Kalemin konuştuğu yerde şiddet susar…

Ülkemde kimsenin kendini yalnız ve susturulmuş hissetmesini istemiyorum.  Hiçbir gazetenin veya yazarın, düşüncelerinden dolayı ötekileştirilmesini de istemiyorum.

Haberin Devamı

Bugüne kadar inanmadığım hiçbir şeyi yazmadım… Kendime yapılmasını istemediğim şeyi de kimseye yapmadım. Köşeme konuk aldığım insanları veya kurumları yazarken “Bugün iyi hoş da yarın ne olur?” düşüncesiyle hareket etmedim.

Ben, 28 Şubat’ı intikam için değil, yaşadıklarımı kimseye yaşatmamak için unutmadım. Kalbimin kurumasını değil yeşermesini temenni ettim.

Bir şiir okuduğu için cezalandırılan Tayyip Bey’e özgürlük isterken ileride şiir okuyan başka kişiler cezalandırılmasın istedim.

Hayatım boyunca kendimi küçük düşürülmüş hissettiğim tek zaman dilimi; Tayyip Bey’e atfedilerek yazılarımla ilgili uyarı aldığım andı.

“Benim tanıdığım Tayyip Bey, bunu yapmaz.” diye emin olmak için sordum. Çok şükür ki “Hayır.” cevabı aldım.

Şayet bir müdahalesi söz konusu olsaydı yine sevmeye devam edebilir miydim hakikaten cevabını bilmiyorum.

Haberin Devamı

Bu duyguyu yaşamış biri olarak; ister iktidarı desteklesin ister desteklemesin, hiçbir yazarın yazdıklarından dolayı ülkesinin yönetimi tarafından dışlanmasını istemiyorum.

Bu yüzden kendim için yaptığım şeyi diğer yazar arkadaşlarım için yapıyor ve Tayyip Bey’e sesleniyorum:

İnsanların sevgisinin nefrete, nefretinin de sevgiye dönüşmesi sizin elinizde…  “Avrupa veya Amerika, tutuklu gazeteciler için ne diyor?” cümlesinden önce kendi insanımızın ne dediği, ne düşündüğü önemli benim için. Bir insanın her gün okuduğu gazete veya yazarın olmamasının hissettirdiği yalnızlığı kimse ama kimse dolduramaz.  Kalemin konuştuğu yerde şiddet susar.  Sözün bitmemesi için, milyonların gönlünü kıracak kararların alınmaması için bir şeyler yapın.  Yeni başlangıcınızın herkese ümit olsun.

LÜTFEN…

İNSTAGRAMDAN “YÜRÜME” TAKTİKLERİ VERENLERE DUYURULUR…

Teknolojinin en sevdiğim nimetlerinden birisi de insanları erişilebilir ve ulaşılabilir kılması.  

E-mail, twitter, facebook vb. sitelerde olduğu gibi, instagram da kişilere ulaşmak için bir yol. İster tanınmış ister tanınmamış olsun zaman zaman tebrik, eleştiri, söyleşi talebi gibi taleplerimi iletmek için DM’yi kullanır’DIM’. ‘-dım’ diyorum çünkü son zamanlarda “ İnstagramdan yürüme” olarak ortaya atılan yazılardan sonra kimseye yazamıyorum.  

Haberin Devamı

An itibarı ile formüller düşünüyorum. “Mesela ‘Bu bir yürüme mesajı değildir.’ başlığıyla mesajımı göndersem nasıl olur?’ diyorum, akabinde “İnce taktikler” yazılıyor.

Şimdi,  İnstagramdan yürüme taktikleri paylaşan yazar arkadaşlardan “Ne yazarsak ‘yürümemiş’ oluruz?” konulu taktikler bekliyorum. 

Yazarın Tüm Yazıları