İtalyanlar Türk mutfağını öğrenecek

Eataly’nin şefi Claudio Chinali ile bir araya gelip hem sohbet ettik hem de yemek yaptık. Ünlü şef, önümüzdeki ay Türkiye Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği’nin düzenlediği proje kapsamında İtalya’nın en ünlü gazetecilerine Türk yemekleri öğretecek. İşte sohbetimizin detayları...

Haberin Devamı

İtalyanlar Türk mutfağını öğrenecek

Canlı yayında tarif
Yaptığı yemeklerin yanında Türkiye dostluğuyla da tanınan İtalyan şef Claudio Chinali, Türkiye Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği’nin mayıs ayında düzenleyeceği online etkinlikle İtalya’nın en ünlü gazetecilerine Türk yemeklerini öğretecek.
Etkinlik öncesi gazetecilerin evlerine organik Türk ürünlerinden oluşan gıda paketlerinin de gönderileceğini söyleyen Chinali, şöyle dedi:
“Canlı yayında mücver, patlıcan ezmesi, sigara böreği ve zeytinyağlı taze fasulye yapacağım. Kısırı ise onlara gönderdiğimiz malzemelerle hep beraber yapacağız. 10 yılı aşkın süredir yaşadığım Türkiye’de yemeklerinizi hayranlıkla denedim ve severek öğrendim. İtalyanların Türk mutfağını daha çok tanıması gerek.
Umuyorum ki bu projenin devamını da getirecek ve daha çok İtalyan’a Türk yemeği öğreteceğiz.”

Haberin Devamı

İtalyanlar Türk mutfağını öğrenecek

Tanıtım ve strateji

Sohbetimiz esnasında öğrendiğim bir diğer güzel haber ise Eataly’de açılacak Terrazzo Italia isimli restorana dair.
İnşaat alanını gezdim. Eataly’nin o minimal dünyasının bir tık ötesine geçen, iddialı ama halen Akdeniz ruhunu hissettiren, odunsu renklerde şık bir restoran ortaya çıkmış.
Şef, menüde Türk ürünleriyle İtalyan lezzetlerini buluşturacaklarını söyledi:
“Çanakkale domatesiyle Modena parmesanını, Türk humusuyla İtalya’nın meşhur nohut ekmeği Panelle’yi bir araya getirdiğimiz bir menü hazırladık. Türk gıda ürünleri çeşit olarak zengin ve kaliteli. Lakin tanıtım ve rekabet stratejileri yanlış.
Antalya’daki bir peynircinin parmesan benzeri bir peynir üretip buna ‘Türk parmesanı’ dediğini duydum. Oysa ki o peynire yerel bir isim vererek tanıtımını yapsa hem daha çok ilgi çeker hem de Türk gastronomisine yeni ürün kazandırmış olur. Doğru olan bir başka ligin ikincisi olmak değil, kendi liginin birincisi olmaktır.”

Haberin Devamı

Londra’da açılış

Yurtdışından bir diğer güzel haber ise Londra’dan...
Tasarladığı kıyafetlerle Türk modasını global arenada temsil eden Zeynep Kartal, Cadaro Mücevherat markasıyla beraber “Concept Store London” isimli mağazasını geçtiğimiz cuma Londra’nın gözde semti Knightsbridge’te açtı.
Açılış daveti, Cadaro’nun kurucuları Ayşe ve Yusuf Yıldız’ın oğlu markanın ikinci nesil temsilcisi Oğulcan Yıldız’ın ev sahipliğinde düzenlendi.

İtalyanlar Türk mutfağını öğrenecek

Açılışa T.C. Londra Kültür ve Turizm Ataşesi Arzu Kahraman, Lübnanlı milyoner Rafik Hariri’nin oğlu Fahed Hariri ve eşi Maya Hariri, “Coronation Street” dizisinin ünlü oyuncusu Victoria Ekanoye ile İngiltere’de yer aldığı TV programlarıyla tanınan Christine McGuinness gibi birçok seçkin davetli katıldı.

Haberin Devamı

İtalyanlar Türk mutfağını öğrenecek

 

Serum Cafe

Açılıştan sonra telefonda sohbet ettiğim Zeynep Kartal’ın anlattığına göre; 500 m2’lik mağazada hem özel yapım mücevherler, hem modacının yeni tasarımları hem de İngiltere’nin ünlü müzayede evi Sotheby’s’in koleksiyon fotoğrafları sergilenecekmiş.
Keza mağazanın alt katında lüks konseptte tasarlanmış bir sağlıklı yaşam kafesi de kurulmuş.
E vitamini serumlarının, kolajenli meyve sularının satıldığı kafe, mağazayla eş zamanlı hizmet vermeye başlamış.
Zeynep Kartal, “Mağazamızda mücevher, haute couture ve hazır giyim kıyafetlerin yanında astroloji temalı burçları anlatan özel tasarım tişörtler de satacağız. Oluşturduğumuz bu konsept mağazacılık; sanat, mücevher ve tekstil dünyasının buluştuğu ayrıcalıklı bir nokta olacak. Alt katımız ise sağlıklı kafe trendinin dünyadaki en iddialı alanlarından biri. Pandemi ile birlikte bu tarz sağlıklı kafelerin tüm ülkelerde trend olacağını düşünüyorum” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları