Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Ruhsal ameliyatlar (2)

Alman Dr. Gisella Huber'in Filipin'li şifacı Tony Agpoa ile ayrıca çok ilginç bir anısı vardır. Tony Agpoa Almanya'ya gittiğinde Dr. Huber'i ziyaret eder. Doktorun küçük oğlu polaroit fotograf makinesi ile gelir ve Agpoa ile hatıra fotografı çekmek ister.

Agpoa, çocuğun omzunu okşayarak kendi resminin çıkmayacağını söyler. Tabii çocuk bu sözlere hiçbir biçimde aldırış etmez ve fotografı çeker. Ne var ki, resimde Agpoa'nın dışında herkes vardır. Agpoa'nın olması gereken yerde ise görüntü yoktur.

Hayretler içinde resme bakarlar. Bu kez Agpoa gülerek ‘‘Bir kez daha çek. Bu sefer çıkacak’’ der. Nitekim ikinci fotografta hiçbir anormallik yoktur.

Ruhsal şifacılarla ilgili hemen herkes başka başka yorumlar getirirler. Bazı bilimadamları kesinlikle reddederken bazı bilim çevreleri bu tip olayları kabul göstermektedirler. Fakat, olabileceğini kabul edenler de kesin ve net bir açıklama getirmekten çok uzaklar.

Bugünkü bilgilerin ışığında açıklama getirilemeyen olayları reddetmek çok daha anlaşılır ve kolay görünmektedir. Tabii bunu ispatlayabilmenin tek yolu da kişilerin hilelerini bulup ortaya çıkartmaktır. İşte, ünlü araştırmacı Heinz Reinhoff da bunlardan biridir. Fakat, bütün uğraşlarına ve incelemelerine rağmen henüz hedefine ulaşamamıştır.

İsviçre'li bir profesör ise, tamamı doktor ve profesörlerden oluşan bir bilim heyeti oluşturur ve Agpoa'yı incelemek üzere İsviçre'ye davet eder. Agpoa, bu daveti memnuniyetle kabul eder ve gider.

Bilim grubu Agpoa'ya şöyle bir soru yöneltir;

‘‘Anatomi biliyor musunuz?’’

Agpoa'nın ilginç cevabı ise, şöyledir;

‘‘Kuşlar coğrafya bildikleri için mi, kıtadan kıtaya uçuyorlar?’’

Açıkça görülüyor ki, Agpoa, evrensel bilginin içsel olarak sezilebileceğini ve kullanılabileceğini söylemektedir. Evrende bütün bilgiler mevcuttur. Keşif ve icatlar bu bilginin sezilmesi sonucu ortaya çıkmakta, sistem ve metod geliştirilerek uygulama safhasına ulaşılmaktadır.

İnsan hangi konuya konsantre olursa ve o alanda çalışmaya başlarsa, bir süre sonra o konuyla ilgili farkında olmadan evrensel bilgi ile kontakt kurar. Daha sonra bütün dikkatini yönelterek üzerinde çalıştığı konuyla ilgili ne varsa karşısına çıkmaya başlar. Daha da ötesi zihninde bilgiler oluşmaya ve ihtiyacı doğrultusunda çözümleri algılamaya başlar. Kısacası, konsantre olduğu konuda başarılı çalışmalar ortaya koymaya başlar. Tony Agpoa, bu durumun en uç örneklerinden biridir.

Ruhsal şifacılarla ilgili pek çok çevreler, olumlu-olumsuz yorumlar yaparken bazı çevreler de olup olamayacağı tartışmalarını sürdürsüler, Manila'daki şifa evlerinde Tony Agpoa ölmüş olsa bile ilaçsız ve neştersiz ameliyatlara devam etmektedirler.

Araştırmacılar, olayların niteliği hakkında kesin bir açıklama getirememekle birlikte bazı çevreler kendi görüşlerine uygun açıklamalarda bulunmaktadırlar.

Örneğin, spritüalistler (Ruhçular) şöyle söylemektedirler;

‘Ameliyatları yapan şifacılar sadece medyum olarak görev yapıyorlar. Yani ameliyatların gerçekleştirilmesinde aracı görevi görüyorlar. Aslında ameliyatları gerçekleştirenler bedensiz varlıklardır.’’

Ruhçular bu ameliyatların ruhlar tarafından yaptırıldığına inanırken UFO'cular ise, bu ameliyatları uzaylılara bağlamaktadırlar. Parapsikologlar ise, şifacılık olaylarını kabul göstermekle birlikte henüz bir açıklama getirebilmiş değiller.

Bazı görüşler ise, insanın sadece inanması sonucu gerçekleşen bir olay olduğunu söylerken, inancın ötesinde oluşan şifa olayları yeni sorulara ve düşünce boyutlarını zorlamaya neden olacak gibi görünüyor diyorum, Yasemin'ce...






 








Yazarın Tüm Yazıları