İyilik, hiçbir zaman boşa gitmeyen bir yatırımdır

Günaydın yepyeni haftadan ve yepyeni umutlardan…Bugün halihazırda sabah 9:30 sıralarında bir araya gelen Güneş ve Jüpiter gezegenlerinin kavuşmasıyla pozitif bir haftaya başlıyoruz.

Haberin Devamı

Ne demiş İmam Gazali; Gökyüzüne bakmanın 10 faydası vardır.

Vesveseleri azaltır.

Hüzün ve kederi azaltır,

Korku vehmini giderir,

Allah'ı hatırlatır,

Kalpte Allah'ın büyüklüğünü yayar,

Kötü düşünceleri giderir,

Karamsarlığa iyi gelir.

Aşıkları teselli eder,

Sevenleri birbirine yakınlaştırır,

Ve o duaların kıblesidir.

O Zaman bizde bugün bunu yapmaya devam edelim. Bugün ay yengeç burcunda ilerliyor. Duygular güven ve sevgi arayışı içinde olabiliriz. Kalbimizle, aklımız arasındaki mücadele bugün bizi vurabilir. Öyle mi olsun ya da böylemi olsunlar içinizi kemiriyor da olabilir. Bunlardan biri sizi düşündürüyorsa hemen hızlıca karar vermeyin. Ay yengeç burcu seyrinde yaşadığınız olayları ve size yaşatılan duyguları pek unutmazsınız. Eğer bugün pozitif anlamda birilerinin aklında kalmak isterseniz güzel duygular hissettirebilirsiniz. İlerleyen saatlerde Ay ve Plüton arasındaki restleşme sizleri duygusal anlamda bazı restleşmelere itekleyebilir. Bu tuzağa düşmemelisiniz. Uranüs gezegeninde Venüs gezegeni ile restleşmesi bizleri ilişkilerde oldukça köşeye sıkıştırabilir. Kendinizi sorguladığınız ve duygularınızı yeniden gözden geçirdiğiniz bugün içinde kendinizi geçmişin hapishanesine de tıkmamalısınız. Güneş ve Jüpiter gezegenin bu güzel kavuşumu sizlere kalbinizdeki en derin isteklerinizi hakkınızda hayırlı bir şekilde önünüze getirsin. Hiçbir şeye üzülmeyin, Hayırlısı olan mutlaka sizi bulacaktır…

Haberin Devamı

Gelelim günün Tavsiyeli hikayesine;

Küçük çocuk, baloncuyu büyülenmiş gibi takip ederken, şaşkınlığını gizleyemiyordu. Onu hayrete düşüren şey, "Bizim eve bile sığmaz" dediği o güzelim balonların adamı nasıl havaya kaldırmadığı idi. Baloncu dinlenmek için durakladığında o da duruyor ve sonra yine takibe koyuluyordu. Bir ara adamın kendisine baktığını fark ederek ona doğru yaklaştı ve bütün cesaretini toplayarak:

-Baloncu amca, dedi. Biliyor musun benim hiç balonum olmadı. Adam çocuğu söyle bir süzdükten sonra: -Paran var mı? diye sordu. Sen onu söyle. -Bayramda vardı, diye atıldı çocuk, önümüzdeki bayram yine olacak.

Haberin Devamı

-Öyleyse bayramda gel, dedi adam. Acelem yok, ben beklerim. Çocuk sessizce geri döndü. O ana kadar balonlardan ayırmadığı gözleri dolu dolu olmuş, yürümeye bile mecali kalmamıştı. Birkaç adım attıktan sonra elinde olmadan tekrar onlara baktığında, gördüklerine inanamadı. Balonlar, her nasılsa adamın elinden kurtulmuş ve yol kenarındaki büyük bir akasya ağacının dallarına takılmıştı.

Çocuk, olup bitenleri büyük bir merakla takip ederken, baloncu ona doğru dönerek: -Küçük, diye seslendi. Balonları ağaçtan kurtarırsan birini sana veririm. Yapılan teklif, yavrucağın aklını başından almıştı. Koşarak ağacın altına doğru yöneldi ve ayakkabılarını aceleyle fırlatıp tırmanmaya başladı. Hedefine adım adım yaklaşırken duyduğu heyecan, bacaklarını kanatan akasya dikenlerinin acısını hissettirmiyordu. Sincap çevikliğiyle balonlara ulaştığında bir müddet onları seyretti ve dallara dolanan ipi çözerek baloncuya sarkıttı. Ancak balonlardan birisi iyice sıkıştığından diğerlerinden ayrılmış ve ağaçta kalmıştı. Çocuk onu kurtarmaya kalkışsa, dikenlerden patlayacağını çok iyi biliyordu. İster istemez balonu yerinde bırakıp aşağıya indi ve adama dönerek: 

Haberin Devamı

Birini bana verecektiniz, dedi. Hangisi o? Adam elini tersiyle burnunu sildikten sonra: -Seninki ağaçta kaldı evlat, dedi. İstersen çık al. Çocuk bu sefer ayakta bile duramadı. Kaldırım kenarına oturup baloncunun uzaklaşmasını bekledikten sonra, dallar arasında parlayan balona uzun uzun bakarak:

 "Olsun", diye mırıldandı. "Olsun." Ağacın üzerinde kalsa da bir balonum var ya artık.

Dememiz o ki; Hayata bakış açınızı değiştirmeniz ile hayatınızı değiştirmeniz aynı anlama gelmektedir. Belki içinizden söyleneceksiniz Güneş-Jüpiter de kavuşuyor hani iyi bir şey olacaktı neden olmuyor diye söylenmek yerine, bu muazzam güzel gökyüzü şölenini sizin de bakış açınızla yeryüzündeki hayatınıza taşımanız gerekiyor. O zaman bu uyumu sizde hayatınızda hissedeceksiniz…Güzel bir gün diliyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları