Ay düğümleri Koç-Terazi burcunda! Kaderiniz Yeniden Hesaplanıyor!

17 Temmuz 2023-12 Ocak 2025 arasında gerçekleşecek olan bu kaderin yön değiştirmesi olayını hepimiz ayrı ayrı konularda deneyimleyeceğiz.

Haberin Devamı

17 Temmuz’da Astroloji’de kadersel noktalar dediğimiz Ay Düğümleri Boğa-Akrep aksından gerileyerek Koç-Terazi aksına doğru yer değiştiriyor. Astrolojide her döngünün her tutulmanın kendine has bir tarzı ve anlamı vardır. Eğer siz bu tarzı ne kadar doğru ve özgün anlayabilirsiniz yaşam yolunuzda o doğrultuda genişleyip, renklenecektir. Evrenden aldığınız mesajlarla kendi doğrularınız zamanın şu anki kalitesinden geçip sizin gerçekliğinizle birlikte yol alacak ve yeni bir bilince, yeni bir zamana merhaba diyeceksiniz. Zamanı daha rahat anlamak adına bu yolculukta önemli gökyüzü olaylarından biri olan Ay Düğümleri döngüsünden bahsetmek istiyorum.

Son 1,5 yıl içinde hepimiz büyük değişimler yaşadık. 

Bu süreçte, dirençlerimizi kırarak dönüştük, kendimizi yeniledik ve ilerlememize engel olan korkularla yüzleştik. Kaosun ortasından geçerek güçlendik ve öz değer duygumuzu yeniden keşfettik. Sevdiklerimize daha çok değer vermeyi öğrendik ve yaşadığımız ilişkilerde kalıplarımızdan özgürleşerek daha özgürce sevgi yaşamaya başladık. 

Haberin Devamı

Bu yeni dönemde, aşk gündemlerimiz hareketlenecek ve kadersel ilişkilerle karşılaşacağız. Evlilikler ve ayrılıklar gibi önemli döngülerin içinde buluşmalar, hayatımızda önemli başlangıçlara veya sonuçlara işaret edecek. Ancak, bu ilişkiler hiçbir zaman sıradan olmayacak; geçmiş tecrübelerimiz bize rehberlik edecek.2004-2005-2006 ve 2014-2015 arasından tecrübeler edinebiliriz. 

Hayatımızın bu yeni döneminde, kaderin yollarında ilerleyeceğiz ve her adımımızı bilinçli bir şekilde atacağız. Geçmişte yaşadıklarımızdan öğrendiklerimiz bizi bu yeni yolda destekleyecek ve daha olgun bir şekilde ilişkiler kurmamıza yardımcı olacak. 

Kendimize olan inancımızı artırdıkça ve geçmişteki deneyimlerimizi bir zenginlik olarak gördükçe, önümüzdeki dönemde daha olumlu ve anlamlı ilişkiler kuracağımıza inanıyorum. Geçmişteki zorlukları aşarak güçlendik ve şimdi daha sağlam adımlarla geleceğe yürüyoruz. Bu dönüşüm ve değişimle, daha mutlu ve tatmin edici ilişkiler yaşamak için bir koç burcu olarak heyecanla bekliyorum. Bu yeni başlayacak bir süreç. Aslında Ekim ayında bazı şeyleri daha net hissedeceksiniz. Şu an sadece hafif bir geçiş süreci olarak düşünebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Astrolojide Ay Düğümleri, kaderimizin ve yaşam yolculuğunda karşımıza çıkacak durakların kullanım kılavuzlarını elinde tutar. Bu dünyaya geliş amacınız Kuzey Ay Düğümü ve Güney Ay Düğümü'ne kodlanmıştır. Eğer bu düğümlerin size anlattığı mesajları bilirseniz hayat yolculuğunuzda nereden gelip nereye gittiğinizi daha rahat anlar ve daha konforlu bir yaşam yolculuğu içinde olursunuz. 

Düğümlerin anlamlarına kısaca değinecek olursak da; 

Kuzey Ay Düğümü (KAD) 

Kuzey Ay Düğümü, bu yaşamda yapmakla görevli olduğumuz şeylerden sorumlu olduğumuz alandır. Bu bizim potansiyelimiz ve ruhumuzun öğrenmek istediği şeydir. Bu, kaderimiz, karmamız ve hayatımızda farkında olmamız gerekenler için haritamızda baktığımız yerdir. Burası tüm zorluklarıyla genişleyip büyüdüğümüz, büyüdükçe güzelleştiğimiz yaşam alanımızdır. 

Haberin Devamı

Güney Ay Düğümü (GAD) 

Güney Ay Düğümü, bizim konfor bölgemizdir. Geçmiş yaşamda deneyimlediğimiz yaşam alanımızdır. Zaten bize tanıdıktır ve ne yaşadığımızı ve onunla ilgili durumları gösterir. Kuzey Ay Düğümü, hayatımızda yapmamız gereken şeyleri gösterirken, Güney Ay Düğümü ise bu yaşam yolculuğumuzda neyin bize yardımcı olduğunu veya neyin bizi engellediğini gösterir. Güney Ay Düğümü'müzü anlamak, neyden uzaklaşmamız gerektiğini veya hangi kalıpların kırılması gerektiğini anlamamız için önemli bir karmik göstergedir. 

Kuzey Ay Düğümü gittiğimiz yerse ve hayatımızla ilgili ne yapmamız gerektiğini anlatıyorsa, Güney Ay Düğümü de bıraktığımız şey ve onun arkasındaki nedeni anlatır. 

Haberin Devamı

İşte bu önemli yolculuğun ilk duraklarından biri olan Koç-Terazidurağı, 17 Temmuz'da düğümlerin burç değiştirmesiyle 18 aylık yeni bir serüven olarak yolculuğuna başlıyor. Hazırsanız, başlıyoruz. Kemerlerinizi sıkı sıkı bağlayın. Bu yolculukta koltuklarınıza çok ihtiyacınız olacak çünkü konumuz, ilişkiler ve bireysellik! 

Daha önceki Kuzey Ay Düğümü Koç / Güney Ay Düğümü Terazi burcunda olduğu Döngüler ne zamandı? 

27 Ocak 1949 – 26 Temmuz 1950

20 Ağustos 1967 - 19 Nisan 1969

7 Nisan 1986 - 2 Aralık 1987

27 Aralık 2004 – 22 Haziran 2006

18 Temmuz 2023 – 11 Ocak 2025 

Bu tarihler sadece kişisel hayatlarımızda değil dünya tarihinde de önemli olaylara vesile olmuş şimdi 2023 versiyonuyla yeniden önemli olaylara vesile olacaktır. Bu döngü zamanı, dünyada da birçok değişim ve sonlanmalar da beraberinde gelebilir. Önceki Koç-Terazi Düğüm geçişleri, dünya tarihinde gerçek savaşların yanı sıra savaş karşıtı isyanlar ve ayaklanmaların da olduğu zamanlara denk geldi. Bu düğümsel geçişte de birçok değişim ve sonlanmalar tarihe not geçecek şekilde olaylarla olacaktır. Özellikle bu zaman aralığında küresel güçlerin derinden parçalanacağı şekillerde ittifaklar kurulup, dağılmasını görebiliriz. Dolayısıyla bu zamanlar hem bireysel anlamda hem küresel anlamda birçok yeniliğe açık olduğumuz ve yeni başlangıçlarailerlemek istediğimiz yıllar olacaktır. Birlikte hareket etmekten ziyade tek başımıza ilerlemek isteyeceğimiz bu süreçten özellikleortaklıklar ve evlilikler daha fazla etkilenecektir. Uzun süredir sürüncemede olan problemli ilerleyen ilişkilerde sonlanmalar olabilir. Sonuç olarak düğümler Koç-Terazi aksından geçerkenKoç'un savaşçı yapısı Terazinin adaletiyle çılgınca sarsılabilir ve yeni dünya düzenine merhaba diyebiliriz. 

***** 

Haberin Devamı

Kuzey Ay Düğümü Koç -Güney Ay Düğümü Terazi burcundayken bireysel olarak neleri deneyimleyeceğiz? 

Koç burcu, imajımız, öz kimliğimiz, bireyselliğimiz ve itibarımızla ile ilgili konuların olduğu 1.evdir. 

Terazi burcu, yakın ortaklıklar, evlilik ve aynı zamanda düşmanlarla ilgili konuların olduğu 7.evdir. 

Koç burcundaki Kuzey Düğümü, bedensel arzularımızı temsil eder. Koç, Zodyak'ın ilk burcudur ve ani, dürtüsel arzularla yaşar. Tutkulu, rekabetçi, yönetme güdüsü onu savaşçı kılar. O ne olursa olsun her zaman bir numara olmak, en önde görünür olmak için savaşır. Verdiği bu savaşta ilkel dürtüsü onu bencil ve saldırgan bir yapı olarak gösterir. Bizlerde Koç’u bencil ve egoist olmakla suçlarız oysa o bir bebeğin temel dürtüsü gibi ayakta kalmak için tüm kozlarını kullanarak savaşır. Koç, zodyakın ilk burcudur ve kendine has olma özelliği bu dönemde üst sıralarda yer alırken orijinal ve farklılığını herkese göstermek için mücadele edecektir. Başkalarıyla bir arada yaşamayı öğrenmek ve bu yolculukta insani temelleri es geçmeden, düşüncesizce hareket etmemesi gerektiğini zorlu sınavlar vererek öğrenecektir. 

Terazi burcundaki Güney Düğümü, bireyin kendisini ikinci sıraya koyup başkalarını ilk sıraya koyduğu bir bakış açısından çıkıyor. Bu, tabi o kadar kolay olmayacak. Bu düğüm buradan geçen insanların öz motivasyonlarını tüketebilen bir yapıda olacak olsa da birey bu savaşı, sabır ve anlayışlı bir şekilde tamamlayabilir. Ama Terazinin burada unutmaması gereken en önemli şey savaşırken duygusal manipülasyonlara başvurmaması gerektiği olacak. Dürüst olduğu ve gerçekleri söyleyebildiği sürece, ilişkiler gelişebilir ve hayatta kalabilir. Diplomatik olmak yerine gerçek duygularla hareket etmek Terazilere büyük kazanımlar sağlayacaktır. Terazi burcunun temaları olan ortaklık ve evlilik konuları Güney Ay Düğümü Terazide kendini iyice açığa çıkaracak. Döngü, özellikle kendini birbirlerine, evliliğe adamış çiftlere meydan okuyarak bireyselliğini anlatmak üzere sınavlar verecektir. Zamanın size söylemek istediklerini iyi anlayın. Bilinçli ve merhametli olun. Savaşmaktan ve kendinizi ön plana almaktan geri durmayın. 

Savaş ve Barış Dönemi! 

Düğümler önümüzdeki 1,5 yıl boyunca Koç-Terazi aksındayken ana konularımızda “Ben ve Biz” savaşları üzerine olacak. Yani 18 ay boyunca “ben” ve “sen” hikayelerine odaklı olacağımız, ilişkiler ve bireysellik konuları üzerine dikkatimizi çekebilecek karmaşık olaylara ait bir dönemi vurgulayacak. Bu savaşta, Kuzey Ay Düğümü iç ve dış işlerinde özerk olan Koç burcuna girerken, Güney Ay Düğümü de ortaklıkla güçlenen Terazi burcuna girecek. Bu anlamda bizler özerklik arzumuzla karşılıklı bağımlılığın gerekliliğini dengelemeye çalışırken, ilişkiler konusunda ağır sınavlar verecek ve yeni bir yaşam döngüsüyle hayata karışacağız.

Peki biz bu dönemde neler yapmalıyız? Koç, savaşın burcudur, Terazi ise barışı yönetir. Bu süreçte birbirimizi mahvetmeden, yoketmeden iyi bir mücadele verebilir miyiz? bunu ölçüp tartacağız. Bilinçli, merhametli, sabırlı ve hoşgörülü olmamız gerektiğini idrak edeceğimiz bu döngü süresince, kişisel gücün ve sevginin gücü etrafında dönen savaşları ve beraberinde gelen uyanışları deneyimlediğimiz birçok kazanımlar elde edeceğiz. Bunları farkedip bunun getirdiği sorumluklarla doğru bir şekilde ilerlersek savaşta galip olan taraf olarak karmik yolculuğumuzu başarıyla sonlandıracağız. 

***** 

Ay Düğümleri karmanızı ve hayat amacınız arasındaki dengeyi dengelemekle ilgilidir. En son Kuzey Ay Düğümü Koç / Güney Ay Düğümü Terazi geçişi 18-19 yıl önceydi. Yani 2004-2005 yıllarında neyle uğraşıyordunuz? Bu sorunun rövanşını aldığınız 1,5 yıllık bir döngü başlıyor. Kısaca karmanız size kısasa kısas yapmak için kapınızı çalacak. Bu, o yıllarda yaptığınız ya da yaşadığınız aynı türden olayları yaşayacağınız anlamına gelmez, sadece tohumlarını o zamanlarda attığınız ilahi planların derslerini, muhtemelen şimdi biçeceğiniz sonuçlar yaşayacaksınız. Karma, sizin yaptığınız iyi ya da kötü eylemlerin karşılığını size sunmaya geliyor. 

Bu süreç, Ay Düğümlerinin 12 Ocak 2025 yılında Balık-Başak aksına geçmesiyle sonlanacak ve yeni hikayelerle yaşam yolculuğumuza devam edeceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları