WASHINGTON MODASININ ŞİFRELERİ

Olaylı günlerin ardından Joe Biden, yeminini ederek ABD’nin 46. başkanı oldu. Yemin törenine katılan ünlüler ve siyasetçilerin giyim tercihleriyle verdiği mesajlar ise törenin kendisi kadar konuşuldu. İşte yemin törenindeki ünlü isimlerin kıyafetlerindeki şifreler...

Haberin Devamı

WASHINGTON MODASININ ŞİFRELERİ
Morun gücü

Yemin töreninde en çok dikkatimi çeken detay ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile ABD eski dışişleri bakanı Hillary Clinton’ın kıyafetleri arasında renk eşleşmesi oldu. Bu iki güçlü kadının moru bilinçli olarak seçtiğini, sadece hoşlarına giden bir renk olduğu için değil taşıdığı anlamdan dolayı bu özel günde tercih ettiklerini düşünüyorum.
WASHINGTON MODASININ ŞİFRELERİ
Amerikan halkı mor rengi bayraklarındaki mavi ve kırmızının birleşimi yani birlikteliğin sembolü olarak görse de morun siyasetçilerce tercih edilme sebebi biraz daha farklı.
Geçmişte mor rengi oluşturan bitkilerin doğada bulunması oldukça zor olduğu için mor kumaşların kullanım ayrıcalığı krallar ve rahipler gibi dönemin güçlü ve zengin zümresine aitti. Yani mor asırlardır “güç bende” mesajı veren bir renk. Yemin töreninde de bu mesajı açıkça gördük.
Hatta Hillary Clinton ABD başkanlık seçimlerini kaybettiği yıl sonuçlara dair konuşmasında yine aynı rengi tercih edip “yıkılmadım ayaktayım” diyerek asıl gücün halen kimde olduğu mesajını vermeye çalışmıştı.
WASHINGTON MODASININ ŞİFRELERİ
Uçakta kıyafet değiştirdi

Haberin Devamı

Donald Trump’ın eşi Melania Trump, Beyaz Saray günlerinin her anında kıyafet seçimleriyle mesajlar vermeye çalışmıştı.
Keza oval ofisten ayrılışının son gününde de bu böyle oldu. Donald Trump’ın yemin töreninde 3 bin 700 dolarlık mavi bir Ralph Lauren takımı tercih eden eski First Lady’nin veda kıyafeti 50 bin dolarlık bir kombindi.
WASHINGTON MODASININ ŞİFRELERİ
Trump’ın baştan aşağı siyahlara bürünmesinin sebebi olarak Joe Biden’ın göreve başlamasını kara bir gün olarak atfetmesi görüldü. Çünkü aynı gün Florida’ya uçan Melania Trump, uçakta kıyafetini değiştirerek güne turuncu renkte gayet canlı bir elbiseyle devam etti.
WASHINGTON MODASININ ŞİFRELERİ
Siyahi dayanışma
Törene katılan eski ABD başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama ise mürdüm eriği renginde balıkçı yaka bir kıyafet ve aynı tonda bir pardösü tercih etti. Böylesine önemli ve anlamlı bir günde siyahi bir tasarımcı olan Sergio Hudson’ın hazırladığı bir kıyafet giymesi Obama’nın siyahi isimleri hayatının her alanına ne kadar dahil ettiğini ve onları desteklediğini gösterdi.
WASHINGTON MODASININ ŞİFRELERİ
Bu arada Hudson’ı tercih eden ünlü isimler sadece siyaset dünyasıyla sınırlı değil. Sahne hayatından Rihanna ve Beyoncé’nin de favori moda tasarımcıları arasında yine aynı isim yer alıyor.

Barış mesajı

Haberin Devamı

Törende Amerikan ulusal marşını seslendiren Lady Gaga ise Daniel Roseberry tasarımı koyu lacivert bir ceket ve kırmızı balon etek tercih etti.
Sanatçının kullandığı altın renkte mikrofon ve kulaklıklar kadar dikkat çeken bir diğer aksesuvar ise gagasında zeytin dalı taşıyarak barış mesajı veren altın güvercin şeklindeki dev broş oldu.
WASHINGTON MODASININ ŞİFRELERİ
Lady Gaga aynı gün erken saatlerde ABD meclisini ziyaretinde ise Givency’nin bembeyaz bir kıyafetini giyerek yine barış mesajı verdi. Zeytin dalının, beyazın ve güvercinin barışın sembolleri oluşunun hikayesi ise büyük tufana dayanıyor.
Hz. Nuh, tufan sonrası yeryüzünde yaşanabilecek bir kara parçası kalıp kalmadığına dair haber almak için gemiden beyaz bir güvercin yollar.
Güvercinin son seferinde gagasında zeytin dalıyla geri döndüğünü gören Hz. Nuh, dünyada artık suların durulduğunu ve yaşamak için bir umut olduğunu anlar.
O zamandan bu zamana filmlerden askeri birliklerin armalarına kadar birçok yerde bu semboller barışı temsil etmiştir.

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları