Ateş Yalazan - Arşiv Balıkçısı
Ateş Yalazan - Arşiv Balıkçısı
Ateş Yalazan - Arşiv BalıkçısıYazarın Tüm Yazıları

Aşkları ve kavgalarıyla Tolga Savacı

ABD’de önceki gün 60 yaşında kalp krizinden yaşamını yitiren Tolga Savacı’nın mankenlikle başlayan kariyer yolculuğu ilginç virajlarla geçildi.

Haberin Devamı

Çektiği filmler, yaptığı sürpriz evlilikler, karıştığı kavgalar, motosiklet yarışçılığından otel işletmeciliğine uzanan farklı meslek denemeleri hep çok konuşuldu. Savacı, tüm bu özellikleriyle Hürriyet arşivinde bolca yer alan bir isimdi.

Savacı’nın ismi, 1989’un son günlerinde vurdulu kırdılı bir hadiseye karıştı.

Pendik’te otomobilini tamire götüren ünlü yıldız, saat geç olunca evlerine bırakmak için otomobil ustalarıyla birlikte Kısıklı’ya doğru yola çıktı.

Aşkları ve kavgalarıyla Tolga Savacı

Ünalan Mahallesi’ne gelince pazarcı Sürmeli Karataş’ın kullandığı kamyonetle trafik dalaşına girdi. Hürriyet’te 1 Ocak 1990’da yayınlanan habere göre Savacı ve iki usta, pazarcıyı dövdü.

Haberin Devamı

Pazarcı, Savacı’nın plakasını aldı. Önce karakola şikâyette bulundu ardından da arkadaşlarını toplayıp mahallede Savacı’nın izini buldu, otomobilinin önünü kesti. Dört kişi Savacı’ya saldırdı. Ünlü yıldızın sağ kolu kırıldı. Savacı da yanındaki ruhsatsız tabancasını çekip havaya 4-5 el ateş etti. Polis geldi, Savacı’yı dövenler karakola, ünlü yıldız da Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne götürüldü.

Aşkları ve kavgalarıyla Tolga SavacıAşkları ve kavgalarıyla Tolga Savacı

‘ATEŞ AÇMAYA MECBUR KALDIM’

Her iki taraf da birbirini suçluyordu. Ünlü yıldız ifadesinde şunları söyledi: “Bir tartışma yüzünden üzerime demirlerle saldırdılar. Kolumu kırdılar. Ben de film çekimleri sırasında kullandığım ve olay sırasında yanımda olan silahla havaya ateş etmeye mecbur kaldım.”

Savacı tedavisinin ardından gözaltına alındı, yılbaşı gecesini de karakolda geçirdi. Yılın ilk günü kendisi gibi manken olan ablası Sibel Savacı’nın kişisel kefaletiyle savcılıktan serbest kaldı. Sibel Savacı, “Bütün mahalle halkı hep birden kardeşime saldırmış. İnsanlık mı bu? Kardeşim de kendini korumak için ateş etmiş. Tabanca zaten gerçek mermi atmıyor” diyordu.

Haberin Devamı

Savacı hakkında 14 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı. 17 Nisan günü, ünlü yıldız hâkim karşısındaydı. Benzer iddialar tekrarlandı. Yargılama iki yıl sürdü. Savacı 1 yıl 15 gün hapis, 205 bin lira para cezası aldı. Cezaevine girmedi.

DÜĞÜNÜ TAM BİR SİYASİ ZİRVEYDİ

Savacı kariyerinin zirvesindeyken, 24 Temmuz 1993 günü, Zülfü Livaneli’nin müzisyen kızı Aylin Livaneli ile dünya evine girdi.

Kuruçeşme yazlık Divan’daki düğün çok görkemliydi. Nikâhı Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay kıydı. Gelinin nikâh şahidi ünlü yazar Yaşar Kemal’di.

Düğün tam bir politik zirveye dönüştü. ANAP Lideri Mesut Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İsmail Cem, Nurettin Sözen, Mehmet Ali Yılmaz konuklar arasındaydı.

Haberin Devamı

Aşkları ve kavgalarıyla Tolga Savacı

Dünyaca ünlü yönetmen Elia Kazan, oyuncular Türkan Şoray ve Müjde Ar düğündeydi. 350 kişilik planlanan düğüne 400 kişi gelince bazı konuklara yer bulmakta güçlük yaşandı.

Ancak bu muhteşem düğünle başlayan evlilik sadece iki yıl sürebildi. 9 Temmuz 1995 günü Hürriyet’in birinci sayfasında “Evlilik yürümedi” başlığı vardı. Savacı gazetecilere, “karakter uyuşmazlığı” nedeniyle ayrılma kararı aldıklarını belirtip, “İnsanlar ancak aynı evi paylaşınca birbirlerini gerçekten tanıyorlar” diyordu. Eşini hâlâ seviyordu. Buna rağmen çift, 5 Nisan 1996 günü anlaşmalı olarak boşandı.

Aşkları ve kavgalarıyla Tolga Savacı

‘YAPIMCI OLSAM İŞLERİ BİTİREMEZDİM’

Ünlü yıldız zaman zaman ticareti de denedi. Ablasıyla birlikte ünlü bir İtalyan mayo markasının Türkiye temsilciliğini üstlendiler. Ardından İstanbul sokaklarına parkmetre koymak için şirket kurdu. Muğla Dalyan’da butik otel açtı.

Haberin Devamı

Yıllar sonra 2009’da Kelebek’ten Sinem Vural’a verdiği röportajında “Sanatçılar ticaret yapamıyor. Siz detaylarla o kadar uğraşıyorsunuz ki, ticaret erbabı alıp yürüyor” diyordu. “Neden farklı işler yaptınız?” sorusunu ise şöyle yanıtlıyordu: “Detaycılığımdan dolayı... Yapımcılık gibi bir işe el atsaydım, muhtemelen hiç bitmeyen projelerim olurdu. Bitiremezdim başladığım işi...”

Savacı, 2010 yılında bir davette Nermin Bezmen ile el ele görülünce dedikodular aldı yürüdü. Bezmen o günlerde Hürriyet’e verdiği röportajda Savacı için “Valla, ileride ne olur bilmiyorum. Ama şu anda karşılıklı oturup konuşmaktan, fikir paylaşmaktan, beraber gülmekten keyif alıyoruz” diyordu. Zamanla sevgili oldular. Bezmen, Savacı’dan 10 yaş büyüktü. Konuşulanlara hiç kulak vermediler. Ve beş yıl sonra, Mayıs 2015’te evlendiler.

Haberin Devamı

Aşkları ve kavgalarıyla Tolga Savacı

Düğüne sadece çiftin yakın dostları katıldı. Nermin Bezmen’in şahidi kızı Pamira Bezmen’di. Çiftin evliliği Savacı’nın önceki gün hayatını kaybettiği güne kadar gözlerden uzakta sürdü.

Yazarın Tüm Yazıları