Boğaz’da İtalyan gecesi

İtalya’nın 1953’te kurulan efsanevi moda markası Missoni’nin kurucuları, iş insanı Mehmet Korutürk’ün geçen hafta İstanbul’da misafiriydi. Korutürk tarafından Kanlıca’daki yalıda Missoni ailesi şerefine verilen davete sanat, moda ve cemiyet hayatından birçok ünlü isim katıldı.

Haberin Devamı

Boğaz’da İtalyan gecesi

ÜÇ KUŞAK BİR ARADA

Geçen hafta 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün torunu, Vanguart saatlerinin sahibi Mehmet Korutürk’ün İtalyan moda markası Missoni’nin kurucuları şerefine Kanlıca’da verdiği davete katıldım.

Boğaz’da İtalyan gecesi

Markanın kurucusu 90 yaşındaki Rosita Missoni ile kızı Angela Missoni ve torunu Francesco Maccapani Missoni’nin katıldığı davette Meryem Uzerli, Acun Ilıcalı, Muzaffer Yıldırım, Ömer Karacan, Ece Sükan gibi birçok Türk ünlü isim yanında NFL efsanesi Joe Montana’nın oğlu Nicky Montana, futbolcu Roman Neustadter ve Dubaili fenomen Rania Fawaz da yer alıyordu.

Haberin Devamı

Boğaz’da İtalyan gecesi

Mehmet Korutürk

Havuz başında gerçekleşen gecede sohbet ettiğimiz Missoni markasının üçüncü kuşak temsilcisi Francesco Maccapani Missoni pandemi döneminde ürettiği sanat eserlerini Türkiye’ye getirerek Four Seasons Bosphorus Otel’de pop-up bir sergi gerçekleştirdiğini anlattı.

Boğaz’da İtalyan gecesi

Francesco Maccapani Missoni

GÜVEN VE LÜKS

Turizmci Yalçın Avcı’nın kurucusu olduğu Future of Luxury’nin son etkinliği geçen hafta Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı TGA Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu, Anatolity Vakfı Başkanı turizm gurusu Cem Kınay, film yapımcısı ve gazeteci Elif Dağdeviren, Swissotel The Bosphorus Genel Müdürü Uğur Talayhan ve marka uzmanı Aylin Altuntaş’ın konuşmacı olduğu etkinliği birçok yerli ve yabancı turizmci takip etti.

Boğaz’da İtalyan gecesi

Haberin Devamı

Etkinlikte konuşan Uğur Talayhan “Pandemi döneminde  deneyimlerin hayatımızda ne kadar büyük yer ettiği hiç olmadığı kadar anlaşıldı. Bu yüzden pandemi sonrasında deneyimsel farklılıklar sunan, hizmette özelleşen, data ile lüksü birleştirerek misafir analizi yapabilen, misafirini tanıyan kurumlar öne çıkacak” dedi.

Tek kelimeyle nokta atışı bir tahlil!

Boğaz’da İtalyan gecesi

EBRUDAN İLHAM

Birçok konuğun tekneyle katıldığı, pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen davette tanıştığımız İskoçyalı ünlü sanatçı Alasdair Dundas’la da gecede uzunca sohbet etme şansı yakaladım.

İstanbul için “Dünyanın düşlediği şehir” diyen sanatçı, Ömer Karacan’ın Kız Kulesi’nde düzenlediği James Bond partisini ve Halas teknesindeki Agatha Christie partilerini unutamadığının, Avrupa jet-setinin İstanbul’u halen bu partilerle andığının altını çizdi. Yine aynı akşam Meryem Uzerli’nin misafiri Alman sanatçı Martin Werthmann’la da sohbet etme imkanım oldu.

Haberin Devamı

Werthmann ahşap üzerine uyguladığı çağdaş sanat tekniğinin ebru sanatıyla benzerliğine dikkat çekti.

Ebrunun Avrupa’daki birçok sanatçıya ilham verdiğini söyleyen artist, gelecek yıl için İstanbul’da sergi hazırlığında olduğunu söyledi.

Boğaz’da İtalyan gecesi

HERKESE İYİ YAŞAM

İş insanı Belgin Aksoy’un girişimi olan, iyi yaşam felsefesini dünyaya yayan GWD’nin bu yılki kutlamaları 12 Haziran’da online olarak gerçekleşecekmiş.

Amerikalı yapımcı Oprah Winfrey, sanatçı Robbie Williams, eski Sussex Dükü ve Düşesi Prens Harry ve Meghan Markle’ın destekçileri arasında bulunan GDW bu yıl Yeni Zelanda’dan başlayıp Los Angeles’ta son bulacak geniş bir katılımla alanında uzman isimleri ağırlayacakmış.

Haberin Devamı

Etkinliğin özellikle pandemi dönemindeki önemine dikkat çeken Belgin Aksoy’la telefonda uzunca konuştuk. Aksoy, “İyi yaşamanın yeryüzündeki her insan için basit bir gereklilik ve hak olduğunun, bir lüks olmadığının güçlü bir savunucusuyum ve pandeminin bunu hepimize bir kez daha kanıtladığına inanıyorum” dedi.

Etkinlik GDW web sitesi üzerinden ücretsiz izlenebilecek.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları