YetiÅŸ AyÅŸe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe’ye gönül veren dostlara sonsuz sevgiler.

Haberin Devamı

Bu hafta özellikle ilk yayınlanan talebe dikkat etmenizi ve bir genç kızımızın yakalandığı önemli sağlık sorunundan kurtarmanız için fedakârlık yapmanızı rica ediyorum.Tüm talepleri aaral@hurriyet.com.tr adresine bekliyoruz.

 

BEYNİMDE KOCAMAN BİR TÜMÖR VAR, ACİL AMELİYAT OLMAM GEREKİYOR-MERVE

 

Bartın üniversitesinde çevre mühendisliğini bitirdim, çift anadal yapıyorum. Malzeme metalürji mühendisliğini bitirmeme 4 dersim vardı. Sınavlarıma girecektim böyle bir şeyi öğrendim. Evet ben 4 yılda 2 mühendislikten mezun olacaktım, okulun derece öğrencilerinden biriyim. Hiç şüphelenmedim bu hastalıktan, her baş ağrımda her dalıp donduğumda çok ders çalışıyorum yoğunluktan oluyor diyip geçtim. Ben hep güçlü hep çalışkan bir kızdım, şimdi de öyle. En iyi doktoru en doğru yeri bulmak için kendim uğraştım, kim görse beni konduramadı inanamadı bu hastalığa ama durum bu. Beynimde kocaman bir tümör var ve hemen ameliyat olmam gerekiyor ve donanımlı bir hastanede ameliyat olmam gerekiyor. Bu noktada maddiyat karşıma duvar gibi çıktı. Devlet hastanelerinde bu kadar ciddi bir operasyon için yeterli donanım yok. 

 

Haberin Devamı

Hayatın doludizgin devam ettiği dönemde başka bir sebeple gittiğim hastanede beyin dalgalarımda tuhaflık olduğu için EGG ve MR çekimleri istendi. Sonuçlarda beynimde tümör olduğu teşhisi koyuldu ama anlamamıştım olayın ciddiyetini. Doktorum bana durumun çok ciddi olduğunu ve hemen donanımlı bir hastaneye gitmemi söyledi, apar topar Bursa’ya gittim ailem Bursa’da yaşıyor. Beyin cerrahı  Prof. Dr. Hasan Kocaeli ile görüştüm, beynimdeki tümörün çok büyük olduğunu ve hayati bölgenin de %20’sinin içinde olduğunu söyledi, yani maksimum %80’lik bölümü alınabilir tümörün. 

 

Kalan kısmı için kemoterapi ve radyoterapi göreceğimi söyledi. Hem ben hem ailem çevrem büyük bir şoktaydı nasıl olur… Hemen Kocaeli’ne gidip başka bir doktora görünmek istedim, Prof. Dr. Savaş Ceylan ile de görüştüm, ardından Prof. Dr. Selçuk Yılmazlar ile. Söylenenler hep aynıydı, evet beynimde 6 cm kocaman bir tümör var acilen ameliyat olmam gerekiyor. Görüştüğüm doktorlar bu ameliyatın çok riskli olduğunu, kör kalma, duymama, felç ve hatta masada kalma riskinin olduğunu söylediler. Görüştüğüm hastanelerde ameliyat için yeterli donanım ve ekipman yok, bu eksiklik risk oranını daha da arttıracaktır dediler. Özel hastanelere de gittim, sadece muayenesi 500 TL olan doktorların ameliyat için söyleyecekleri meblağlar belliydi. Bir mucize oldu ben alanının en iyisi ismini dünyaya duyurmuş olan Prof. Dr. Necmettin Pamir ile görüşebildim, doktorum Kadıköy Kozyatağı ACIBADEM özel hastanesinde gerçekten söylenen tüm övgülere layık bir doktor. Normalde 80 bin TL’lik ameliyat içinde bulunduğum özel durumlardan ötürü 35 bin TL oldu bu sadece hastane, ameliyathane ve ameliyata girecek ekibin ücreti Allah bin kere razı olsun ama canımı yakan konu bu 35 bin TL olan ücreti ailem karşılayamıyor. Babam asgari ücretle sanayide teknik bir atölyede çalışıyor, annem günü birlik işlere gidiyor sigortasız. Ailemde okuyan bir erkek kardeşim daha var, Giresun’da okuyor ailem dedemlerle birlikte yaşıyoruz. Satabileceğimiz hiç bir şey yok üstümüzde, bu imkânlarla kredi de çekemiyoruz teminat gösterilecek bir şey yok. Öyle bir durum ki bu kolay anlatamam…

 

Haberin Devamı

Tüm belgeleri raporları MR sonuçlarımı hastanenin bana çıkardığı ücret dokümanını babamın bordrosunu tarafınıza iletebilirim. Ben o ameliyat masasında kalmak istemiyorum daha 22 yaşındayım daha almam gereken 2. diplomam var ve 22 yaşıma kadar sığdıramadığım yapmak istediğim hayallerim var. 

 

Ben bu parayı toparlayıp başarılı bir doktora canımı emanet etmek istiyorum lütfen bana yardımcı olun sesimi duyanlar olsun.

 

BURS TALEPLERÄ°

 

1 YILLIK BURS Ä°STÄ°YORUM

 

Benden küçük liseye giden iki kardeşim var. Annem ev hanımı, babam ise 2008 yılında vefat etti. Lise eğitimimi 2013 yılında  Edremit lisesinde tamamladım ve Kocaeli üniversitesi işletme bölümüne yerleştim  ve şuan 3. sınıf öğrencisiyim ve ilk yerleştiğim yıl hazırlık okumuştum. Bölüme başladığımda fakültemizin ekonomi ve işletme kulüplerine üye oldum ve bu kulüplerde olma sebebim ise okuduğum bölümümle alakalı faaliyetlerde bulunmaları dolayısıyla ve sosyal yönden de tatmin olabileceğim kulüpler olmalarıydı. Bu vereceğiniz bursla ise eğitim hayatımda kendimi geliştirebilecek aktivite ve faaliyetlerde kullanmayı düşünüyorum. 

 

Haberin Devamı

LÃœTFEN YARDIM EDÄ°N BANA

 

Merhaba Ayşe abla benim yetim maaşım kesildi ve formasyon almak için yardımınıza ihtiyacım var. Belli bir miktarını tamamladım ama hala eksik tamamlayamıyorum. Çok sıkıntı yaşıyoruz, annem tek başına hepimize yetişmekte zorlanıyor. Zor bir durum bir an önce belgemi alıp aileme destek olmak istiyorum lütfen yardım edin bana. 

 

SON YILIMDA BURSA Ä°HTÄ°YACIM VAR

 

Merhaba Ayşe abla ben Kafkas Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisiyim. Babam yaşlı ve biraz hasta olduğu için işten çıkarıldı, kardeşlerim ve ben okumakta çok zorluk çekiyoruz. Maddi durumumuz kötü, bir tek abim çalışıyor o da hepimize bakamıyor. Ben de okulu dondurup çalışmak zorunda kalacağım galiba ama ben okumak istiyorum. Son sınıf olduğum için ara vermek istemiyorum maddi desteğe çok ihtiyacımız var yardımcı olursanız memnun olurum. 

 

Haberin Devamı

CÃœZÄ° BÄ°R MÄ°KTARDA BURS

 

Ben Kırklareli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 2.sınıf (ikinci öğretim ) öğrencisiyim. Kırklareli pahalı bir şehir. Yurt çıkmadığı için eve çıkmak zorunda kaldım. Malum özel yurtların fiyatı çok pahalı. Ailemden yeteri kadar maddi destek alamıyorum. Benimle beraber üniversiteye hazırlanan bir kardeşim daha var ona da yardımcı olmaya çalışıyorlar. İkimize birden yetişemiyorlar.  Ders yoğunluğundan dolayı bir yerde çalışma imkanım da olmuyor. Kira, faturalar, okula yol parası derken para yetiştiremiyorum ve yoğunlukla geçim sıkıntısı yaşıyorum. Her hangi bir yerden burs almıyorum. Cüzi bir miktarda burs talep ediyorum. Yardımcı olur musunuz?

 

Haberin Devamı

SÄ°YASALLI KIZÂ

 

Merhaba Ayşe abla, ben İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisiyim. İstanbul'da ailemden uzak olarak ikamet etmekteyim ve akrabalarımın yanında kalıyorum fakat okulum uzakta kaldığı için okula yakın bir yurda geçmek istiyorum. Çünkü okul yolunda çok vakit kaybediyorum ve ders çalışmaya pek vaktim kalmıyor. Annem de babam da çalışmadığı için maddi imkânsızlık yüzünden bu mümkün olmuyor. Devlet bursu da alıyorum ama yinede yeterli olmuyor. Bursum anca okul kitaplarımı almama yetiyor. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum. 

 

TEK UMUDUM SÄ°ZSÄ°NÄ°Z

 

Konya Selçuk Üniversitesi’nde okuyorum. Annem ev hanımı, babam işsiziz. 16 yaşında kardeşim var, lise 2’de. Maddi açıdan zor durumdayım. KYK’dan burs alamıyorum borcumdan dolayı, yurda da borcum var çıkarma ihtimalleri var. Babam işsiz olduğu için para yollayamıyor bana, tek umudum sizsiniz. Bana yardımcı olmanızı istiyorum.

 

DEFTER KİTAP PARASI ÇIKARACAK KADAR SİZDEN YARDIM BEKLİYORUM

 

Merhaba ben lise öğrencisiyim, babam vefat etti bir kaç yıl önce ve geçimimizi sağlamamız bile zorlaştı. Ben okulu bırakıp işe başlamak zorunda kalacağım ve bu yüzden sizden yardım istiyorum. Daha defter bile alamadım. 3 kardeşim var ve evin tüm sorumluluğu bana kaldı, annem zaten biraz yaşlı. En azından bir ay rahatlatacak ya da defter kitap parası çıkaracak kadar sizden yardım bekliyorum.

 

BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNECEĞİM

 

Atatürk Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları 1. sınıf öğrencisiyim. 3 kardeşiz, şu an erkek kardeşim ve ben üniversiteye başladık. Babam işçi emeklisi, annem ev hanımı. Babamın maddi yetersizlikleri sebebiyle yardıma ihtiyacım var. Ailem Bursa’da yaşıyor, Liseyi açık öğretimden bitireceğime kimse inanmazken kendi çabalarımla başardım, üniversiteye hazırlanmam için de ablam yardımcı oldu, onu daha fazla sıkmak istemiyorum çünkü onun da durumu pekiyi değil keza okumakta olan kardeşim de olduğunu yazmıştım. Bana yardımcı olursanız sevineceğim.

 

AÄ°LEMÄ°N BANA YARDIM EDECEK DURUMU YOK

 

Ben üniversitede elektrik-elektronik mühendisliğini okumaktayım. Maddi bakımdan çok zor durumdayım. Ailemin bana yardım edecek durumu yok. En son çare size yazmayı düşündüm. Ev kirasını ve ihtiyaçlarımı artık karşılayamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Çok ihtiyacım var. 

 

ÇOK SIKINTIDAYIM

 

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Maddi durumum olmadığı için sizden burs istiyorum. Babam çalışmıyor, annem ev hanımı. 5 kız kardeşiz ve dördümüz de okuyoruz. Durumum sıkıntılı olduğu için size yazıyorum. Devlet bursu alıyorum ama yetmiyor kardeşlerime yolluyorum, yurt ücretimi ödüyorum. Sizden de yardımlarınızı bekliyorum.

 

OKUYABİLMEM İÇİN BURS İSTİYORUM

 

İstanbul üniversitesi Ebelik bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. 2 kardeşim, babannem, annem ve babam ile yaşıyoruz. 10 yaşındaki kız kardeşim okuyor diğeri 4 yaşında. Gelirimiz babamın askeri ücretle aldığı maaşı olduğu için biraz sıkıntı oluyor. Aylık 100 TL yol  parası veriyorum. Haftanın 5 günü okul ve staj oluyor. Her hoca ayrı kitap istiyor ve haftalık 5-10 TL ders notuna veriyorum.  Bu yüzden babam maaşı  ev giderlerine anca yetiyor. Bu sebeplerden dolayı sizden burs almak istiyorum. Teşekkür ediyorum  yardımlarınız için. 

 

BURS ÇOK İHTİYACIM VAR

 

Ayşe abla ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için yurt ücretimi ödemekte çok zorlanıyorum. Yazın çalışıp kazandığım para ile 3 aylık yurt paramı ödedim, kitapları eksiklerimi tamamladım. Part time işe girdim ama derslerimden hep geri kaldım. 1 hafta sonra sınavlar başlıyor ders çalışmam gerekiyor vize sınavlarından sonra tekrar çalışmaya devam edeceğim ama bir aylık yurt paramı ve ihtiyaçlarımı karşılamak için yardım istiyorum sizden. Böyle çıkmazda olmak gerçekten çok kötü bir durummuş çok ihtiyacım var gelecek olan yardıma. 

 

DÄ°ÄžER YARDIM TALEPLERÄ°

 

KIÅžLIK KIYAFET

 

Ben Kayseri’de yaşıyorum, evli 1 çocuk annesiyim. Sizden ricam 4 yaşındaki oğlum için kışlık kıyafet, kendim için 38-40 beden kışlık kıyafet istiyorum yardım edin lütfen.

 

ÇOK ZOR DURUMDAKİ KADINA YARDIM

 

Sn.Aral, gazetedeki yazılarınızı zevkle okuyorum ve çok samimi buluyorum. Yetiş Ayşe konusunda yardımlarda bulunduğunuzu biliyorum  ve bahsedeceğim birisine de yardımcı olmanızı rica edecektim. Tanıdığım bir kadının çok hazin bir yaşamı var, sanki Tanrı bütün dertleri ona vermiş gibi. Şöyle ki; bu kadın teyzesinin oğlu ile evlendiriliyor. Sanırım genetik hastalık olan Sara hastalığı bir müddet sonra çıkınca adam devamlı hastanelerde, kadın çalışıp üç çocuğuna bakmaya çalışıyor. Kızları çok çalışkan tıp fakültesine başarı ile giriyor ancak 1.sınıfta okurken bu hastalık daha artmış halde akıl hastalığı şeklinde kızında da çıkıyor ve Erenköy Sinir Hastanesi’ne yatırıyorlar. Kadın üzüntüsünden kanser oluyor, kulak arkasında çıkan tümörü alınıyor tedavi oluyor ancak ertesi sene diğer tarafta çıkıyor, şimdi onun tedavisi ile uğraşıyor. Bu arada Fikirtepe’de bir gecekonduda otururken Kentsel dönüşümden evden çıkarılıyor ve Ümraniye’de yine bir gecekonduya taşınıyor. Bir komşusu tarafından evin 400.-TL olan kirası ödeniyor ama komşunun da işleri bozulup oradan taşınınca kirayı ödeyemiyor ve ev sahibi evden çıkmasını istiyor. İki aylık borcu var ve ev sahibi eve sokmuyor yine bir komşusunun bir odasına sığınıyorlar. Ben elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyorum. Belediyeden yiyecek ve giyecek yardımı alıyor ama en önemlisi ev kirası ödeyemiyor, hasta olduğu içinde alışamıyor zaten. Sizden ricam bu kadına nasıl yardımcı olabilirsiniz, elinizden bu konuda ne geliyorsa yardım etmenizi rica ediyorum. Gerçekten çok büyük hayır  etmiş olursunuz, şimdiden çok teşekkürler.

 

KIÅžLIK KIYAFET VE GIDA YARDIMI Ä°STÄ°YORUM

 

16 yaşındaki kızım ve 2 buçuk yaşındaki oğlum için ve benim için kışlık kıyafet, mont ve bota ihtiyacımız var. Eğer giymediğiniz kıyafetleriniz varsa verebilir misiniz? Kızım M beden, oğlum 27-28 ayak numarası, ben de XL giyiyorum.  Sürekli hastaneye gidiyorum, sabah 6’da çıkıyorum hava soğuk üşüyoruz eğer giymediğiniz çocuklarınıza küçük gelen kıyafetleriniz varsa yardımcı olur musunuz? Oğlum için kullanmadığınız fazla oyuncaklarınız varsa rica etsem gerçekten zor durumdayım. 

 

OKULLARA YARDIM TALEPLERÄ°

 

MAMAK ŞEHİT MİTHAT AKÇA İLKOKULU-MAMAK ORTAOKULU MAMAK KÖYÜ AĞLASUN/BURDUR

 

Burdur Ağlasun Mamak köyünde İngilizce öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okulumuz iki binadan oluşuyor, ilkokul ve ortaokul olarak. Okulumuzun fiziki durumunu kendi imkanlarımızla düzeltmeye çalışıyoruz. Okulumuzda kütüphanemiz var fakat yeterli kitabimiz yok. Ayrıca beden eğitimi derslerinde kullanılacak malzemelerimiz çok eksik. Beden Eğitimi öğretmenimiz kendi imkânlarıyla aldı fakat bunlarda yeterli değil. Yardımlarınızı bekliyoruz çünkü  öğrencilerimiz gerçekten okumaya hevesliler.

 

İHTİYAÇLARIMIZ

 

*Ä°lk okuma-yazma setleri

 

*İlkokul ve ortaokul düzeyinde okuma kitapları

 

*Teog hazırlık kaynakları

 

*İngilizce dersi için teog hazırlık kitapları (Müfredat değişikliklerinden dolayı yeni baskı olması rica olunur)

 

(Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)

 

*Anasınıfımız için eğitsel oyuncaklar

 

*Beden Eğitimi dersimiz için beden eğitimi/spor malzemeleri (futbol, basketbol, hentbol topları vs.)

 

*Matematik Seti

 

*Fen Bilgisi Seti

 

Okul Sabit Telefon Numarası :0555 969 18 76 / 0248 741 40 31

 

Okul Açık Adresi :Mamak Şehit Mithat Akça İlkokulu-Mamak Ortaokulu Yavuz Mahallesi Mamak Köyü Ağlasun /Burdur

 

Okul Web Adresi :

 

*Mamak Şehit Mithat Akça İlkokulu :http://mamakilkokulu15.meb.k12.tr/tema/index.php

 

*Mamak Ortaokulu :http://mamakortaokulu15.meb.k12.tr/tema/index.php

 

TAŞKAPI ŞEHİT MÜKERREM VAROL İLKOKULU -TAŞKAPI ORTAOKULU  TAŞKAPI KÖYÜ MERKEZ/BURDUR

 

Okulum Burdur'un Merkez köyü olan Taşkapı  köyündeki Taşkapı Şehit Mükerrem Varol İlkokulu -Taşkapı Ortaokulu 'dur. Okulumuza destek olacak herkese ilgileri,duyarlıkları için çok teşekkür ederim.

 

İHTİYAÇLARIMIZ

 

*Ä°lk okuma-yazma setleri

 

*İlkokul ve ortaokul seviyesinde okuma-hikaye kitapları

 

*Teog hazırlık kaynakları

 

(Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)

 

*Kırtasiye Malzemeleri

 

*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar

 

*Beden Eğitimi derslerimiz için spor malzemeleri(Toplar vs)

 

*Fen Bilgisi Seti

 

*Matematik Seti

 

*Harita takımları,yer küre

 

Okul Sabit Telefon Numarası :0248 278 23 73 /0541 516 15 15

 

Okul Açık Adresi :Taşkapı Şehit Mükerrem Varol İlkokulu -Taşkapı Ortaokulu Taşkapı Köyü Merkez/Burdur

 

Okul Web Adresi :

 

*Taşkapı Şehit Mükerrem Varol İlkokulu :http://smvaroli.meb.k12.tr/tema/index.php

 

*Taşkapı Ortaokulu :http://smvarolo.meb.k12.tr/tema/index.php

Yazarın Tüm Yazıları