Yasemin Boran: Kemal Derviş ve Türkiye







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Şu sıralarda bütün dikkatimizi Kemal Derviş'e yönelttik. Hepimiz için çok önemli. Aslında Türkiye'nin içine girmiş bulduğu sürecin bir parçası ve elbette çok merak ediyoruz.

Ben de astrolojik açıdan Türkiye, ekonomi, borsa, çevre ve değişimlerin tam ortasında bulunan Kemal Derviş'in bütün bunlarla uyumluluğunu merak ettim.

Uyumluluk diyorum, çünkü evrensel prensipler uyumluluklar, birbirine uygunluklar doğrultusunda çalışıyor. Ve hiçbir şey manasız değil. Sadece anlamlı tesadüfler var. Önemli olan bu anlamı ortaya çıkarabilmek ve anlamak.

İşte bu noktada Astroloji'nin yardımını alabiliriz ve anlayabiliriz.

Kemal Derviş'in doğum saatini öğrenemedim fakat, doğum gün ve yılını öğrenmiş bulunuyorum. Şayet öğrendiğim bilgiler doğruysa, Kemal Derviş'in burcu Oğlak. Ve doğduğu gün gökyüzünün konumu çok ilginç. Çünkü hem Türkiye'nin yıldız haritasıyla, hem de İMKB'nin kuruluş anındaki gökyüzü konumuyla örtüşen etkiler var.

Zihinsel ve fiziksel iletişimi sembolize eden Merkür ile büyük enerjiyi sembolize eden Mars etkileşim içindeyken doğmuş Kemal Derviş. Bu konum, zeka potansiyelinin yüksek olduğunu işaret ediyor. Son derece hızlı düşünüp hızlı kararlar alabileceğini ve güçlü bir biçimde ortaya koyabileceğini gösteriyor. Üstelik Türkiye'nin Güneş'ini zorlayan bir konumda bulunuyor.

Elbette değişimler pek kolay değil. Ve Türkiye şu anda bir değişim süreci içinde ve bu değişimi gerçekleştirebilmesi için zorlanmaya ihtiyacı var. Zaten zor bir dönemde bulunuyoruz. Bunu aşabilmek için harekete geçirici bir etkiye ihtiyacımız var ve Kemal Derviş'in doğum anında aldığı etkilerin bizi harekete geçireceği anlaşılıyor.

Derviş'in doğum haritasında bulunan disiplin gezegeni Satürn, Türkiye'nin Güneş'ine uyumlu etkiler yapıyor. Bu demektir ki, Türkiye'yi disipline edecek. Sabırlı ve kararlı davranmasına yardımcı olacak.

Kemal Derviş'in doğum anındaki Uranüs, Türkiye'nin yıldız haritasındaki Ay'ın tam üzerinde duruyor. Bu konum, saklanmış, örtülmüş, biriktirilmiş ne varsa tüm bunların açığa çıkması için zorlayacağını ve değişimin gerçekleşmesi için tetikleyeceğini işaret ediyor. Üstelik Aşk, sanat, yaratıcılık ve ilişkileri sembolize eden Venüs de alışılmışın dışında bir anlayış getiriyor. Ayrıca yurtdışı ile güçlü ilişkiler kurulmasında önemli bir fonksiyonu olacağını da işaret ediyor.

Ayrıca İMKB'nin burcu da Oğlak ve Kemal Derviş'in Güneş'i ile örtüşüyor. Üstelik şans ve bolluk gezegeni Jüpiter son derece uyumlu etkiler içinde bulunuyor.

Bütün bunlar Kemal Derviş'in, Türkiye'nin bu geçiş döneminde neden burada bulunduğunu bize anlatıyor. Ancak, önümüzdeki Haziran ayının hayli zorlu geçeceğini de işaret ediyor. Sürpriz karışıklıklara karşı tedbirli davranılması gerekiyor. Özellikle kararlar ve bunların açıklanması konusunda aceleci davranılmamasında yarar var diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları