Yaşamın müsveddesi yoktur, hepsi orijinal olarak yaşanır

Yepyeni bir günden hepinize günaydın.

Haberin Devamı

İnsan insanda çoğalıyor.

Sizlere yazarsam yaşıyorum, bunu fark ettim. Eminim sizlerin de bir şeyler yaparsanız yaşadığınızı hissettiğiniz şeyler vardır. Eğer yoksa hala bulmadıysanız belki bugün bu cümleler size bunu düşündürtür.

 Bernard shaw’ın çok sevdiğim bir sözü var.

 Mantıklı bir insan kendini dünyaya uydurur. Mantıksız bir insan ise, dünyayı kendine uydurma konusunda ısrar eder.

 Yani,

Büyüklüğün büyüsü; beyinde ve düşüncede oluşmasındadır.

 Ben hayatım boyunca bunu mu hak ettim diye hiç soru sormadım kendime. Ya da bana bunu mu hak görüyorlar fikrinde hiç olmadım. Sürekli bu dünya düzenine ayak uydurmaya ve bunu uydururken benim gibi dünyalı olan dostlarıma nasıl katkıda bulunabilirim diye hep bu tür düşüncelerle ilgilendim.

 Dedem hep derdi, yaşamın müsveddesi yoktur, hepsi orijinal olarak yaşanır.

Haberin Devamı


Nerden geliyoruz, nereye gidiyoruz, yaşamın kendisi nedir, neye yarar? sorgulamasına erken başlamak gerekir.

Siz erken başladıysanız ve hala aynalar sizlerle dostsa şanslısınızdır. Aynalara rağmen yaşamak, yaşamdan zevk almak bir felsefe ister.

Yaşamda bazı değişmezler vardır. Onlardan bir tanesi yer çekimidir. Tutunmamızı, ayakta durmamızı, devrilmememizi ona borçluyuz.
 
Bir ikincisi de sevgidir. Sevgi illa dokunmanız gereken bir şey değildir. Biz insanoğlu öyle tutkuluyuz ki aslında sevginin dokunmak olduğuna inanırız. Evren dinamik alışveriş ile var olmaktadır. Vermek ve almak evrendeki enerji akışının değişik görünüşleridir. Aramakta olduğumuz şeyi vermeye istekli olmakla, evrenin bereketinin yaşamımıza yansımasını sağlarız. Coşku istiyorsanız başkalarına coşku verin; sevgi istiyorsanız sevgi vermeyi öğrenin, ilgi ve takdir istiyorsanız ilgi ve takdir göstermeyi öğrenin; maddi zenginlik istiyorsanız başkalarının zengin olmaları için yardımcı olun gibi..

 Yaşamda değişmeyen bir kural daha olduğunu gördüm. Sizler bir insana ne kadar yardım etmeye çalışsanız da o insan buna izin vermediği sürece o yardımı alamıyorsunuz. Size sunulan bir yardımı görmeyecek kadar farkındalıksız olmayın. Elinizden tutanlarınız illaki vardır. Bir yerlerde sizleri düşünen sizler için bir şeyler yapmak isteyen, kendinden daha çok sizin iyi olmanızı isteyen insanlar inanın vardır. Bunu sadece görmeniz ve anlamanız gerekir. Birileri sizin gelişiminiz için size katkı da bulunmak istiyorsa izin verin. Size yardım etmek isteyen insanlara daha sonra ben buna nasıl borçlu olacağım gözüyle bakmayın. Yardımcı olmak isteyen insan her zaman karşılıksız yardımcı olur. Bir beklentisi olmaz. Çok çalışan, üretmek isteyen ve kendinden fedakârlık yapmak isteyen insanların heveslerini kırmayın ve onları küstürmeyin. Onlar yaşamın en güzel yanlarıdır.

 

Haberin Devamı

Bugün evrenin ne kadar mucizevi bir yer olduğunu anlatan bir gün!

 

-Dünya da her yıl 14 Mart’ta matematikçiler tarafından kutlanan Pi Günü, matematikte kullanılmakta olan sabit pi sayısı anısına kutlanır. 14 Mart günü Pi Sayısı olan 3,14’e benzemesi, bu tarihin bütün dünyada Pi Günü olarak anılmasına vesile olmuştur.

-Aynı zamanda “Astroloji kendi içinde aydınlatıcı bilgiler içeren bir bilimdir... Bana çok şey öğretti... Ona çok şey borçluyum...”diyen Albert Einstein’ın doğum günü.

- “Ayaklarınıza değil, gökyüzüne bakın” diyerek evrenin gizemi üzerine büyük araştırmaları olan bilim adamı Stephen Hawking’in ölüm yıl dönümüdür. 

Böyle büyük adamlar gökyüzünün peşinden koştuysa vardır elbet bir bildikleri diyorum. Ama yok bizler bilim ile ilgilenmek yerine “aman bırakın bu Allah’a şirk koşan şeyleri” diyerek okumayarak cehalet içerisinde yaşama devam ederiz. Evreni anlamak matematik ister akıl ister vizyon ister ve en önemlisi bu ülkede cesaret ister. Tutkularınızın peşinden yine de gidin.

 

Haberin Devamı

Doktor olan okuyucularımı ve bu mesleğe gönlünü koymuş tüm tıp dünyasına hizmet eden dostlarımın “Tıp bayramını” kutluyorum.

 

-Evrenin gizemini anlamaya çalışan yıldız savaşçısı okuyucularımın ise Pi gününü tebrik ederim :)

 

Gökyüzünde neler oluyor?

 Hem sonlar hem de başlangıçların günü!

Ay ikizler burcunda ilerliyor. Güneş-Merkür kavuşum halinde hareket ediyor. Ay-Jüpiter karşıtlığı gerçekleşiyor. Kendinizi tanıyın ve sınırlarınızı keşfedin. Bir insan kendini çözemediği sürece başarılı olamaz. Sınırlarınızı bilmedikçe o sınırları aşamazsınız. Bugün kendinizi keşfedin. Belki de bir bitiş yepyeni bir başlangıçtır. Hemen ön yargılı davranmayın.

 

Yazarın Tüm Yazıları