Yaşananlar

Haberin Devamı

Yine, Alüs yine hüsran

Kundu'ya golf alanı yapılacak değil mi?.. Bizimki, çevrecilerden daha hızlı çevreci... Ağaçlar kesilecekmiş, yeşil korunacakmış, zengin turist gelecekmiş umrunda değil... Amaç, laf olsun torba dolsun.

Bu bizimki de kim?..

Kim olacak, Alüs... Namı diğer; Yeni İleri Gazetesi'den Ali Tongülüs...

Peki sonuç; Kundu'ya golf için onay çıktı... Sağ duyu, akıl ve mantık kazandı. Alüs, kaybetti.

Migros, Antalya'da süper bir mağaza açacak diyelim. Bizimki yine aportta... Kasası tam takır, çanak bakır belediye kiraladığı araziden yılda 3 milyon 200 bin dolar alacakmış. Bu parayla işçi maaşını ödeyecek, yatırım yapacakmış, birde üstüne üstlük Antalya dört dörtlük bir Migros kanzanacakmış. ‘O’na göre, bunların hiçbiri önemli değil.

Kim mi bu, ‘O’...

Kim olacak Alüs...

Sonuç; Migros'a onay çıktı. İnşaat hızla sürüyor. Sağduyu, akıl ve mantık kazandı. Alüs, yine kaybetti.

Antalya'da otobüs ve minibüs taşıma ücretleri 300 bin lira oldu. Biz, halkın sesine kulap verip zam geri alınsın diye feryat ediyoruz ya, ‘O’ mutlaka tersini yapacak. Yani, bize muhalefet edecek.

Yapılan zam hükümetin enflasyon hedef rakamlarına uymuyormuş, millet resmen soyuluyormuş, birileri haksız yere vatandaşı tokatlıyormuş, ‘O’nun için hikaye...

Yok efendim, ‘‘Bu aşırı zam hoş görülmeli’’ imiş...

Yok efendim, ‘‘Antalya gibi bir kentte yaşamanın bir bedeli var’’mış...

Yok efendim; ‘‘Bu zamma katlanmak lazım’’mış...

Evet, resmen böyle diyor.

Kim diyor?..

Kim olacak bizim Alüs...

Sonuç; Halkın ve bizim dediğimiz oldu. Zam yüzde 50'den 25'e çekildi. Kaybeden, fırsatçılar ve tabi ki yine Alüs'tü...

Millet aya biz yaya

Efendim18 Nisan'da seçip Ankara'ya gönderdiğimiz günden beri merak ederim. Bizim Antalyalı zat-ı muhterem mebus efendiler ne yapar diye?..

Biri yaptığı bir mesele ile gazetelerde arz-ı endam etti de, gül yüzünü gördük, değerli fikirlerini öğrendik. Fazilet Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Zeki Okudan'dan bahsediyorum.

ABD Başkanı Bill Clinton ile İlgiltere Başbakanı Tony Blair'in, canlı yayınlarla gen haritasını açıkladığı tarihi gün, o da Ankara'da bombasını patlatmış... Bir bomba ki, ne bomba... Çünkü, anlattıkları ertesi gün gazetelerde geniş yer almış... Sizce, sevgili milletvekilimiz, 18 Nisan'dan bu yana geçen bir yıl iki küsur ay ne yapmış ki, o yaptığı bu kadar yankı bulmuş.

SORU ÖNERGESİ

Sıkı durun açıklıyorum; Fazilet Partisi Antalya Milletvekili M. Zeki Okudan, koskoca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir ilke imza atmış. Aylarca üzerinde çalıştığı konuda bir soru önergesi vermiş.

Kime vermiş?.. TBMM Başkanlığı'na...

Önergenin gerçek muhattabı kimmiş?.. Devlet Bakanı Yüksel Yalova...

Bizimki Yalova'dan ne istemiş?.. Vakıflara ait umumi tuvaletler yaşlılara ve prostatlılara bedava olsun.

BAYILDIM DOĞRUSU

Bakan, önergeyi hemen cevaplamış... B.02.0.006.01.1222 sayılı resmi yazıda bakın ne demiş; ‘‘Tuvalet gelirleri eski eserlerin onarımı için harcanmaktadır. Bu isteğinizin yerine getirilmesi mümkün değildir.’’

Milliyet Gazetesi, bu habere öyle güzel bir de fotoğraf kullanmış ki, bayıldım doğrusu...

Fotoğrafı şöyle tarif edeyim; medar-ı iftiharımız Okudan ayakta ve kolunda çiçek sepeti var. Ama, sepeti koluna öyle bir takmış ki, bakkala alış-verişe giden apartman kapıcısı gibi... Yalnız, editör, resmin altını pek uyduramamış.

Misal... O resmin altına şöyle bir yazı daha çok yakışırdı; ‘‘Önergenin sonucu; Tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna’’...

Ally'de bir gece

Candan Erçetin, çarşamba akşamı Ally'deydi, cümbür cemaat gittik... Antalya'nın cazibesine dayanamayıp, İstanbul'dan Ally'e dönüş yapan Meriç Bayraktaroğlu'nun, bizzat gazeteye gelip yaptığı nazik davetini kıramazdım çünkü...

Harika bir konser verdi, Candan Erçetin... Birara yanıma gelen Bayraktaroğlu, o gecenin müşteri profilini tek cümleyle özetledi; ‘‘Çok kalite, bir hayran kitlesi varmış.’’

Az ötede, bizim organize imparatoru Kadir Dursun oturuyor. Yanında da Tayfun Talipoğlu var. Tayfun, Antalya'ya geldiğinde Kadir'le ayrılmaz bir ikili oluyorlar. Beni görünce yanıma geldi Tayfun... Hal, hatır sorup kalktı... Pozitif Reklam'dan Haluk Özsevim'le ortalığı acayip kaynattılar.

Kısaca Ally, Ebru Gündeş ile start aldığı yıldızlar geçidine, Candan Erçetin'le devam etti. Sırada Serdar Ortaç var... 5 Temmuz'da Ally'de...

Ünlü sözler

‘‘Kendi ışığınızın parlamaya devam

etmesini sağlamak için diğerinin ışığını söndürmek zorunda değilsiniz.’’

Bernard Baruch

dgundogdu@hurriyet.com.tr

TELEFON: (0242) 340 38 38

Yazarın Tüm Yazıları