Yılın ilk tutulmasına doğru ilerliyoruz. Sağlam ve sakin durun

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Tüm hızımızla güçlü bir şekilde yılın ilk güneş tutulmasına doğru ilerliyoruz. Tutulmalar, ay düğümlerini harekete geçiren dinamik kozmik olaylardır. Ay, Zodyak çevresinde sürekli dönen bir eliptik üzerinde kayar. Bu yörüngenin en yüksek ve en alçak noktaları, doğum haritalarımızda güney ve kuzey düğümleri olarak görünen ay düğümlerine karşılık gelir. Genellikle Kader Düğümleri olarak adlandırılan güney ve kuzey düğümleri, geçmişimizi ve geleceğimizi, yani karmik yolumuzu sembolize eder. Buna göre tutulmalar, doğum haritalarımızdaki bu düğümleri harekete geçirerek kaderimizi aydınlatır. Karmik veya kaderimizin aydınlanması gibi ifadeler sizleri ürkütüyor olabilir. Ama yüzyıllarca yapılan araştırmalar sonucunda bir insanın hayatında en büyük değişimlerin güneş tutulmaları sonrası gerçekleştiğine varılmış.20 yıldır bu işin içinde olan biri olarak söyleyebilirim ki aynen bu fikirdeyim. Aslında karmik dediğimiz şeyler bizlerin geçmişte yaptığı iyi ya da kötü deneyimlerin sonucu olarak düşünülebilir. Hani soruyoruz ya “iyi mi kötü mü” olacak. İşte sisteme size soruyor?

Haberin Devamı

Ne kadar iyiydin ne kadar kötüydün?

Dünyaya karşı sadece kendiniz olabildiğiniz bir yola giriyorsunuz. Her şeyi o kadar yoğun hissettiğiniz ve patlamaya eğilimli olduğunuz bunca zamandan sonra nihayet anlaşıldığınızı hissettiğiniz bir süreci başlatıyorsunuz. Özellikle kariyerinizde 2018 yılından bu yana oldukça yıprandınız.

Sevildiğinizi hissettiğiniz, ne olacağı konusunda endişelenmeden tekrar bir çocuk gibi hissedeceksiniz.

Önümüzdeki güneş Koçlar için içlerindeki masumiyet ve çocuksu tavrı kaybetmemek önemlidir. Son dönemde maalesef bir çocuk göremeyeceği kadar ağır adaletsizliklerle savaştılar. Artık güvenli bir alana geçip özgürleşmeyi seçiyorlar. Korkularından uzaklaşmak için ve kendilerini daha özgür hissetmek için bir hareket ediyorlar. Asla korkmamaları gerekiyor ve kendi hayallerini yeniden inşa ediyorlar.

Toksik pozitiflik, pozitifliğin zorla ve samimiyetsiz olduğu zamandır. İçimizde pozitiflik hissetmeyip de başkalarına parlak bir şekilde gülümsediğimizde, insanlar samimiyetsiz olduğumuzu hissedebilirler.

Haberin Devamı

Kimi aldatmaya çalışıyoruz?

Kendimiz belki...

İç olumsuzluklardan kurtulmak zihniyetimiz üzerinde çalışmakla başlar. Hangi olumsuz inançlara sahip olduğumuzu araştırmak ve korkularımızla yüzleşmek ilk sıradadır. Beynimizi daha tarafsız olması için yeniden eğitmemiz gerekebilir.

Akıllı bir insan ne zaman konuşacağını ve ne zaman susacağını ne zaman saklanacağını ve ne zaman ortaya çıkacağını bilir.

Akıllı insan, bir iyilik yaparken duyurmaz. Çünkü iyi işler kendini kendiliğinden gösterir. Boş teneke çok ses çıkarır.

Akıllı bir insan, akıllı bir kartal gibi pençelerini saklar ve sadece kesinlikle gerekli olduğunda ortaya çıkarır.

Akıllı bir kişi, başarısızlığın yeni bir şey öğrenmek için bir başka fırsat olduğunu anlar ve bunu bir düşüş görmez.

Haberin Devamı

Akıllı bir kişi kendi değerini bilir ve kendisini kimseyle kıyaslamaz. Daha iyi veya daha hızlı sonuçlar elde ediyor diye düşünüp başkalarının başarıları ile ilgilenmez.

Akıllı bir insan mutlaka akademik becerisi olan ya da kitap kurdu biri değildir. Ancak ihtiyaç duyduğu anda doğru zamanda ilgili bilgiyi nereden alacağını bilen bir kişidir.

Akıllı bir insan kendini övmez veya hiçbir övgü beklemez. Bunun yerine yaratıcılığının ortaya sunar.

Akıllı bir insan, insanların görmesi için gösterişli arabalar sürmez, gösteriş yapmaz ya da para ile güç göstermez. 

Akıllı bir insan milyoner olmak için çabalamaz, sadece patronun zenginleşmesine yardım ettiğiniz 9'dan 5'e kadar bir işte çalışmak zorunda kalmamak için kendisini finansal olarak özgür kılmak için çok çalışır ve kendine yönelir.

Haberin Devamı

Akıllı insanlar konuşmadan önce düşünürler ve harekete geçmeden önce adımlarını izlerler. 

Akıllı insanlar son derece öz farkındalıklıdır ve çevrelerini anlamaya çok heveslidirler. Güçlü ve zayıf yönlerini bilirler ve zayıf yönlerini güçlü yönlere dönüştürebilmeleri için gelişmeye devam ederler.

Akıllı insanlar kahraman olmaya çalışmazlar. Gereksiz risk almazlar ve risk aldıklarında bile risk olasılığını azaltmak için ödevlerini eksiksiz yaparlar.

Akıllı insan onu seven ve değer veren insana emek verir. Sevgiye, Aşk’a her zaman yer açar. Aşktan daha iyileştirici dünyada bir şey olmadığını bilir.

Mutlu günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları