Gayrimenkulün demir leydisi

ONU nasıl tarif etmeli? Hani, “Özgüveni yüksek, tuttuğunu koparan” denir ya...

Haberin Devamı

Bu sözler tam da First Class Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucusu Gülçin Okay için söylenmiş olsa gerek. Gülçin Hanım, eşi Tezcan Okay’la birlikte lokomotif sektör konumundaki inşaatta büyük proje ve müteahhitlerin satış & pazarlamada en büyük yardımcısı. Ticarete yatkınlığı çocukluğundan başlıyor. Sadece o mu? Aynı zamanda iyi bir aşçı, tam bir kitap kurdu. Kişisel gelişim ve gayrimenkul sektörü üzerine yazılan yayınları hiç kaçırmıyor. First Class Gayrimenkul Akademisi’yle bu sektörün eğitim altyapısına büyük emek harcıyor, bina yönetim sistemindeki çağdaş uygulamalarla İzmir’de bu alandaki açığı kapatmayı hedefliyor. Gözlerinde mesleğine tutkun bir kadının bakışını, ürettiği eserlerde titiz ve disiplinli bir çalışmanın izlerini, konuşmalarında ise isteyince -hem de çok isteyince- her şeyin olabileceğine ilişkin kararlı bir iş insanının sizi içine çeken samimi ve dobra sözlerini görüyorsunuz.

Haberin Devamı

Gayrimenkulün demir leydisi

HAYAT FELSEFESİ
Bu hayatta gelebileceğiniz en yüksek nokta insanların ön koşulsuz size güvenmesidir. Bunu başarabilirseniz her kapıyı açabilirsiniz.

OTOMOBİL
Sunroof olmazsa olmaz

* İlk arabam Fiat Uno’ydu. 1996 model ve koyu yeşildi. Şu an 2008 model X3 Jeep’im var. Erkek gibi sürücüyüm. Hızlıyım. Yeşil yandığı halde hala bekleyenlere sinir olurum. Bunun dışında kurallara mümkün olduğunca uymaya çalışırım. Bir otomobil alırken olmazsa olmazım sunrooftur. Ayrıca, otomatik vites ve dizel olmalı. Çok yakmamalı. Bir de ikinci el olmalı. Hayatta sıfır araba almam.

Gayrimenkulün demir leydisi

BESLENME
Domates kurusu mutlaka

* Kahvaltımı her sabah evde ailemle birlikte yaparım. Domates kurusu, yumurta, peynir, zeytin, domates mutlaka olsun isterim. Sütlü nescafe içmeden hayatta güne başlayamam. Öğlenleri karbonhidratlı gıdalar yediğimde 14.00-15.00 gibi kan şekerim düşer. Bundan dolayı genelde et ya da sebze yerim. Ama genelde maillerimi kontrol ederken bilgisayar başında çorba içerim. Akşamları sebze ya da et ağırlıklı beslenirim. Güzel kurabiye, pasta, börek yaparım. Zeytinyağlı dolma, güveç ve türlü de oldukça başarılıyım. Balıksız yapamam. Hindistan cevizi sevmem. Bir de sakız çiğneyemem.

Haberin Devamı

MEKAN
Hardrock cafeye gitmeden dönmem

* Ildırı’yı çok severim. Deniz kenarındaki balık lokantalarında keyifle otururum. Foça’da Celep var. Tabii bir de Midpoint. Yurt dışında her şehrin hardrock cafesine mutlaka giderim. Genelde gittiğim ülkelerin yemeklerini tatmaya çalışırım. Kaplumbağa yemem ama gidip döner de yemem. Herkesin gitmediği yerleri seçerim. Gideceğim yer ya yeşillik ya da deniz kenarında olmalı. Çok kalabalık da olmamalı. Yer için hayatta kuyrukta bekleyemem. Görüntüye önem veririm. Hijyen ve servise de dikkat ederim.

Gayrimenkulün demir leydisi

SPOR
Haftada 3 kez yürüyüş

* Sporla çok alakam olduğunu söyleyemem. Önceden de olmadı. Şimdi haftanın 3 günü 1’er saat yürüyüş yapıyorum. Kulağıma kulaklığımı takıp, oturduğumuz sitenin etrafında yürüyorum. Hepsi bu! Galatasaray’ı tutuyorum ama bir bağım yok. Maçları seyretmem, çok da umursamam.

Haberin Devamı

TATİL
İki çeşit tatil anlayışım var

* Her 3 ayda 2-3’er günlük tatil yaparım. Biri yurt içi, diğeri yurt dışı olur. Tatil anlayışım da ikiye ayrılır. Biri kafa dinlemek, diğeri de gezme üzerinedir. Kafa tatilinde denizin kenarında hiçbir şey yapmadan dinlenirim. Yurt dışına gittiğimde de iki türlü gezerim. Alışveriş bağımlısı değilimdir ama ne kadar müze, tarihi yer varsa görmeye çalışırım. Sabahtan kalkarım, gerekirse ayaküstü bir şeyler atıştırıp ara vermeden gezmeme devam ederim. Mümkün olduğunca az uyur, vaktimi gezip görmeye ayırırım. Sanat galerilerini ziyaret ederim. Bu da gezme tatilimdir.

Gayrimenkulün demir leydisi

HOBİ
Tam bir kitap kurduyum

* Sıkı kitap okurum. Mesleğim gereği satış ve pazarlama üzerine yayınları yakından takip ederim. Gayrimenkulle ilgili çıkan tüm kitapları da alırım. Kişisel gelişimle de ilgiliyim.

Haberin Devamı

KARİYER
Hep kendi işimi yaptım

* Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ni bitirdim. Endüstri mühendisliğini okumamın nedeni, babamın işinin başına geçmekti. Babam büro mobilyası imalat ve satışı yapıyordu ve o dönemin en büyük şirketlerinden biriydi. Ancak kendisiyle anlaşamayınca, ayrılıp 1995’te sıfırdan kendi tekstil işimi kurdum. 10 makineyle başladım. 2 de ortağım vardı. Başlangıçta fason üretim yapıyorduk. Daha sonra 20-30 bin tişört imal ettik. En son Avrupa ve İskandinav ülkelerine ihracat yapar duruma gelmiştik. Derken, 2003 krizinde battık. Bütün varlığımızı kaybettik. Her şey bitip de çocuk bile yapmadığımı fark edince, ‘Bari bir çocuğum olsun’ dedim. Bu arada 2 yıl evde kaldım. Çocuğumu kendim büyüttüm. Ondan sonra, ‘Ne yaparım?’ diye düşünmeye başladım. Sermayem de yoktu. Hiç başkasının yanında da çalışmamıştım. Remax’ta gayrimenkul danışmanlığına başladım. Sistem kafama uymayınca kendi firmamı kurmaya karar verdim. 2008’de First Class’ı kurdum. Şu anda emlak ofisi, proje satış, ikinci el kiralama, bina yönetimi, arsa-arazi temini konusunda hizmet veriyoruz. Ben daha çocukluğumda bile esnafçılık oynardım. Dolaplardaki elbiseleri indirir, ardından raflara tek tek dizer ve butik yapardım. O zaman iş kadını olacağım belliymiş demek ki!

Haberin Devamı

TOPLANTI
Hem konuşur, hem dinlerim

* Çok yoğun toplantı gündemim var. Her gün 3-4, hatta 5 toplantıya bile girdiğim olur. Sonuç odaklıyım. Bir amaca hizmet etsin ve ulaşılsın isterim. Hem konuşur, hem de dinlerim.

GÜNE BAŞLANGIÇ
İşte iş, evde ev geçerlidir

* Sabah 06.30’da kalkarım. Kahvaltıyı hazırlar, yaptıktan sonra kızları okula yollarım. Akşam yemeğini sabahtan pişiririm. Çünkü benim için işte iş, evde ev geçerlidir. Evin işini işyerine, işteki sorunları evde yaşamak istemem. Tamamen mümkün değil ama yüzde 70 başarıyorum.

MODA
Tekdüzelikten hoşlanmam

* Bana hayatta değişik olacak, renk olacak. Hiçbir şey tekdüze olmayacak. Bazen gidiyorum bana anneanne modelleri gösteriyorlar. Oysa benim alacağım şeyin bir yerinde bir çıkıntı olacak. Hazır giyinirim. Diktirmeye, ölçtürüp biçtirmeye zamanım yok!

TEKNOLOJİ
Sonuna kadar kullanırım

* Mecburen yakından takip ediyorum. Bilgisayar ve cep telefonumu sık değiştirmem. En iyisini alırım, gittiği yere kadar kullanırım, kapasitesi dolunca da değiştiririm. Sosyal medyayı da işimden dolayı yoğun kullanıyorum.

ASTROLOJİ
Görselliğe çok önem veririm


* Burcum terazi, yükselenim akrep. 40’ından sonra insan yükseleni olurmuş. Terazi için görsellik çok önemlidir. Benim için de öyle. Bir araba düşünün, dünyanın en iyi otomobili ama görüntü kötü. Ya da bir ev, elektronik aksamları süper ama görüntü zevksiz. Benim için hiçbir önemi kalmaz.

SEVİMLİ DOSTLAR
Alerjim var, bakamıyorum

* Herhangi bir evcil hayvan beslemiyorum. Zaten mümkün de değil. Alerjim var. Aynı asansöre bile binemem.

KIRILMA NOKTASI
Tam, ‘Her şey bitti’ derken

* Emlak işine yeni başlamıştım, yeni aldığım ve bütün paramı verdiğim arabamla ev göstermeye giderken kaza yaptım. Araba pert oldu. Ne param kaldı, ne de işim. 8 aydır hiçbir iş yapmamıştım ve üstelik bütün paramı yatırdığım arabam da yoktu artık. Her yerim morardı ve eve gidip emlak işini bırakmaya karar verdim. Sonra hiç olmayacak bir şey oldu. Ev göstereceğim kişi pazar günü büroyu açtırıp kapora verdi. Ben de 5 tane ağrı kesici içtim, işimin başına geri döndüm.

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Gülçin Okay
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1968
Eğitimi: DEÜ Endüstri Mühendisliği
İşi: First Class Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucusu
Burcu: Terazi
Medeni durumu: Tezcan Okay ile evli. Azra ve Nazlı isminde iki kız annesi.

Yazarın Tüm Yazıları