Şu an elindekilerle bulunduğun yerden başla, Şimdi başla!

Günaydın yepyeni umutlarla bir haftaya daha başlıyoruz. Başından hatırlatayım eylül ayının da artık sonlarına doğru ilerliyoruz. Bu yüzden bu hafta daha cesur bir bakış açısı içinde olmanızı ayrıca önerebilirim. Zaman acımasızca akıp gidiyor.

Haberin Devamı

Ay sabah saatlerinde yay burcunda boşlukta ilerleyecek ve öğleden sonra oğlak burcuna geçiş yapacak. Bugün finansal ve ekonomik konularınız önem kazanabilir. Sabah saatlerini daha fazla geçmişte neler yaptınız ve geçmişten neler bekliyorsunuz adına bazı planlar yaparak geçirebilirsiniz. Öğleden sonra yeni başlangıçlar yapmak adına oldukça başarılı olacaktır.

Maddi kayıplara üzülmek oldukça büyük bir zaman kaybıdır. Zaman zaman kazanırız, zaman zaman kaybedebiliriz. Gelir artırıcı yöntemlere başvurup gelirinizi artıramıyorsanız yapmanız gereken kriz senaryosu hazırlayıp onu hayata geçirmek. Bu alanda öğrenmemeniz gerekenleri öğrenerek hareket etmeliyiz. Sağlığınız ve huzurunuzun her şeyin üzerinde olduğunu unutmamalısınız. Aynı anda iki şeye sahip olacağım derken ailesel ve sağlıksal huzurunuzu da kaybetmemelisiniz.

Haberin Devamı

Sonuç olarak geliriniz borçlarınızı karşılamamaya başlıyorsa bu alanda önemli bir tasarruf planı içinde olmalısınız. Giderlerinizi dengelemek ve belli planlar yapmak adına harika bir gün genelindesiniz. İlişkilerinizi yoluna koymak için planlar yapın. Yoldan çıkarmak için değil.

Gelelim günün Tavsiyeli Hikayesine;

Zülkarneyn Aleyhi selam, bir savaş dönüşünde gece vakti karanlık bir vadiden geçerken ordusuna “ayağınıza takılan taşları toplayın ”diye emir verir. Ordu bu emri duyunca, içlerinden;

Birinci grup:

“Savaştan çıktık çok da yol yürüdük,

Çok yorgunuz.

Gece vakti bir de ayağımıza takılan şeyleri toplayarak boşuna ağırlık mı yapacağız. Hiçbir şey toplamayalım” diyerek

Hiçbir şey toplamıyorlar.

İkinci grup ise;

“Madem Komutanımız emretti,

Birazcık toplayalım,

Emre muhalefet etmeyelim.

Zira ordunun komutanına itaat etmesi gerekir.” Diyerek az da olsa bir şeyler topluyorlar.

Üçüncü grup ise;

“Komutanımız bize bir şeyi boşuna emretmez.

Muhakkak bildiği bir şey vardır.

Bir hikmete mebnidir” diyerek bütün abalarını ağzına kadar doldururlar.

Sabah olup gün ağardığında tekrar ordusuna emir verir, "herkes gece topladıklarını çıkarsın"; 

Meğer bir altın madeninden geçmişler de ayaklarına takılan şeylerin altın olduğunun farkına varamamışlar. Bunu anlayınca:

Hiç almayan birinci grup;

Haberin Devamı

-Ah niçin, nasıl dinlemedik komutanımızın sözünü.

Keşke alsaydık! Bir tane bari alsaydık, savaştan dönüyorduk, bu bizim ganimetimizmiş, niye almadık" diyerek pişman olmuşlar.

Az alan ikinci grup ise;

“Ah ne olaydı da biraz daha fazla alsaydık. Ceplerimizi, abalarımızı hınca hınç doldursaydık” diye sitem ediyorlar kendilerine.

Emre itaatteki inceliğin farkına varan ve çok alan üçüncü grup ise:

“Keşke gereksiz, lüzumlu olmayan eşyalarımızı atsaydık, Daha çok toplasaydık.

Her şeyimizi doldursaydık, daha fazla alsaydık”

Komutanımız emrettiyse vardır bir hikmeti diyerek, fazla almalarına rağmen yine de üzülüyorlar...

İşte; bu misalde olduğu gibi, Bugün şartlar zor gece karanlığında yorgun ve bitkin karanlık bir vadiden geçiyoruz ve bize bunca yorgunluğa rağmen yoldaki ağır yükleri almamız söyleniyor...

Haberin Devamı

Yarın gün aydınlandığında herkes heybesindekini ortaya çıkardığında, keşke şu ibadetide yerine getirseydim, keşke o dostumu kırmasaydım, keşke bu arkadaşıma o para yardımını yapsaydım belki de keşke anneme babama daha fazla sabırlı olsaydım, keşke o dedikoduyu yapmasaydım, o arkadaşımı kırmasaydım dememek için Allah’ın sizin için verdiklerine şükrederek onun size verdiklerine sabırlı bir şekilde elinizden geldiğinin en iyisini yaparak yolunuza devam etmelisiniz.

Günlerinizi dolu dolu geçirin. Ergün bir iyilik ve bir insana faydalı işlerle meşgul olun.

İyi haftalar dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları