Sirius Yıldızı: Kaderim bugün mü yazılıyor?

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Biliyorsunuz ki bu konudan çok bahsetmedim. Çünkü beni ruhsal anlamda oyalayacak şeylere karşı bir çizgim var. Bazen düşünüyorum verdiğim bilgi kullanılmayacak bir bilgiyse ya da işe yaramıyorsa neden vereyim. Astrolojik olarak sırf bana popülarite sağlayacak diye sizlere astrolojiyi karışık bulmanıza neden olacak şeylere karşı daha özenli ilerlemeyi seçiyorum. Bir sürü soru gelmesi hususunda benden de duymanız gerekenlerden kısaca bahsedeyim.

SİRİUS: En parlak yıldız. Muazzam güce sahip ruhsal yıldızlardan biri. Geleneksel olarak ün ve başarı sunar. Çalkantılı ve tehlikeli olabilir. Büyünün yıldızı! Yoğun yaratıcılık. Büyük riskler ve büyük ödüller. Evren hakkında derin ve zor kazanılmış bir anlayış ve teklifler sunar.

Bu yıldız her yıl bu zamanda güneş ile kavuşuyor.

Haberin Devamı

Dünya'dan sadece 8,7 ışık yılı uzaklıkta olan Sirius, bize en yakın beşinci yıldızdır. Alpha Centauri hariç, çıplak gözle görebildiğimiz tüm yıldızların en yakınıdır. Bu kadar yakındaki bir yıldızın bile güneşimizden 550.000 kat daha uzak olması, uzayın enginliğini çarpıcı bir şekilde göstermektedir.

Eski Mısırlılar tarafından gökyüzündeki en önemli yıldız olarak kabul edilen Sirius, astronomik olarak tüm dini sistemlerinin temeliydi. Göksel hareketleri Mısır takvimini belirledi... Sirius'un sarmal yükselişi (Sirius 70 gün boyunca güneş ışığı tarafından gizlendikten sonra tekrar görünür hale geldiğinde) Mısır yılının başlangıcını işaret etti ve kabaca Nil'in taşması ile aynı zamanda oldu ve büyük olaylar şölen ve kutlama ile işaretlendi.

Mısırlılardan önce gelen Sümer uygarlığında, epik şiirleri Gılgamış Destanı, kahramanın büyük çabalara rağmen kaldırılamayan "ağır bir yıldıza" karşı konulmaz bir şekilde çekildiği bir Gılgamış rüyasını anlatır. Bu yıldız ona gökten iner ve çok "güçlü bir öz"e sahip ve "Cennetin Tanrısı" olarak tanımlanır. Gılgamış, yoldaşları için büyük gemi 50 kürekçiye sahipti (bu takımyıldız, Sirius'un bulunduğu Canis Major ile sınır komşusudur). Bu öğeler, Sirius B'nin neredeyse tam bir tanımını içerir.

Haberin Devamı

Sirius bir kurtuluşu simgeler!

Kadim öğretilere göre, bu yıldız sisteminin etkisinden dolayı özgürlük kavramının kendisi insan bilincinde bulunur.

Sirius ayrıca kurtuluşla da ilişkilidir; aslında, eski öğretilere göre, bu yıldız sisteminin etkisinden dolayı özgürlük kavramının kendisi insan bilincinde bulunur. İlginçtir ki, her yıl güneşin Sirius ile 14 derece Yengeç'te kavuşum zamanı 4 Temmuz'a yakındır. Amerika’nın Bağımsızlık Günü bu zamandır.

*

Bastille Günü, Bağımsızlık Günü'nün Fransız eşdeğeri 14 Temmuz'dur ve Kanada 1 Temmuz'da İngiltere'den bağımsızlığını kutlar. Hakimiyet Günü. Venezüella'nın Bağımsızlık Günü 5 Temmuz'da kutlanırken, Arjantin'in Bağımsızlık Günü 9 Temmuz'da kutlanıyor. Ve yeni Koalisyon hükümetinin kontrolü ele geçirdiği Irak'ın Özgürlük Günü'nün 28 Haziran 2004'te (açıklandığından iki gün önce) gerçekleştiğine dikkat çekiyor.

*

Haberin Devamı

Sirius A'nın Sirius B'ye en yakın hizalanması en son 1993 ve 1994'te gerçekleşti.

1993-1994'te, Sirius A ve B'nin "büyük birleşimi" yaklaşırken, Avrupa'daki komünist yönetimin çöküşü ve Rus halkının katı Komünist partiden kurtuluşuyla sonuçlanan bir özgürlük dalgası dünyamızı kasıp kavurdu. Berlin Duvarı, soğuk savaş sona erdiğinde yıkıldı... bu olaylar, Sirius'ta en yüksek yoğunluklarını oluşturan manyetik kuvvetlerle eşzamanlı olarak gerçekleşti.

Eski yazılarımıza bakarsanız her yıl temmuz başlarında bunu yazıyoruz. Sürekli soruyorsunuz; bugün kaderim mi yazılıyor diye? Bu şekilde bu yıldızın kavuşumu ile her yıl kaderin yazıldığına dair bir inancım yok. Yani bu çok iddialı ve emin olmadığımız bir bilgi. Hatta insana stres verici ve kaygılandırıcı bir durumu da var.

Haberin Devamı

Bu tür kavuşumları kaderime gittiğim yolda bana sunulan şanslı ve fırsatlı dönemlerden biri olarak görüyorum. Kendim için yeni bir adım atmayı ve yeni girişimlerde bulunma olarak kullanmayı seçiyorum. Bu özel kavuşumlarda gözlemlediğim insanlar daha huzursuz ve sıkıntılı olabiliyor. Hatta genelde beklemediği bir anda işten çıkartılabiliyor ya da terkedilebiliyor. Bunun anlamı aslında kaderin ona sunduğu bir hayrın olduğuna işaret edebilir.

Bu kavuşum zamanına şöyle diyebiliriz;

Hayır görülen şeylerde şer, şer görülen şeylerde hayır olduğunun farkında olunduğu zaman.

Bir de hep Allah'ın en iyisini en güzelini bildiğini ve ne verdiyse mutlaka bir nedeni olduğunu bilerek, her zaman şükrederek.

Haberin Devamı

Sabır ve zamanı da göz önünde bulundurarak.

İnsan öncelikle kendisini çok iyi tanımalı. Zaaflarını, kabiliyetlerini, eksikliklerini, birkaç yıl öncesine kadar geçirdiği terakki durumlarını, değişimlerini, olgunlaşmalarını vs... Bunları iyi bilmiyorsa, yani kendini iyi tanımıyorsa, bir şeyin kendisi hakkında hayır mı şer mi olduğuna dair de net bir fikir edinmesi zordur.

Yaşamı bir mucize olarak deneyimlemek veya ruhunuzun doğal zekasını gerçekten kavramak sizin için zor olduysa, o zaman belki de hayatınızı sıfırlamaya ve yeniden gruplandırmak için bu sirius kavuşumunu değerlendirebilirsiniz. Uyanmış bir netlik duygusu ile gerçek bir iç amaç ile ortaya çıkın.

Sıkıntılar karşısında ASLA içten gelen hayallerinizden vazgeçmeyin. Kalbinizin sesine kulak verin. Savunmasız olmaya istekli olun ve cesaretle asla inancınızı kaybetmeyin. Gökyüzünde cisimlerin ötesinde hepsinden güçlüsünüz ve neşe dolu bol bir hayat yaşamak için doğdunuz.

Başkalarının görüşleri veya sınırlamaları tarafından karartılmamak için ışıltınızı kaybetmeyin. Işığınız bir sirius yıldızından daha fazla parlasın :) Mutlu günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları