YetiÅŸ AyÅŸe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe’nin daha fazla kişiye ulaşmasını çok istiyorum. Sizlerin yardımlarıyla yüzlerce insanı sevindirdik. Bu sayfayı daha fazla kişinin okumasını istiyorum. Okunsun ki burada bizlerden yardım bekleyen insanlara el uzatabilelim. Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde hiç kimsenin soğuk evde yemeksiz, bebeklerin mamasız kalmasını istemiyor bu kalbim. Burs isteyen öğrencilere lütfen yardımcı olun sizden özel olarak rica ediyorum bunu.  Hepinize kucak dolusu sevgiler…

Haberin Devamı

HAYVANLAR İÇİN…

Sevgili dostlar Gamze ve Felix Bildiriyor… 

Gamze benim kuzenim, benim canım. Kendisi bir hayvan eğitmeni. Felix ise dünya tatlısı köpeği. Gamze yardıma muhtaç olan hayvanlar için çabalıyor. 

Bu haftaki bölümde size Gamze’nin bildirdiği bir yardım ihtiyacını paylaşmak istiyoruz.

YetiÅŸ AyÅŸe

YUVA ARIYOR!

Geçen hafta ezilmek üzere kurtardığım bu ufaklık Çekmeköy Şanslı Pati Veteriner Kliniği'nde sağlık kontrollerinden geçti ve kendisini toparladı. Artık ailesine gitmeye hazır. 2 aylık ve dişi. Onu sokağa geri bırakamam lütfen yuva bulmasına yardımcı olalım.

Ä°rtibat için aaral@hurriyet.com.tr veÂaralgamze@yahoo.com adreslerine ulaÅŸabilirsiniz.

Haberin Devamı

DÄ°ÄžER YARDIM TALEPLERÄ°

KÖMÜR YARDIMI
Merhaba Ayşe Hanım ben 42 yaşındayım, 12 yaşındaki oğlumla yaşıyorum. Sizden kömür ve oğluma bana giyecek yardımı istiyorum. Kullanılmış kıyafet de olabilir, daha çok oğlum için kıyafet ve bot istiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum sevgiler.

YARDIMINIZA Ä°HTÄ°YACIM VAR
8 aylık bir bebeğim var. Eşim bizi doğum yaptıktan sonra terk etti. Maddi durumumuz çok kötü. Gelir yok, gider çok. Evlat sahibi olan bilir ne kadar çok gider olduğunu. Bebeğimin ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Yaklaşık bir aydır bebeğimde alerjik bronşiolit çıktı. Sürekli hastalanıyor. Nebulozatorle 6 saatte bir hava alması gerekiyor, odasının buhar makinesiyle nemlendirilmesi gerekiyor. Fakat biz ne buhar makinesi alabildik ne de nebulizator. Lütfen yardımcı olun, bugün bana yarın sana.

EVİMİZE GİREBİLECEK 10 TL BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Ayşe abla geçen haftalarda talebim yayınlandı ama yardım gelmedi çok çaresiz durumdayız yine yazıyorum. Aylardır annem işsiz. Ne evimize tüp ne de kardeşlerime bir sakız bile alamıyoruz. Kiramızı ödeyemezsek evden atacaklar bizi. Herkes için küçük olabilir ama evimize girebilecek 10 TL bile bizim için çok önemli. Yardım edebilirseniz çok mutlu oluruz.

Haberin Devamı

İHTİYACI OLAN KİŞİLERE DÜŞÜK MALİYETTE WEBTASARIMI
Ayşe Abla merhaba, Konya'da yaşıyorum. Evli ve 1 erkek 1 kız çocuğu babasıyım. Oğlum 9 yaşında kızım ise 1.5 aylık. Bir kaç ay önce bir iş yeri açtım. İşyerimde webtasarım ve grafik tasarım yaparak evime ekmek götürmek istiyorum. Ailemin maddi durumu iyi olmadığından küçük bir ofis tutarak işe başlamak istedim. Malum kış nedeni ile hiç iş alamadım ve 2 aydır sinek avlıyorum. Ben sizden herhangi bir yardım istemiyorum ablacığım. Sadece şu aralar maddi sıkıntılarımın artmasından dolayı eğer köşenizde yayınlarsanız ihtiyacı olan kişilere düşük maliyette webtasarımı yapmak isterim. Yani alın terim ile bir şeyler kazanarak eve günlük rızkımı götürmek istiyorum. Köşenizde yayınlarda ihtiyacı olan birilerine ulaşabilirsem çok sevinirim. İyi günler dilerim ablacığım.

Haberin Devamı

FORMASYON ALABİLMEM İÇİN YARDIM İSTİYORUM
Merhaba Ayşe abla benim yetim maaşım kesildi yardımınıza ihtiyacım var çok sıkıntı yaşıyoruz annem yaşlı ve tek başına kardeşlerime de bana da yetişmekte zorlanıyor. Sizin yapacağınız yardıma çok ihtiyacımız var.

EĞİTİMİM VE KPSS İÇİN  YARDIM
Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik 2.sınıf öğrencisiyim. Erzincan kız öğrenci yurdunda kalıyorum. Ailemden maddi destek alamıyorum. Seneye KPSS sınavım var, ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Ailemden  para da isteyemiyorum. Kitap alıp  hazırlanmak istiyorum. Yardımı  bekliyorum.

KULLANILMIÅž GÄ°YSÄ° VERMEK Ä°STÄ°YORUM
Merhaba, elimde kullanılmış giysiler var. Faydalanabilecek birleri var mıdır acaba? İçlerinde mevsimlik 2 mont (S beden, kız) ve t-shirt bulunmakta. Eğer ulaştırılacak bir yer varsa yanıtınız beni memnun eder.

Haberin Devamı

BURS TALEPLERÄ°

BURS İSTİYORUM- İNGİLİZCE VE ÇEVİRMENLİK
Bülent Ecevit Üniversitesi uygulamalı İngilizce ve çevirmenlik okuyorum, hazırlıktayım henüz. Biz 4 kardeşiz, ablam da farklı bir şehirde üniversite okuyor. En küçük kardeşim 5 yaşında. Babam asgari ücretli çalışan, annem ev hanımı. Ben yurtta kalıyorum ve okul için her gün otobüs kullanıyorum. Yurtta çamaşırımız ücretli yıkanıyor, bunları karşılamakta zorlanıyorum. Aylık cüzi miktar burs istiyorum bu tür ihtiyaçlarımı karşılamak için şimdiden çok teşekkür ederim.

BURS Ä°STÄ°YORUM-ZÄ°RAAT FAKÃœLTESÄ°
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sınıf  öğrencisiyim, bölüm 2.siyim. Ailemin durumu iyi olmadığından dolayı bazı hocalarım sayesinde okulda işe  başladım. Aldığım maaş 300 TL. Ulaşım ücretleri çok pahalı ben bu para ile hem yurt paramı hem yemek paramı hem de ulaşım üretimi karşılamaya çalışıyorum. Babam ve annem işsiz 3 çocuk okutmaya çalışıyorlar. Bana para gönderemiyorlar. Sizlerden yardım bekliyorum.

Haberin Devamı

BURS Ä°STÄ°YORUM-RUS DÄ°LÄ° VE EDEBÄ°YATI
Erzurum’da Rus dili ve Edebiyatı bölümü hazırlık üstü 3. Sınıf öğrencisiyim. Hiç yıl veya dönem uzatmadım. Seneye son sınıf oluyorum. Devletin KYK yurtlarında kalıyorum, aylık 255 tl ücret ödüyorum. Devlet bursu (400 tl) alıyorum, aldığım paradan 255 tl yurda yatırıyorum, geri kalanı ise okuldan yurda olan yol param. Hafta sonları bir kafede 25 tl ye çalışıyorum fakat derslerim ağır olduğu için her hafta çalışamıyorum, dersler Rusça işlendiği için ekstra çalışma gerektiriyor. Ailem İstanbul’da yaşıyor. 6 kardeşiz. Erzurum aşırı derecede soğuk ve doğru düzgün giysi bile alamıyorum. Zor durumdayım, kaç yere, kaç defa başvurdum kimseden ses seda çıkmıyor maalesef. Yardımseverlerin yardımlarını bekliyorum, teşekkür ederim.

BURS Ä°STÄ°YORUM-ULUSLARARASI Ä°LÄ°ÅžKÄ°LER
Çankırı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 2. Sınıf öğrencisiyim. 10 kardeşten üçümüz üniversitede okuyoruz. Babam hayvancılıkla geçindirmeye çalışıyor. Bu dönem okul birincisi oldum. Her dönem dereceye girerek ikinci öğretimden feragat ediyorum. Sizden başarıma destek olmanızı istiyorum. Yurt ücretim için burs istiyorum.

BURS Ä°STÄ°YORUM-HARÄ°TA VE KADASTRO
Selçuk Üniversitesi Harita ve Kadastro Bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim. Yurdun parasını yatıramadığım için yurttan atıldım. Kış zamanında dışarıda kalmamak için bir arkadaş bulup eve çıktım ama çok zorlanıyorum, çok zor şartlarda okumaya çalışıyorum. Okuluma devam edebilmem için bana yardım etmenizi istiyorum.

BURS Ä°STÄ°YORUM-HUKUK FAKÃœLTESÄ°
Merhaba, ben İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesinde öğrenim görmekteyim. Ailem Diyarbakır’da oturuyor, maddi durumumuz olmadığı için liseyi Mersin’de amcamın yanında, amcamların desteğiyle okudum.. Hukuka olan tutkum için bu güne kadar çok mücadele verdim, ilk sınava girişimde öğretmenlik kazandım bir sene okuyup yarıda bıraktım. Tekrar iki sene üst üste sınava hazırlanarak, nihayetinde hayallerimin bölümü ve üniversitesini kazandım. Bu günlere gelmek için gerek maddi olsun gerek manevi olsun çok zorluklar yaşadım, ama bundan sonra içim rahat bir nevi, çünkü biliyorum ki siz ve sizin gibi değerli insanlar, değerli kurumlar yanımda artık, destekleriniz benimle. Öğretmenliği bıraktığımdan beri devam etmekte olan kyk bursum da bu sene itibariyle son buldu. İstanbul gibi bir şehirde okumak çok zor hepimizin bildiği gibi, maddi durumum ihtiyaçlarımı karşılamaya yetmiyor, bu eğitimimi tamamlamam için yarıda bırakmamam için sizin maddi desteklerinize ihtiyacım var. Bu konuda gereken duyarlılığı göstermenizi, saygılarımla arz ediyorum.

BURS İSTİYORUM-EBELİK BÖLÜMÜ
İstanbul üniversitesi Ebelik bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. 2 kardeşim, babaannem, annem ve babam ile yaşıyoruz. 10 yaşındaki kız kardeşim okuyor diğeri 4 yaşında. Gelirimiz babamın askeri ücretle aldığı maaşı olduğu için biraz sıkıntı oluyor. Aylık 100 TL yol  parası veriyorum. Haftanın 5 günü okul ve staj oluyor. Her hoca ayrı kitap istiyor ve haftalık 5-10 TL ders notuna veriyorum.  Ailemin bana maddi desteği olmadığı için okumakta çok zorlanıyorum. Sizden burs istiyorum.

BURS Ä°STÄ°YORUM-PSÄ°KOLOJÄ°K DANIÅžMANLIK VE REHBERLÄ°K
Dokuz Eylül Üniversitesi psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) ikinci sınıf öğrencisiyim. Küçüklüğümden beri hep eğitimci olmak isterdim. Öğrencileri eğitmek,  onları hayata hazırlamak ve yaşam mücadelesi vermelerinde onlara küçük de olsa bir katkıda bulunmak isterdim. Öte yandan aileme verilmiş bir sözüm vardı;  PDR okumak. Ve nihayetinde bugün,  hayallerimin bölümü ve üniversitesindeyim. Şu an bir yandan bunun verdiği eşsiz mutluluğu yaşarken bir yandan da geçim sıkıntısı ile savaşıyorum maalesef. Hepimizin bildiği gibi İzmir gibi bir şehirde öğrenci olarak geçinmek çok zor. Yaptığım burs başvuruları da hepsi olumsuz sonuçlandı. Kime muhtaç eli uzattıysam geri çevirdiler, çaldığım tüm yardım kapıları yüzüme kapandı. Son çare olarak sizlere yazıyorum,  son umudum sizlersiniz. Ben bu bölümü kolay kazanmadım ve kolay kaybetmek de istemiyorum. Bu eğitimi tamamlamam için yarıda bırakmamam için siz değerli, yardımsever insanların desteğine ihtiyacım var. Bu yapacağınız yardımlardan ötürü sizlere minnettar olacağım ve bu yardımları hayatımın sonuna kadar kendime borç olarak bileceğim. Bu konuda gereken duyarlılığı göstermenizi saygılarımla arz ederim.

BURS Ä°STÄ°YORUM-LÄ°SELÄ°
Merhaba Ayşe abla ben sosyal bilimler lisesinde okuyorum derslerimde de çok başarılıyım. Ailemden uzakta okuduğum için maddi konuda çok sıkıntı çıkıyorum, cebimde param olmuyor utanıyorum arkadaşlarımdan. Kardeşlerim de okuduğu için ailem sıkıntı içinde ne olursunuz bana bir miktar yardımda bulunabilir misiniz cebimde benim de param bulunsun bende canım istediği zaman kantinden bir şeyler yiyebileyim istiyorum.

OKULLARA YARDIM TALEPLERÄ°

BÜYÜKKÖY İLKOKULU -ORTAOKULU ÇAYELİ/RİZE
Biz Rize Çayeli Büyükköy İlk/Orta Okuluyuz. Biz taşımalı eğitim veren bir okul olduğumuz için ilkokul ve ortaokul birlikte. Okul kütüphanemiz çocukların ilgi ve ihtiyaçlarına maalesef yeterli gelmiyor özellikle ortaokul öğrencilerimiz okumaya karşı oldukça istekli bunu kaybetmek istemiyoruz. Öğretmenlerinin neredeyse tüm kitaplarını okudular. Biz onlara kaliteli bir kütüphane sunmak istiyoruz. Kütüphane şu haliyle sadece bir kitap arşivini andırıyor. Biz çocuklar kitaba doysun, kitaplar üzerine hikayeler üzerine tartışsınlar, arkadaşı bir kitabın ortalarındayken "ben okudum ne olacak sonunda söyleyeyim mi" gibi şakalaşmalar olsun istiyoruz; her şeyden öte keyifli ve kaliteli vakit geçirsinler istiyoruz. Ayrıca okulumuzda bir bilgisayar odası oluşturmak istiyoruz bunun için 10-15 kadar bilgisayar ihtiyacımız bulunmaktadır. İhtiyaçlarımıza gelince özellikle ortaokul ağırlıklı olmak üzere her yaşa uygun (5-15 yaş) keyifle okunabilecek kitaplar... Gönderme imkânları olacaksa bu kitapları hoş gösterecek raflar... Yardımlarınızı bekliyoruz. Çok teşekkür ederiz.
İHTİYAÇLARIMIZ
*Ä°lk okuma-yazma setleri
*İlkokul ve ortaokul düzeyinde (5-15 yaş)okuma -hikaye kitapları
*Teog denemeleri
 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Kırtasiye malzemeleri
*Okul çantaları
*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar,tahta oyuncaklar,kartlı oyunlar
*Montessori yaklaşımına uygun oyuncaklar
*Zeka oyunları
*Kütüphanemiz için kitap rafları
*Bilgisayar odamız için bilgisayarlar
Okul Sabit Telefon Numarası :0464 545 34 10
Okul Açık Adresi :Büyükköy İlkokulu -Ortaokulu Büyükköy Merkez Mahallesi Çayeli /Rize
Okul Web Adresi:
*Büyükköy İlkokulu :http://buyukkoyilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php
*Büyükköy Ortaokulu :http://buyukkoyortaokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

HÃœSEYÄ°N AVNÄ° ATEÅžOÄžLU ORTAOKULU BUCA /Ä°ZMÄ°R
Okulumuz İzmir İli Buca ilçesi İnönü mahallesinde bulunmaktadır. 1.100 öğrencimiz bulunmaktadır. Velilerimizin birçoğu işsiz ya da geçici işlerde çalışmaktadır. Genellikle dağınık bir aile yapısı olmakla birlikte anne babanın ayrı olduğu çocuk sayısı da oldukça fazladır. Bu yüzden aileler çocukların temel  ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanmakta bazı aileler de çocuğunu okula göndermemekte ısrarcı olmaktadır. Yaptığımız ikna çalışmaları sayesinde birçok öğrenciyi okula kazandırmış olsak da tüm ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaktayız. Bu yüzden yardımseverlerden bu çocukları kazanmak adına destek bekliyoruz.
İHTİYAÇLARIMIZ
*Ortaokul seviyesinde okuma kitapları (hikaye, roman, masal, araştırma v.s)
*Teog hazırlık kaynakları
 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Kırtasiye malzemeleri
*10-14 yaş grubuna uygun Eğitsel araçlar (satranç takımı,eğitsel oyunlar)
*Harita takımları,yerküre
*Matematik Seti
*Fen Bilgisi Seti
*Bilgisayar
Okul Sabit Telefon Numarası :0232 276 29 36 -0544 329 99 71 / 71766@meb.k12.tr
Okul Açık Adresi :Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu İnönü Mahallesi 677 /13 Sokak No :3 Buca /İzmir
Okul Web Adresi :http://bucahatesoglu.meb.k12.tr/

Yazarın Tüm Yazıları