrolsun sloganları atmanın ötesinde bir şeyler yapabildiğimiz için de huzurluyum.

Haberin Devamı

Amerika ve İsrail’in tehditleri karşısında boyun eğmeyenlere selam olsun!

BM'deki oylamadan önce konuşma yapan Venezuela BM Daimi Temsilcisi Moncada, Filistin'e sahip çıkarak söylediği “Buradan ABD hükümetine sesleniyorum. Dünya satılık değildir. Artık Birleşmiş Milletleri provoke etmeyi sonlandır.” sözleri göstermiştir ki, dünyayı kurtaracak olan dini veya etnik kimliklerin birliği değil, cesur insanların vicdan birliğidir.

Amerika’nın, adaleti parayla satın alma hamlesi boşa çıkmıştır bugün. Parayla sadece saadet değil adalet de alınmıyormuş…

Ortadoğu’yu yalanlarıyla yaşanmayacak hâle getiren Amerika yönetimi bugün kendi halkının gözünün içine bakarak aynı şeyi yapmaya devam etmektedir.

ABD'nin BM Temsilcisi Nikki Haley ABD'ye karşıt oy kullanacak BM üyelerini tehdit ederek kararlarının dünya barışı (!) için önemli olduğunu ve Amerika halkının kendilerinden bunu istediğini söylemiş ama CNN kanalının anketi kendisini yalancı çıkarmıştır.

Haberin Devamı

Amerika halkının yüzde 49'u Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması kararına karşı olduğunu söylemiş ve ülkesinin Ortadoğu barış sürecinde İsrail veya Filistin’in tarafında olmamasının gerektiğini ifade etmiştir.

Dünya, beş ülkenin adaletine mahkum değildir ve olmamalıdır.

“Benim oyum çobanın oyuyla bir olabilir mi?” sözleriyle isyan eden Aysun Kayacı’nın kulakları çınlasın. Kendisine tepki göstermiştik ama bugün BM’deki oy adaleti karşısında ne kadar masum kalıyor sözleri.

Hükümetin dün olan veya yarın olacak olan dış politikalarını eleştirebiliriz ama bugün söylenecek tek söz “Yanındayız.” olmalıdır.

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün siyasi parti liderlerimize teşekkür ediyorum.  

Ne mutlu bize ki, ne tarihimizde ne de bugün şahsi çıkarları için ülkesinin onurunu satan yöneticilerimiz olmamıştır.

Tarih boyunca başımızı öne eğdirmeyenlere saygılar…

Yazarın Tüm Yazıları